استاندار کردستان: تکریم واقعی زنان در سیاست‌گذاری عادلانه و حمایت عملی معنا پیدا می‌کند

استاندار کردستان با تأکید بر نقش مضاعف زنان در خانواده و جامعه گفت: زنـان علاوه بر مسئولیت‌های اجتماعی و اقتصادی، بار اصلی خانواده را نیز به دوش می‌کشند و تکریم واقعی آنان در سیاست‌گذاری عادلانه و حمایت عملی معنا پیدا می‌کند.

آرش زرەتن لهونی امروز چهارشنبه ۲۶ آذر در مراسم گرامیداشت روز زن و روز مادر و تجلیل از بانوان برتر استان کردستان کە در سالن پیامبر اعظم استانداری کردستان برگزار شد، با تأکید بر لزوم شنیدن دغدغه‌های بانوان اظهار کرد: لازم است در کنار طرح دیدگاه‌ها و سیاست‌ها، از نظرات و فرمایشات خود بانوان نیز استفاده شود تا به‌صورت یک‌طرفه درباره آنان تصمیم‌گیری نشود و مسائل و دغدغه‌هایشان به‌درستی شنیده شود.

وی با اشاره به جایگاه فرهنگی استان کردستان افزود: کردستان سرزمین فرهنگ و ادب است و زنان این استان همواره در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی و علمی حضوری مؤثر و قابل توجه داشته‌اند. از این تریبون، به نمایندگی از زنان استان، از همه تلاش‌ها و همراهی‌ها قدردانی می‌کنم و خوشحالیم که در چنین برنامه‌هایی در خدمت شما هستیم.

استاندار کردستان با بیان اینکه تکریم مقام زن نباید صرفاً در حد شعار باقی بماند، تصریح کرد: تکریم واقعی زنان یک تعهد اخلاقی، اجتماعی و حکمرانی‌محور است. زنان نقش بنیادین و محوری در خانواده دارند و در کنار آن، مسئولیت‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را نیز بر دوش می‌کشند؛ از همین رو رنج و سختی آنان مضاعف است و تکریم واقعی، دیدن این رنج‌ها و تبدیل آن به سیاست‌های عادلانه، فرصت‌ساز و حمایتی است.

زرەتن لهونی با اشاره به رویکرد دولت چهاردهم نسبت به جایگاه بانوان گفت: در دولت جناب آقای دکتر پزشکیان نگاه ویژه‌ای به زنان وجود دارد و در استان کردستان نیز از ابتدای آغاز مسئولیت خود، تلاش شده این نگاه به‌صورت عملی دنبال شود و نخستین حکمی که در دولت چهاردهم در استان کردستان صادر شد، انتصاب یک بانوی شایسته به‌عنوان فرماندار بود که پیام روشنی از اعتماد به توانمندی زنان استان داشت.

وی ادامه داد: پس از آن در ماه‌های ابتدایی آغاز مسئولیت انتصاب‌های دیگری از میان بانوان شایسته استان صورت گرفت که از جمله می‌توان به واگذاری مسئولیت ریاست دانشگاه علوم پزشکی کردستان به یکی از بانوان توانمند استان اشاره کرد، هرچند این اقدامات کافی نیست و شایستگی و توانمندی بانوان استان بسیار فراتر از این موارد است، اما این مسیر آغاز شده و در آینده نیز ادامه خواهد داشت.

استاندار کردستان در بخش دیگری از سخنان خود به مصوبات حمایتی اخیر اشاره کرد و گفت: در جلسات مدیریت بحران، برای رفاه بانوان و خانواده‌ها تصمیماتی اتخاذ شد که بر اساس آن، در زمان تعطیلی مدارس، بانوانی که فرزند دانش‌آموز به‌ویژه در مقطع ابتدایی دارند یا دارای فرزند خردسال هستند، می‌توانند به‌صورت دورکاری فعالیت کنند. همچنین بانوانی که فرزند بیمار دارند نیز امکان دورکاری خواهند داشت.

زرەتن لهونی خاطرنشان کرد: این تصمیمات نشان‌دهنده آن است که ما برای مسئولیت سنگین و ارزشمند بانوان، هم در خانواده و هم در جامعه، ارزش قائلیم و معتقدیم حضور آنان در دستگاه‌های اجرایی استان نقش مؤثری در توسعه کردستان دارد، در عین حال تلاش می‌کنیم در چارچوب قانون، بخشی از دغدغه‌های آنان را کاهش دهیم.

وی در پایان با تبریک روز زن به بانوان پرتلاش استان کردستان، گفت: هدف این جلسه قدردانی و تشکر از همه زنان شایسته و تلاشگر استان بود و امیدوارم با توکل بر خداوند و همدلی، مسیر ارتقای جایگاه بانوان در استان با قوت بیشتری ادامه یابد.

زن محور توسعه و تعالی جامعه اسلامی است

در ادامە این مراسم ماموستا فایق رستمی، نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر جایگاه والای زن در اسلام، اظهار کرد: همه پیامبران و دانشمندان در دامان یک زن پرورش یافته‌اند و باید گفت زن یعنی توسعه، عمران و آبادانی جامعه.

وی افزود: هیچ‌کس نمی‌تواند منکر جایگاه رفیعی شود که قرآن کریم برای زن ترسیم کرده است؛ به‌گونه‌ای که چهار سوره از قرآن به‌صورت مستقیم به موضوع زن پرداخته‌اند؛ سوره «نساء» درباره حقوق و کرامت زن نازل شده، سوره «نور» از شرف، عزت و کرامت زن دفاع می‌کند و سوره «مریم» به زنی اختصاص دارد که همه فرشتگان به کرامت و منزلت او اعتراف کرده‌اند.

نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به نگاه دین اسلام به نهاد خانواده گفت: از منظر دین و فرهنگ اسلامی، ازدواج به معنای تشکیل یک زندگی اجتماعی است که از انقراض نوع بشر جلوگیری می‌کند و نوعی عهد و پیمان میان زن و مرد به‌شمار می‌رود؛ حتی می‌توان گفت زنان پیمانی محکم‌تر با مردان بسته‌اند.

ماموستا رستمی ادامه داد: استقلال و پیشرفت زندگی بشر بر پایه خانواده شکل می‌گیرد و مقام زن آن‌قدر نزد خداوند متعال اهمیت دارد که در چندین سوره قرآن، به‌صورت جدی به حقوق و کرامت او پرداخته شده است.

وی با استناد به آیات قرآن خاطرنشان کرد: مردان و زنان مسلمان، مردان و زنان باایمان، بااخلاص، صادق، صابر، خداترس و اهل احسان، همگی در کنار یکدیگر مورد خطاب قرآن قرار گرفته‌اند و این نشان‌دهنده نگاه برابر اسلام به زن و مرد در مسیر تعالی انسانی است.

نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری افزود: از ابتدای اسلام، زنان در کنار پیامبر اکرم(ص) حضور داشتند، از ایشان دفاع کردند و حتی در میدان‌های سخت نیز همراه پیامبر بودند.

ماموستا رستمی در پایان تصریح کرد: شعار «زن، زندگی، آزادی» در حقیقت ریشه در تعالیم پیامبر اسلام(ص) دارد، اما آزادی زن در نگاه اسلام به معنای کرامت، عزت و شرافت زن است، نه برداشت‌های سطحی و تحریف‌شده از مفهوم آزادی.

حکمرانی زن؛ حلقه مفقوده تحقق الگوی سوم زن در جامعه اسلامی

در ادامە مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری کردستان هم در این مراسم با تأکید بر ضرورت تحقق الگوی سوم زن، گفت: اگر تسهیلگری و حمایت‌های زیرساختی در حوزه زنان جدی گرفته نشود، جامعه با پارادوکس نقش زن در خانواده و اجتماع مواجه خواهد شد؛ از این‌رو «حکمرانی زن» به معنای به رسمیت شناختن مسئله زن و تبدیل آن به یک موضوع حکمرانی، ضرورتی انکارناپذیر است.

لیلا آژیر با اشاره به وجود دو جریان افراطی و تفریطی در نگاه به زن، اظهار کرد: یک جریان زن را صرفاً محدود به ایفای نقش‌های خانوادگی می‌داند و جریان دیگر تنها بر نقش اجتماعی و مشارکت زن تأکید دارد، اما در ایران اسلامی «الگوی سوم زن» مطرح است؛ الگویی که هم جایگاه زن در خانواده و هم حضور و مشارکت او در جامعه را مهم می‌داند.

وی افزود: تعریفی که از الگوی سوم زن ارائه می‌شود با دو چالش اساسی مواجه است؛ نخست چالش تسهیلگری و دوم چالش حمایت‌های زیرساختی کە اگر این دو چالش برطرف نشود در حوزه زنان با نوعی پارادوکس مواجه خواهیم شد و اینجاست که بحث «حکمرانی زن» اهمیت پیدا می‌کند.

آژیر تصریح کرد: حکمرانی زن صرفاً به معنای حضور زنان در مناصب سیاسی یا مدیریتی نیست، بلکه به این معناست که جامعه، زن و مسئله زن را به رسمیت بشناسد؛ حکمرانی زن یعنی مسئله زن به مسئله حکمرانی تبدیل شود، زن صدا و تریبون داشته باشد و وقتی این اتفاق بیفتد، تسهیل‌گری و حمایت به‌عنوان اضلاع مهم حکمرانی فعال می‌شود.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری کردستان با تأکید بر اهمیت نقش زنان در خانواده گفت: در بحث تسهیلگری و حمایت، چند نظام باید مورد توجه قرار گیرد که نخستین آن نظام خانواده است. نقش‌های خانوادگی در حال تعدیل است؛ به‌گونه‌ای که نقش اقتصادی زنان نسبت به گذشته پررنگ‌تر شده و در مقابل، نقش‌های غیر اقتصادی پدران، به‌ویژه در تربیت و آموزش فرزندان، افزایش یافته است.

آژیر افزود: نظام اداری کشور نیز باید تسهیل‌گری لازم را برای زنان، به‌ویژه مادران شاغل فراهم کند تا آنان بتوانند با فراغ بال همزمان به نقش‌های خانوادگی، اقتصادی، اداری و تحصیلی خود بپردازند؛ تحقق این تسهیل‌گری نیازمند دو گام اساسی است؛ نخست حساسیت و دغدغه‌مندی مدیران متخصص و دوم اجرای عملی تصمیمات.

وی با اشاره به اقدامات اخیر در این زمینه گفت: طی هفته‌های گذشته، دغدغه مادران شاغل به‌خوبی شنیده شد و به یک مسئله جدی تبدیل شد که در نهایت منجر به تصویب مصوبه‌ای ارزشمند در حمایت از مادران شاغل شد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۶ آذر ۱۴۰۴ / ۱۲:۰۸
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1404092617537
  • خبرنگار : 50294