پزشکیان: طرح‌های توسعه محیط‌های دانشگاهی در سواحل جنوبی کشور تعریف شود

رئیس‌جمهور گفت: مسئولان آموزش عالی کشور و روسای دانشگاه‌ها از این پس باید ضمن پرهیز از توسعه دانشگاه‌ها در مرکز، طرح‌های توسعه محیط‌های دانشگاهی را در سواحل جنوبی کشور تعریف کنند.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، جلسه بررسی طرح‌های تحولی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری عصر امروز چهارشنبه ۲۴ دی‌ماه ۱۴۰۴ با حضور مسعود پزشکیان برگزار شد.

بر اساس تأکیدات موکد رئیس‌جمهور مبنی بر ایجاد تحول در نظام آموزشی کشور و مأموریت‌محور کردن دانشگاه‌ها، کارگروهی به ریاست دکتر عارف معاون اول رئیس‌جمهور و با مشارکت وزرای علوم و بهداشت و جمعی از رؤسا و معاونین دانشگاه‌های مطرح کشور تشکیل و راهکارهای ایجاد تحول در نظام آموزش عالی کشور که با برگزاری ۴ جلسه مورد بحث‌وبررسی قرار گرفته بود، در پنجمین جلسه این کارگروه که با حضور رئیس‌جمهور برگزار شد طرح‌های ارائه شده مورد ارزیابی قرار گرفت و دستورات مهمی در راستای تحقق این هدف اتخاذ شد.

رئیس‌جمهور در این جلسه نهاد دانشگاه را پیشران و موتور محرک جامعه توصیف کرد و با اشاره به رویکرد دولت در تقویت، ارتقا و ایجاد تحول در دانشگاه‌ها به‌عنوان یک اصل راهبردی برای حل علمی مسائل کشور تصریح کرد: ما معتقدیم اگر دانشگاه‌های ما به لحاظ سطح علمی ارتقا یابند و با مسئولیت‌پذیری و مأموریت‌محوری در یافتن راهکاری علمی برای حل مسائل مشارکت و نقش‌آفرینی کنند، خواهیم توانست بر همه مشکلات غلبه کنیم.

پزشکیان در ادامه با تأکید بر ضرورت ارتقای سطح علمی دانشگاه‌ها و آشنایی اساتید، نخبگان و دانشجویان با علوم جدید از برنامه دولت برای ایجاد فرصت‌های مطالعاتی در دانشگاه‌های معتبر در قالب طرح تحول دانشگاه‌ها خبر داد و افزود: دولت همچنین به‌منظور تحقق اهداف این طرح در ایجاد تحول در نظام آموزشی کشور اعتبار مورد نیاز برای توانمندسازی دانشگاه‌های مطرح و تأثیرگذار کشور اختصاص خواهد داد.

رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت توجه به رفاه و معیشت دانشگاهیان متناسب با دیگر بخش‌های کشور تصریح کرد: بر این‌ اساس دولت زمینه افزایش حقوق و مزایای دانشگاهیان و اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌ها را از طریق تعریف مأموریت و واگذاری پروژه‌های مختلف با محوریت حل مسائل کشور را فراهم خواهد کرد. طبیعی است که در این چارچوب تیم‌ها یا هیات علمی دانشگاهی که فعال‌تر باشند و عملکرد و مشارکت بیشتر و ثمربخش‌تری داشته باشند درآمدزایی و انتفاع بیشتری خواهند داشت.

پزشکیان همچنین در خصوص پروژه‌های بازسازی و نوسازی خوابگاه‌های دانشجویی با تأکید بر اینکه دانشگاهیان ما باید دغدغه مدل‌های توسعه نوین، هوشمند و آینده‌نگرانه داشته باشند پیشنهاد کرد برنامه‌های مطالعاتی و اجرایی این پروژه‌ها با لحاظ این رویکردها، به اساتید و دانشجویان رشته‌های عمران و معماری سپرده شود تا هم دانشجویان در حین اجرا به‌صورت عملی آموزش ببینند و هم برای آنها زمینه درآمدزایی ایجاد شود.

 رئیس‌جمهور همچنین ضرورت بهره‌ور کردن فضاها و محیط‌ های دانشگاهی و تجمیع ظرفیت‌های اداری و خدماتی به‌منظور جلوگیری از ایجاد بار مالی اضافی برای دانشگاه‌ها را مورد تأکید قرار داد و گفت: مسئولان آموزش عالی کشور و روسای دانشگاه‌ها از این پس باید ضمن پرهیز از توسعه دانشگاه‌ها در مرکز، طرح‌های توسعه محیط‌ های دانشگاهی را در سواحل جنوبی کشور تعریف کنند.

پزشکیان در ادامه لزوم گفت‌وگو و تعامل صمیمانه با دانشجویان و تحلیل و تبیین درست و واقعی شرایط برای آنان را به عنوان بخشی از وظایف مهم معاونت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها یادآور شد و افزود: اگر مبنای رابطه میان دولت و دانشجویان گفت‌وگو باشد و هرگونه نقدی بر اساس و پایه مستندات و شواهد علمی باشد، هیچ گونه چالش یا تنشی بوجود نخواهد آمد چرا که در صورت اثبات غلط بودن مسیر دولت، اصلاح لازم صورت خواهد گرفت و در صورت درستی مسیر، برنامه‌ها و اهداف دولت توسط دانشجویان و اساتید موردحمایت و پشتیبانی قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۴ دی ۱۴۰۴ / ۲۲:۱۱
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 1404102414049
  • خبرنگار :

برچسب‌ها