خانه تاریخی شعاعی کاشان سالم است، فقط بخشی از مطبخ تخریب شده

در طرح توسعه بلوار فاطمی در کاشان، خانه‌ی تاریخی شعاعی تخریب نشده است، اما بخشی از مطبخ این خانه تخریب شد.

در طرح توسعه بلوار فاطمی در کاشان، خانه‌ی تاریخی شعاعی تخریب نشده است، اما بخشی از مطبخ این خانه تخریب شد.

به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، روابط عمومی اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان کاشان به دنبال درج خبر « تخریب خانه دوره نادرشاه افشار » در این خبرگزاری مورخه 29 خرداد ماه، توضیحی را به این خبرگزاری ارسال کرد که در آن آمده است:

«خانه شعاعی، یکی از خانه‌های تاریخی ارزشمند کاشان، در سال 1387 و در میان انبوهی از پلاک‌های ویرانه محله «میدان گاه آقا» شناسایی شد. از چند سال قبل از این تاریخ، شهرداری و شرکت احیای بافت فرسوده کاشان در راستای احداث بلوار فاطمیه که از میان این خرابه‌ها عبور می‌کرد و طرح آن در کمیسیون ماده پنج شهر کاشان به تصویب رسیده بود، اقدام به تملک اغلب این ویرانه‌ها کردند و در ادامه بخش‌های زیادی از پلاک‌های موجود در مسیر این بلوار که سال‌های سال خالی از سکنه و تبدیل به مخروبه کامل شده بودند، آزادسازی شده و همسطح‌سازی آن در سال 1387 انجام شد.

ولی با شناسایی خانه «شعاعی» توسط پرسنل یگان حفاظت و کارشناسان اداره میراث فرهنگی کاشان و پیگیری‌های متعاقب آن، پروژه بازگشایی مسیر متوقف ماند. در ادامه حدود دو سال پیگیری و برگزاری جلسات متعدد در کاشان و اداره کل مسکن و شهرسازی استان اصفهان، طرح جدیدی جایگزین طرح قبلی شد و مسیر بلوار فاطمیه که دقیقاً از روی خانه شعاعی عبور می‌کرد، عوض شد.

لازم به ذکر است شهرداری کاشان که به دلیل طرح قبلی هزینه‌های زیادی صرف آزادسازی املاک کرده بود و در اثر این جابجایی هزینه‌های جدیدی را نیز متقبل می‌شد، با تعویض مسیری که مصوبه‌ی آن را در اختیار داشت مخالفت نکرد و همراهی بسیار مناسبی در جهت حفظ این اثر تاریخی نشان داد.

از سال گذشته اجرای ادامه مسیر بلوار فاطمیه با عرضی کمتر و با مسیری جدید مجدداً در دستور کار شهرداری و شرکت عمران و احیای بافت فرسوده کاشان قرار گرفت.

همه‌ی پلاک‌هایی که تا کنون در اثر این طرح تخریب شده‌اند، فاقد ارزش کافی برای حفاظت و نگهداری بوده و بازگشایی نیز براساس طرح مصوب جدید تا کنار خانه شعاعی انجام شده است. اما متأسفانه در اثر بی‌احتیاطی انجام شده و ناآگاهی مجریان عملیات تخریب از محدوده دقیق خانه، بخشی از مطبخ آن که به شکل تک اتاقی از محدوده بدنه خارجی خانه بیرونتر قرار گرفته بود، دچار خرابی شد که بلافاصله با حضور ناظران مربوط، عملیات تخریب متوقف شد.

بنابراین نه قرار بر تخریب این خانه بوده و نه براساس اخبار منتشر شده نیمی از آن تخریب شده و نه قرار است هیچ بخشی از آن تخریب شود. لازم به ذکر است اشتباه انجام شده در تخریب بخشی از مطبخ خانه شعاعی مورد اعتراض جدی اداره میراث فرهنگی کاشان قرار گرفته است و پیگیری برای مرمت و بازسازی فوری این قسمت انجام خواهد گرفت.»

انتهای پیام

  • جمعه/ ۳۱ خرداد ۱۳۹۲ / ۱۵:۰۹
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 92033118948
  • خبرنگار : 71191