معاون اداره‌کل دامپزشکی استان زنجان بیان کرد

افزایش نظارت بر مراکز عرضه فرآورده‌های دامی در زنجان

معاون سلامت اداره‌ کل دامپزشکی استان زنجان گفت: هدف از نظارت‌های مستمر، صیانت از سلامت غذایی شهروندان است. فرآورده‌های خام دامی باید با زنجیره‌ای دقیق از تولید تا مصرف، تحت نظارت تخصصی قرار گیرند. 

امیر رحیمی در گفت‌وگو با ایسنا از تشدید نظارت‌های بهداشتی بر مراکز تولید، نگهداری، توزیع و عرضه فرآورده‌های خام دامی خبر داد و اظهار کرد: در ۸ ماهه سال جاری، ۱۳ هزار و ۹۶۴ مورد بازدید از مراکز عرضه در سطح استان انجام شد که حاصل آن شناسایی ۱۱۵۷ مورد تخلف بهداشتی بود.

وی افزود: در جریان این نظارت‌ها، در مجموع ۳۴ هزار و ۷۳۴ کیلوگرم فرآورده غیربهداشتی ضبط و از چرخه مصرف خارج شد. همچنین ۲۳ هزار و ۸۰۵ کیلوگرم از این فرآورده‌ها پس از طی مراحل قانونی به‌طور کامل معدوم شد.

رحیمی با اشاره به برخوردهای قانونی با خاطی خاطرنشان کرد: در این مدت ۴۳۷ مورد نمونه‌برداری جهت بررسی‌های تکمیلی به آزمایشگاه دامپزشکی ارسال و ۱۵۶ پرونده به‌دلیل تخلف مستقیم واحدها برای رسیدگی به مراجع قضائی ارجاع شد. همچنین چهار واحد متخلف به‌دلیل تهدید سلامت عمومی به‌طور کامل پلمب شد.

معاون سلامت اداره‌ کل دامپزشکی استان زنجان گفت: در ۸ ماهه نخست امسال، با اجرای برنامه‌های هدفمند پایش و نظارت، توانستیم با انجام بیش از ۱۳ هزار بازدید میدانی، مقادیر قابل‌ توجهی فرآورده غیربهداشتی را از سطح عرضه جمع‌آوری و امحا کنیم.

رحیمی، هدف از این اقدامات را صیانت از سلامت غذایی شهروندان برشمرد و تصریح کرد: فرآورده‌های خام دامی باید با زنجیره‌ای دقیق از تولید تا مصرف، تحت نظارت تخصصی قرار گیرند. هرگونه نگهداری، حمل یا عرضه خارج از شرایط استاندارد می‌تواند زمینه انتقال بیماری‌ها را فراهم کند و به همین دلیل با هیچ‌گونه تخلف بهداشتی مصالحه نمی‌شود.

معاون سلامت اداره‌ کل دامپزشکی استان زنجان از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه عرضه فرآورده‌های مشکوک، موضوع را از طریق سامانه تلفنی ۱۵۱۲ اطلاع دهند تا تیم‌های نظارتی در کوتاه‌ترین زمان وارد عمل شوند.

انتهای پیام 

  • شنبه/ ۲۲ آذر ۱۴۰۴ / ۱۰:۰۹
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404092214149
  • خبرنگار : 50161