معاون استانداری کرمانشاه: از هر اقدامی برای نجات آب حمایت می‌کنیم

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه بر لزوم حرکت به سمت روش‌های نوین آبیاری در بخش کشاورزی تاکید کرد و گفت: از هر اقدامی برای حمایت از آب حمایت می‌کنیم.

طهماسب نجفی، روز یکشنبه ۱۴ دی در جلسه کارگروه سازگاری با کم‌آبی استان کرمانشاه، با اشاره به سهم قابل توجه مصرف آب در بخش کشاورزی استان، گفت: بر اساس آمارهای سازمان جهاد کشاورزی، سالانه بیش از ۱.۹ میلیارد مترمکعب آب در بخش کشاورزی استان مصرف می‌شود که رقم قابل توجهی است.

وی از اهمیت مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی استان یاد کرد و ادامه داد: یکی از مهمترین راهکارهای صرفه‌جویی در مصرف آب در بخش کشاورزی اجرای سیستم‌های نوین آبیاری و فاصله گرفتن از روش‌های سنتی و کم بازده است.

نجفی با بیان اینکه هدر رفت آب در بخش کشاورزی علاوه بر خسارت جبران ناپذیری که به دشت‌ها و آبخوان‌ها وارد کرده و خطر فرونشست را نیز تشدید می‌کند، به کشاورزان نیز در آینده نه چندان دور زیان می‌رساند، عنوان کرد: زیان بحران کم‌آبی متوجه کشاورزان نیز خواهد بود، زیرا وقتی منابع آبی از دست برود دیگر کشاورزان نیز امکان کشت و تولید را نخواهند داشت.

وی در ادامه به هدف‌گذاری مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی در برنامه هفتم توسعه نیز اشاره کرد و ادامه داد: مدیریت منابع آب باید مبتنی بر واقعیات استان باشد. اگر روند افزایشی برای مصرف آب سطحی در نظر گرفته می‌شود باید منابع آن مشخص باشد، زیرا اگر روند بارندگی به همین صورت باشد و کاهش بارش داشته باشیم، آب سطحی چندانی هم در اختیار نخواهیم داشت که بتوانیم سهم بخش کشاورزی را از آب سطحی افزایش دهیم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه فاصله گرفتن از کشت محصولات آب‌بر و حرکت به سمت محصولات با نیاز آبی کم و بازدهی بالا را نیز ضروری برشمرد و اضافه کرد: راندمان آبیاری در بخش کشاورزی نیز اکنون خصوصا برای روش‌های سنتی پایین بوده و نیازمند اصلاح است.

نجفی در ادامه از اهمیت آب و اولویت قرار گرفتن مباحث آب برای مدیران استان یاد کرد و گفت: خوشبختانه اکنون اقدامات قابل توجهی در حوزه احیاء و تعادل بخشی دشت‌ها و برخورد با چاه‌های غیرمجاز در استان صورت گرفته و این روند ادامه خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، بهرام درویشی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه نیز با بیان اینکه باید تا پایان برنامه هفتم توسعه حدود ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب در استان کرمانشاه صرفه جویی شود، گفت: با اقداماتی که در زمینه احیاء و تعادل بخشی دشت‌ها و خصوصا برخورد با چاه‌های غیرمجاز در استان صورت گرفته، این  رقم محقق خواهد شد.

وی با بیان اینکه امسال و خصوصا طی ماه‌های اخیر بیش از ۶۰ میلیون مترمکعب ذخیره آب را از محل انسداد چاه‌های غیرمجاز و جلوگیری از اضافه برداشت از چاه‌های مجاز شاهد بودیم، افزود: بیش از ۵۰ میلیون مترمکعب از این میزان مربوط به انسداد چاه‌های غیرمجاز بوده است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۴ دی ۱۴۰۴ / ۱۱:۴۲
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404101408416
  • خبرنگار : 50181