سیامک الیاسپور، روز سه شنبه دوم دی در نشستی خبری، با بیان اینکه تفاهمنامه ایجاد اولین سکوی صادرات آبزیان کرمانشاه منعقد شده، گفت: بزودی شاهد ایجاد این سکوی صادراتی در کرمانشاه خواهیم بود و از این پس تولیدات شیلاتی استانهای غربی از طریق این سکوی صادراتی روانه خارج از کشور خواهد شد.
وی با بیان اینکه اولین سکوی صادرات آبزیان کرمانشاه در مرز پرویزخان ایجاد خواهد شد، تاکید کرد: این سکوی صادراتی شامل صنایع فرآوری، قرنطینه و دیگر زیرساختهای استاندارد صادراتی خواهد بود.
مدیر کل شیلات استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به برنامهریزی برای تولید محصولات آبزی جدید در استان، گفت: براساس مطالعات صورت گرفته مزارع پرورش آبزیان کرمانشاه ظرفیت خوبی برای تولید محصولات آبزی جدید نظیر میگوی آب شور، جلبک، زالوی طبی، صدف و... دارند.
الیاس پور در ادامه با اشاره به نبود واحدهای صنایع تبدیلی آبزیان در استان کرمانشاه، گفت: باید زنجیره تولید و فرآوری آبزیان را در استان تکمیل کنیم.
الیاسپور با بیان اینکه نتایج تحقیقات کارشناسی مربوط به پرورش آبزیان جدید در اختیار متقاضیان قرار میگیرد، افزود: فراهم کردن زیرساختهای مناسب برای سرمایهگذاری، ارائه تسهیلات بانکی، سرعت بخشی در انجام امور اداری و... از جمله حمایتهای اداره کل شیلات استان از سرمایهگذاران بخش آبزی پروری خواهد بود.
هیچ مکانی برای عرضه محصولات آبزی در استان نداریم
الیاسپور با بیان اینکه ماهی و آبزیان باید با قیمت مناسب به دست مردم استان برسد، گفت: در حال حاضر هیچ مکانی برای عرضه محصولات آبزی در استان نداریم.
وی افزود: انتظار داریم با حمایت مسئولین زمینی را در داخل شهر کرمانشاه به بازارچه آبزیان اختصاص بدهند تا شاهد ایجاد بازارچه دائمی آبزیان در کرمانشاه باشیم.
الیاسپور تاکید کرد: ایجاد بازارچه دائمی آبزیان میتواند ضمن در دسترس قرار دادن انواع محصولات شیلاتی، این تولیدات را با قیمت های ارزانتری در اختیار مردم قرار دهد.
الیاسپور با بیان اینکه سرانه مصرف آبزیان در استان کرمانشاه تا سال ۱۳۷۳ حدود ۲۵۰ گرم در سال بود، گفت: با اقدامات ترویجی خوب صورت گرفته هم اکنون سرانه مصرف آبزیان در استان کرمانشاه به ۱۰ کیلوگرم رسیده که البته این عدد هنوز در مقایسه با سرانه مصرف آبزیان در کشور که ۲۲ کیلوگرم است، فاصله زیادی دارد.
وی با بیان اینکه باید سرانه مصرف آبزیان را در استان بالا ببریم، گفت: باید از طریق اقدامات فرهنگ سازانه مردم را به مصرف بیشتر آبزیان ترغیب کنیم.
پیشبینی تولید بیش از ۲۵ هزار تن آبزیان در کرمانشاه
الیاسپور با بیان اینکه پیش بینی می شود امسال۲۵ هزار و ۲۵۹ تن آبزیان شامل انواع ماهیان گرمابی، سردابی و خاویاری در مزارع پرورش ماهی و منابع آبی استان تولید شود، اظهار کرد: از این میزان ۱۴ هزار و ۹۴۷ تن مختص تولید ماهیان سردابی و ۱۰ هزار و ۲۸۲ تن به تولید ماهیان گرمابی اختصاص خواهد داشت.
وی افزود: همچنین پیش بینی میشود در سال جاری ۵.۵ میلیون قطعه انواع ماهیان زینتی و ۳۰ تن میگوی آب شیرین در استان کرمانشاه تولید و روانه بازار مصرف شود.
مدیر کل شیلات استان کرمانشاه با بیان اینکه سال گذشته ۲۲ هزار و ۷۸۷ تن انواع آبزیان در استان تولید شد، گفت: از این میزان تولید ۸۱۸۴ تن مختص تولید ماهیان گرمابی، خاویاری و تولید در منابع آبی و ۱۴ هزار و ۶۰۲ تن نیز مختص به تولید ماهیان سردابی شامل تولید در مزارع منفرد، مجتمع، دومنظوره و قفس بود .
وی ادامه داد: همچنین سال گذشته پنج میلیون و ۴۵۰ هزار قطعه انواع ماهیان زینتی و یک تن میگوی آب شیرین در استان تولید و روانه بازار مصرف شد.
وی با بیان اینکه تا پایان سال گذشته در مجموع ۳۸۴۹ نفر بهصورت مستقیم در حوزه آبزی پروری استان مشغول به فعالیت بودند، گفت: استان کرمانشاه هم اکنون با دارا بودن ۵۰۲ واحد شیلاتی در قالب ۴۲۰ مزرعه سردابی و دومنظوره، ۸۰ واحد مزرعه گرمابی و دو مزرعه تولید ماهیان خاویاری، یکی از قطبهای مهم تولید ماهی در بین استان های غیرساحلی کشور است.
الیاسپور اضافه کرد: همچنین ۱۵ واحد مزرعه پرورش ماهیان زینتی و ۱۲ واحد مزرعه تولید بچه ماهی از تخم چشم زده در استان فعال است.
وی یادآور شد: استان کرمانشاه رتبه نخست را در تولید ماهیان گرمابی کشور در بین استان های غیرساحلی و رتبه ششم تولید ماهیان سردابی کشور را در اختیار دارد.
انتهای پیام