رئیس منابع‌طبیعی و آبخیزداری خبرداد

رفع تصرف ۳۹۰۰ متر مربع از اراضی ملی "کمربنه" ملایر

رئیس منابع‌طبیعی و آبخیزداری ملایر گفت: در راستای صیانت از طبیعت و اجرای قوانین حفاظت از انفال و بیت المال ۳۹۰۰ متر مربع از اراضی ملی پلاک کمربنه که مورد تصرف غیر قانونی قرار گرفته بود رفع تصرف شد و به دامان طبیعت بازگشت.

جواد زنگنه در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه اجرای این حکم در پی شناسایی و رصد دقیق تخلفات توسط نیروهای حفاظتی منطقه به اجرا درآمد، افزود: این اقدام مصداق بارز سازمان منابع طبیعی برای مبارزه با پدیده زمین‌خواری و جلوگیری از هرگونه تجاوز به حریم منابع ملی است.

وی اظهارکرد: یگان حفاظت منابع‌طبیعی ملایر با هرگونه تصرف جدید یا سودجویی از اراضی ملی، تحت لوایح قانونی برخورد قاطع می‌کند، شهروندان نیز باید از هرگونه فعالیت غیرمجاز در این عرصه‌ها پرهیز کنند.

زنگنه با بیان اینکه هدف نهایی این برخوردها، حفظ پایداری محیط زیست و تأمین امنیت زیست‌بوم منطقه برای نسل‌های کنونی و آتی عنوان شده است، ادامه داد: پروژه احیای ۱۵ هکتار از اراضی دیم ملایر با هدف جهش در تولید خوراک دام و کاهش فشار بر مراتع اجرا شد.

رئیس منابع‌طبیعی و آبخیزداری ملایر گفت: در یک اقدام مشترک با اداره منابع طبیعی شهرستان ملایر، عملیات تبدیل اراضی دیمزار کشاورزی با بازدهی پایین به کشت یونجه دیم آغاز شد.

وی توضیح داد: این پروژه که از فروردین به مدت پنج سال با انعقاد قرارداد مابین منابع طبیعی ملایر و مجریان طرح در سطح ۱۵ هکتار از مزارع قجر آب سفلی و علیا به اجرا درآمده است، با هدف مشخص تأمین پایدار خوراک دام منطقه، بهبود معیشت بهره‌برداران محلی و کاهش فشار بر مراتع طراحی شده است.

این مقام مسئول افزود: اجرای این طرح بخشی از برنامه‌های استراتژیک برای بهینه‌سازی مصرف آب و حرکت به سمت کشت‌های با توجیه اقتصادی بالاتر در مناطق دیم‌خیز است،  تبدیل کشت‌های سنتی و کم‌بازده به یونجه دیم، ضمن کاهش وابستگی به منابع آب زیرزمینی، می‌تواند امنیت غذایی دام‌ها را در فصول خشک تضمین کند.

وی تصریح کرد: با توجه به پتانسیل بالای منطقه برای کشت این محصول ، در صورت موفقیت‌آمیز بودن فاز اولیه، پیش‌بینی می‌شود این طرح به عنوان الگویی موفق در سایر نقاط شهرستان ملایر جهت توسعه سطح زیر کشت گونه‌های علوفه‌ای مقاوم به خشکی تعمیم یابد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۵ آذر ۱۴۰۴ / ۱۰:۲۴
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404092516556
  • خبرنگار : 50038