*گزارش ايسنا از حوادث سه‌شنبه شب و بامداد چهارشنبه در كوي دانشگاه تهران*

كوي دانشگاه تهران، شب گذشته شاهد تجمع عده‌اي از دانشجويان بود كه پس از ساعت‌ها صبح امروز با دخالت نيروي انتظامي پايان يافت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين تجمع در ساعت21:30 شب گذشته (سه‌شنبه) و از مقابل ساختمان شماره 18 كوي دانشگاه تهران، در اعتراض به آن چه كه «به برخوردهاي صورت گرفته در ناآرامي‌هاي اخير شهر تبريز، بازنشسته شدن 9 تن از اساتيد دانشكده حقوق دانشگاه تهران و همچنين حمايت از اعتراضات برخي دانشجويان دانشگاه اميركبير» گفته مي‌شد، آغاز شد.

تعداد دانشجويان حاضر در تجمع پس از طي ساعات اوليه و حركت تجمع‌كنندگان به سمت درب‌هاي اصلي خوابگاه كوي دانشگاه تهران و سردادن شعار از سوي آنها به تدريج كاهش پيدا كرد كه عمدتا از دور نظاره‌گر ماجرا بودند.

معترضان سپس با فشار، درب بسته كوي را باز كردند و با شعار« دانشجو مي‌ميرد ذلت نمي‌پذيرد» براي لحظاتي به خيابان آمدند ولي با مداخله ماموران انتظامات كوي به داخل بازگشتند.

در ساعت 23، دانشجويان معترض با در مقابل درب اصلي كوي دانشگاه تهران در خيابان كارگر شمالي تجمع كردند كه در اين بين با به آتش‌كشده شدن برخي اشياء و شكستن شيشه‌هاي نگهباني كوي، شعارهايي بر ضد نيروي انتظامي مستقر در خيابان سرداده شد.

سردار طلايي فرمانده نيروي انتظامي تهران بزرگ، از ساعات اوليه آغاز تجمع، در ابتداي خيابان اميرآباد مستقر بود و يگان‌هاي امنيتي - پليس ضدشورش - نيز تقريبا در تمامي كوچه‌ها و خيابان‌هاي منتهي به خيابان اميرآباد حضور داشتند.

در ادامه اعتراضات تجمع‌كنندگان شدت بيشتري گرفت و پس از سرداده شدن شعار از سوي تجمع‌كنندگان و پرتاب سنگ از سمت آنها به طرف نيروي انتظامي مستقر در محل، سنگ‌پراني از سمت دوطرف به سوي يكديگر آغاز شد.

در اين لحظات هسته‌ي اصلي اين تجمع كه عمدتا به سردادن شعار برضد مسوولان عالي رتبه نظام جمهوري اسلامي مي‌پرداختند، در حدود 20-25 نفر بودند كه به نوعي هدايت اين تجمع را نيز برعهده داشتند.

پس از آن يكي از درب‌هاي خوابگاه كوي دانشگاه تهران كه محل درگيري و تجمع بود، چندين بار توسط تجمع‌كنندگان باز و توسط پليس مجددا بسته شد تا درگيري به صورت سنگ‌پراكني‌ از پشت درب‌هاي بسته ادامه پيدا كند.

در ادامه درجه‌داراني از نيروي انتظامي كه به منظور آرام كردن دانشجويان معترض از پشت درب‌هاي بسته با آنها به گفت‌وگو مي‌پرداختند، با اهانت‌هايي مواجه شدند.

اين تجمع سپس عمدتا با فحش‌هاي ركيك از سوي هر دو طرف و پرتاب سنگ ادامه پيدا كرد.

همچنين شعارهايي عليه رياست دانشگاه تهران از داخل كوي سرداده مي‌شد.

در اين شرايط با شكسته‌شدن شيشه‌ها خساراتي به كوي دانشگاه و خصوصا سلف خوابگاه وارد شد.

تعداد محدودي نيز با درست كردن مواد محترقه و آتش‌زا، چندين‌بار شعله‌هاي آتش را به خيابان اميرآباد كشاندند كه هربار با سرعت عمل آتش‌نشاني حاضر در محل شعله‌هاي آتش مهار شد.

در اين حال دشت كوهي، معاون دانشجويي خوابگاه كوي دانشگاه تهران، نيز سعي در آرام كردن دانشجويان معترض داشت و در جهت كمك به تردد بهتر آمبولانس‌ها و گروه‌هاي امدادي تلاش مي‌كرد.

طبق مشاهدات خبرنگار ايسنا حدود 10 - 15 نفر از افراد حاضر در كوي دانشگاه به دليل سنگ‌پراني‌ها دچار مصدوميت شدند كه تعدادي از آن‌ها به صورت سرپايي توسط دانشجويان پزشكي مورد مداوا قرار گرفتند و برخي نيز با آمبولانس به بيمارستان‌هاي اطراف منتقل شدند.

پس از نيمه شب و از حدود ساعت 2 بامداد امروز، حضور افرادي بدون لباس فرم مشخص در مقابل كوي دانشگاه به شكل قابل ملاحظه‌اي افزايش پيدا كرد كه اين امر باعث كمتر شدن تنش ميان دانشجويان و پليس ضدشورش و البته درگيري بيشتر آنها با افرادي بدون لباس فرم مشخص شد.

در اين شرايط تعداد معدودي از تجمع‌كنندگان با تخريب ساختمان‌هاي خوابگاه‌ها و كندن زمين به جمع‌آوري سنگ‌ براي مقابله طرف مقابل پرداختند.

همين افراد با استفاده از چرخ‌هاي دستي سنگ‌ها را از فواصل دورتر به محل درگيري مي‌رساندند.

در ساعت 4 بامداد در حالي كه مجددا درگيري ميان نيروهاي پليس، دانشجويان معترض و افرادي بدون لباس فرم مشخص تشديد شده بود عده‌اي از نظاره‌كنندگان اين درگيري در داخل كوي دانشگاه به خواندن سرود يار دبستاني پرداختند.

در ساعت پنج و سي دقيقه نيز در حالي كه از ساعت‌ها قبل درب ورودي خوابگاه كوي دانشگاه تهران به روي هر دو طرف درگير باز بود، با ورود عده‌اي افرادي بدون لباس فرم مشخص، درگيري و دستگير كردن هسته‌ي مركزي افراد معترض در كوي دانشگاه - كه بر اساس گفته‌هاي شاهدان عيني عمدتا مسوول سردادن شعارها و سنگ پراني‌ها به نيروي انتظامي بودند - شدت تجمع به طور قابل ملاحظه‌اي كاهش يافته و كوي دانشگاه از آن پس آرام بود.

انتهاي پيام

  • چهارشنبه/ ۳ خرداد ۱۳۸۵ / ۱۱:۰۲
  • دسته‌بندی: سیاسی2
  • کد خبر: 8503-01531
  • خبرنگار : 71057