اطلاق نام "یوتیوب فارسی" به رسانه "مهر" در رسانه‌های خارجی

راه‌اندازی وب‌سایت اشتراک‌گذاری صدا و تصویر در ایران با نام رسانه "مهر" در رسانه‌های خارجی بازتاب داشته است.

راه‌اندازی وب‌سایت اشتراک‌گذاری صدا و تصویر در ایران با نام رسانه "مهر" در رسانه‌های خارجی بازتاب داشته است.

به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خبرگزاری فرانسه در گزارشی به این موضوع پرداخته و نوشته است که ایران در تلاش خود برای ارائه خدمات جایگزین اینترنتی وب‌سایت اشتراک‌گذاری ویدئو راه‌اندازی کرده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این وب‌سایت با نام "مهر" قصد دارد تا کاربران فارسی زبان را به سمت خود جذب کرده و فرهنگ ایرانی را ارتقا دهد.

این خبرگزاری در ادامه با تاکید بر اینکه دولت ایران جنگ خود با چیزی که به محتواهای نامناسب در اینترنت می‌خواند را آغاز کرده است، اقدام دولت ایران در ماه سپتامبردر جریان مسدود شدن دسترسی به وب‌سایت گوگل و جی‌میل در راستای اعتراض به انتشار فیلم ضد اسلامی در یو‌تیوب دانسته است.

علاوه بر خبرگزاری فرانسه، سایت خبری Cnet که یکی از منابع مهم خبری در زمینه صنعت آی‌سی‌تی است نیز اقدام به بازنشر خبر خبرگزاری فرانسه کرده است.

خبرگزاری آسوشیتد پرس نیز در خبری به این موضوع پرداخته و در بخشی از خبر عنوان کرده است که ایران تلاش می‌کند تا اینترنت خود را ایجاد کرده و از محتواهای غربی فاصله بگیرد.

اما رسانه "مهر" همان "یوتیوب فارسی" است؟

به گزارش خبرنگار ایسنا چندی پیش نشستی مشترک میان مدیران شرکت مخابرات و مسوولان بخش رسانه‌های مجازی سازمان صدا و سیما برگزار شد و در قالب آن تفاهم‌نامه‌ای برای راه‌اندازی شبکه مهر به امضای طرفین رسید.

لطف‌الله سیاهکلی - معاون رسانه‌های مجازی سازمان صدا و سیما - نیز در آن مراسم با تاکید بر نیاز به راه‌اندازی کمیته‌ای مشترک میان مخابرات و تلویزیون با بیان این‌که رسانه‌های نوین و از جمله شبکه‌های اجتماعی از قبیل فیس‌بوک و یا یوتیوب در تلاش هستند که با تجمیع صوت و تصویر دیتا به کاربران خود خدمت‌رسانی کنند گفته بود: تمام کسانی که در این عرصه فعالیت می‌کنند باید تلاش کنند بتوانند خدمات خود را به شکل متراکم و تجمیع شده ارائه دهند. چرا که تراکم، قدرت عمل می‌آورد و اکنون ما در تلاش هستیم برای این تلویزیون‌ها این نکته را مورد توجه قرار دهیم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به قابلیت‌های IP مدیا اشاره کرد و گفت: متاسفانه گاه در این پروژه عنوان IPTV اطلاق می‌شود در حالی که این دو مورد تفاوت‌های مهمی با یکدیگر دارند. از جمله آن‌که IPمدیا منحصر به تلویزیون نیست در حالی که IPTV تنها به تلویزیون محدود می شود.

او کم هزینه‌تر بودن و قرار گرفتن برروی ADSL را از دیگر ویژگی های IPمدیا برشمرد خاطرنشان کرد: این طرح پهنای باند دو مگابیتی خود را دارد و بر خلاف IPTV نیازی به شبکه ندارد.

به گزارش ایسنا، در حال حاضر برنامه ریزی‌های مختلفی صورت گرفته است تا تمام بخش‌های کشور بتوانند از این سیستم بهره بگیرند و در سازمان‌ها و نهادهای مختلف به نوعی به این شبکه متصل شوند. در واقع در این طرح حضور بخش‌های دیگر هم ضروری مطرح می‌شوند چرا که چنین پروژه‌های به این بزرگی با همکاری دو مرکز به نتیجه نخواهد رسید.

به اعتقاد سیاهکلی راه‌اندازی این رسانه مانند سفره بزرگی است که آحاد جامعه می توانند از‌ آن استفاده کنند و برای راه‌اندازی چنین رسانه‌ای لازم است که حتما امنیت بالایی وجود داشته باشد چراکه اگر تلویزیون حتی یک لحظه برفک داشته باشد، کاربران اعتراض خواهند کرد حال چه برسد به قطعی. در واقع اگر در این رسانه حتی برای ثانیه‌ای خدمت رسانی متوقف شود، اتفاق ناخوشایندی صورت گرفته که مشکلات متعددی به دنبال خواهد داشت.

پخش برنامه شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی، ضبط و ذخیره‌سازی برنامه‌های مورد علاقه، ارائه بازی‌های رایانه‌یی، امکان ایجاد شبکه‌های جدید و تخصصی، تعاملی بودن و مشارکت مشتری در پخش و زمان‌بندی برنامه‌ها و ارائه کامل اطلاعات محتوایی، از جمله قابلیت‌های رسانه مهر عنوان شده است.

اگرشما در فضای مجازی جست‌وجویی کوتاه درباره یوتیوب فارسی داشته باشید با سایتی به آدرس www.youtube.ir مواجه می‌شوید که پس از وارد شدن به این آدرس با سایتی به نام فارسی تی وی مواجه می‌شوید که بنا بر اعلام آن تا کنون هفت هزار و 190 کلیپ تصویری و بیش از 3 هزار و 500 کلیپ صوتی بر روی آن قرار داده شده است و احتمالا رسانه‌های خارجی این سایت را با رسانه مهر که همان نسل تلویزیون‌های اینترنتی است و قرار است در آینده‌ای نزدیک آغاز به کار کند اشتباه گرفته‌اند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۲ آذر ۱۳۹۱ / ۰۰:۲۶
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 91092212476
  • خبرنگار : 71144