معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: رعایت مسائل برداشت اعم از زمان مناسب برداشت و نحوه برداشت، کنترل علفهای هرز و حضور مواد ناخالص در نحوه خشکانیدن ومدت زمان آن و در کیفیت روغن استحصالی تاثیر بسزایی خواهد داشت.
ایوب ایرانی فام در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه اذربایجان شرقی، افزود: افزایش جمعیت، بهبود سطح تغذیه و افزایش مصرف روغنهای نباتی و پروتئین گیاهی در رژیم غذایی باعث شده تکاپو برای دستیابی به منابع جدید روغن نباتی افزایش یابد.
وی از اهمیت توسعه کشت کلزا در کشور گفت و تشریح کرد: با توجه به توسعه و گسترش کلزا در کشور بررسی فرآیندها و عملیات پس از برداشت آن بخصوص فرآیند خشک کردن به عنوان اولین فرآیند پس از برداشت از اهمیت خاصی برخورداراست.
ایرانی فام ادامه داد: پس از برداشت، دانه کلزا برای نگهداری و فرآیند باید بلافاصله خشک شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: دو عامل مهم که روی طول عمر نگهداری کلزا تاثیر دارد، رطوبت نسبی هوا و درجه حرارت انبار است.
وی با اشاره به رطوبت مناسب برای خشک کردن کلزا اظهارکرد: عمل خشکاندن دانهها باید تا رطوبت مناسب برای نگهداری طولانی مدت کلزا صورت گیرد و به طور معمول این حد بحرانی رطوبت 9 8 در صد است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی افزود: ناخالصیهای همراه با دانه کلزا (حضور علفهای هرز) کیفیّت اولیه دانهها درجه حرارت و رطوبت نسبی و تهویه هوای داخل انبارها از عواملی هستند که بر روی مقدار و کیفیّت روغن استحصالی از دانه کلزا در طی انبارداری تاثیر دارد، بنابراین باید به این عوامل در انبارداری توجه شود.
این مقام مسئول گفت: در مدت نگهداری باید مرتب و مداوم تهویه و جابجایی هوا در داخل بذر صورت گیرد. افزایش دما در دانههای انبار شده گاهی سبب آتش سوزی، کاهش روغن و پروتئین موجود در دانهها، افزایش رنگ روغن خام و بالا رفتن افت روغن در عمل تصفیه میشود.
ایرانی فام با عنوان نمودن جداسازی ناخالص به عنوان یکی دیگر از عملیات پس از برداشت کلزا تاکید کرد: تمیز کردن و جدا سازی مواد ناخالصی و خارجی یکی دیگر از عملیات پس از برداشت کلزا است که شامل خار و خاشاک، ساقه و برگ، کاه و کلش، علفهای هرز و سنگ هستند که بهتر است این عملیات قبل از نگهداری در انبارها صورت گیرد.
انتهای پیام