اجرای موفق الگوی کشت منوط به اصلاح برخی مقررات

یک کارشناس کشاورزی اجرای موفق الگوی کشت را منوط به اصلاح برخی مقررات دانست و تاکید کرد: برای الگوی کشت قوانینی صادر شده اما آیین‌نامه‌های مربوط به آن تنظیم نشده است که امیدواریم در این خصوص اقدامات لازم صورت گیرد.

یک کارشناس کشاورزی اجرای موفق الگوی کشت را منوط به اصلاح برخی مقررات دانست و تاکید کرد: برای الگوی کشت قوانینی صادر شده اما آیین‌نامه‌های مربوط به آن تنظیم نشده است که امیدواریم در این خصوص اقدامات لازم صورت گیرد.

بهمن محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد: الگوی کشت، نمونه‌ای از کشاورزی پیشرفته متناسب با اقلیم منطقه‌ای است که متناسب با مزیت‌های نسبی و شرایط جغرافیایی، نوع خاصی از کشت در یک منطقه طراحی می‌شود.

وی افزود: طرح الگوی کشت در ایران نیز اجرا شده که به صورت ناقص و پراکنده بوده است. این طرح در بعضی نقاط طبق دستورالعمل‌هایی برای ارتقای بهره‌وری اجرا شده اما چون فرهنگ‌سازی لازم درخصوص آن صورت نگرفته کشاورزان با فواید آن آشنایی ندارند.

این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که در بخش کشاورزی به دلیل مالکیت خصوصی نمی‌توان با بخشنامه، کشاورزان را وادار کرد تا به اجرای الگوی کشت بپردازند، اظهارکرد: برای فرهنگ‌سازی الگوی کشت می‌توان کشاورزان را به مناطقی که این طرح در آن‌جا به طور موفق اجرا شده، برد تا ضمن بازدید از آن مناطق، با مزیت‌های آن آشنا و به اجرای آن ترغیب شوند.

محمدی درباره وظیفه کارشناسان برای اجرای موفق الگوی کشت گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان و شرکت‌هایی که خدمات فنی و مهندسی کشاورزی ارائه می‌کنند باید در زمینه توسعه الگوی کشت اقدام کنند زیرا موفقیت در این طرح منوط به فعالیت مستمر طولانی توام با سخت‌کوشی است.

مشاور امور مجلس سازمان شیلات وزارت جهاد کشاورزی در پایان با اشاره به کشورهایی که درخصوص الگوی کشت موفق عمل کرده‌اند، اظهار کرد: این کشورها بر اساس مزیت‌های نسبی و مطلق به اجرای الگوی کشت می‌پردازند. آنها برای کشت محصولات استراتژیک برنامه‌ریزی می‌کنند و با کمترین هزینه تولید می‌کنند.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۷ خرداد ۱۳۹۲ / ۰۹:۱۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 92031708896
  • خبرنگار : 80001