تاکید دمشق بر همکاری کامل با بازرسان شیمیایی سازمان ملل

دولت سوریه از حضور بازرسان سازمان ملل برای بررسی استفاده احتمالی از سلاح شیمیایی در این کشور استقبال و اعلام کرد که با گروه اعزامی سازمان ملل همکاری کامل می‌کند.

دولت سوریه از حضور بازرسان سازمان ملل برای بررسی استفاده احتمالی از سلاح شیمیایی در این کشور استقبال و اعلام کرد که با گروه اعزامی سازمان ملل همکاری کامل می‌کند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از سایت پانوراما ، وائل الحلقی، نخست‌وزیر سوریه گفت: سوریه با هیات اعزامی سازمان ملل که امکان استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه را بررسی می‌کند، کاملا همکاری کرده و مسئولان وزارت امور خارجه نیز تمامی اقدامات لازم را برای موفقیت‌آمیز ماموریت آنها انجام ‌می‌دهند.

الحلقی، ترکیه را به ارسال سلاح‌های شیمیایی برای مخالفان سوری متهم کرد. دولت سوریه می‌گوید در حمله مخالفان به خان العسل واقع در نزدیکی حلب از این سلاح‌ها استفاده شده است.

روز سه‌شنبه تیمی 20 نفره از کارشناسان سازمان ملل برای بررسی احتمال استفاده از سلاح‌های شیمیایی در سوریه، وارد دمشق شد.

مساله استفاده از سلاح‌های شیمیایی در سوریه باعث به وجود آمدن اختلافات شدیدی میان مقامات بین‌المللی شده است.

مقامات واشنگتن، ماه ژوئن اعلام کردند که این نیروهای وابسته به دولت سوریه بودند که به طور محدود از این سلاح‌ها استفاده کردند در حالی که مسئولان مسکو، معتقدند که مخالفان سوری در درگیری‌های ماه مارس از گاز شیمیایی سارین استفاده کرده‌اند.

گروه اعزامی سازمان ملل که شامل کارشناسانی از "سازمان منع تولید و گسترش سلاح‌های شیمیایی" است تلاش خواهد کرد تا در مورد استفاده احتمالی از سلاح‌های شیمیایی در سوریه مانند گاز سارین و دیگر گازهای سمی، تحقیق کند.

دولت سوریه با متهم کردن مخالفان به حمله به خان العسل و استفاده از سلاح‌های شیمیایی در این منطقه که 25 کشته و 130 زخمی بر جای گذاشت، خواستار تحقیق در این باره شد.

مقامات سوری در ابتدا اصرار داشتند که گروه بازرسان سازمان ملل فقط در مورد استفاده از سلاح شیمیایی در خان العسل تحقیق کند اما این گروه بیش از 10 درخواست‌ دیگر دریافت کرد که با توافق دمشق و سازمان ملل قرار شد تحقیقات به دو منطقه دیگر سوریه نیز کشیده شود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۳۰ مرداد ۱۳۹۲ / ۱۲:۰۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 92053017684
  • خبرنگار :