گزارشی از تودیع و معارفه‌ی یک مدیر سینمایی+ یک حاشیه عجیب

مراسم تودیع و معارفه مدیر مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی با حضور رئیس سازمان سینمایی در سالن سینما حقیقت برگزار شد.

مراسم تودیع و معارفه مدیر مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی با حضور رئیس سازمان سینمایی در سالن سینما حقیقت برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت‌الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی طی سخنانی در این مراسم با اشاره به اهمیت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تصریح کرد: به نظرم اگر می‌خواستیم نامی غیر از مرکز بر این ساختمان بگذاریم، باید نامش را فردا می‌گذاشتیم چراکه این مجموعه فردای سینمای ایران را می‌سازد.

وی ادامه داد: امروز آغاز کار آقای طباطبایی‌نژاد در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی با آغاز هفته دفاع مقدس همزمان شده است که من این موضوع را به فال نیک می‌گیرم و امیدوارم ایشان به اعتلای سینمای جنگ و دفاع مقدس در حوزه کاری‌شان کمک کنند.

معاون سینمایی وزیر ارشاد سپس از شفیع آقامحمدیان - مدیرعامل سابق این مرکز - قدردانی کرد و گفت: جلسه تودیع فقط مخصوص وداع کردن با همکاران نیست بلکه به نظرم از آن می‌توان معنای به ودیعه‌ گذاشتن خدمات برای مدیر بعدی را برداشت کرد.

ایوبی گفت: برای مدیران باتجربه، مراسم‌ تودیع و معارفه روالی عادی است چراکه آنها می‌دانند روزی تودیع خواهند شد. باید تاکید کنم بر همه ما مدیران واجب است از فرصتی که در اختیار ما گذاشته شده استفاده کنیم و این صندلی‌های مدیریت را فرصتی برای خدمت بدانیم و کاری کنیم زیرا اگر بتوانیم کاری انجام بدهیم و غفلت کنیم، مطمئن باشیم که فردا به سرعت خواهد آمد و حسرت کارهای نکرده را می‌خوریم.

وی با اشاره به خدمات شفیع آقامحمدیان در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و سایر مدیران سینمایی قبلی، اظهار کرد: به هر حال مدیران گذشته انصافا در دوران سختی کار را برعهده داشتند. کار کردن در دوران فراز و فرودهای سیاسی کار دشواری است. البته آقای طباطبایی‌نژاد این شانس را دارند که در دورانی کار را به عهده می‌گیرند که لبخندهای امید را روی لب‌ها می‌بینند.

ایوبی در ادامه با تاکید بر اهمیت سینمای مستند و تجربی برای سازمان سینمایی کشور، یادآور شد: یکی از بخش‌هایی که برای سازمان سینمایی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و هست، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی است چراکه چشم امید بسیاری از جوانان که پا گذاشتن به سینما را در ذهنشان می‌پرورانند به این مرکز است.

رئیس سازمان سینمایی در پایان، از همراهی و پیشنهادهای مستندسازان برای آینده این مرکز تشکر کرد و گفت: امید داریم که در کنار ساخت مستندهای خوب و تولید آثار مناسب، سینما رفتن و همچنین مستند دیدن را به مردم خوب کشورمان بیاموزیم و با امید و نشاطی که در جامعه ایجاد شده و همچنین به یاری جوانان که سرمایه بزرگ این کشور هستند، بتوانیم به این دو هدف مهم نائل شویم. یادمان باشد تلاش برای اعتلای فرهنگ ممکن است دچار بی‌مهری و افترا شود اما هرگز گم نخواهد شد.

به گزارش ایسنا، پس از سخنان ایوبی، لوح سپاسی به رسم یادبود و به پاس خدمات چهار ساله شفیع آقامحمدیان در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی از سوی سازمان سینمایی به وی اهدا شد.

در ادامه، آقامحمدیان پشت تریبون قرار گرفت و ضمن تشکر از حجت‌الله ایوبی به دلیل انتصاب شایسته محمدمهدی طباطبایی‌نژاد به ریاست مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی گفت: من آماده‌ام هر ابهامی که درباره فعالیتم در طول چهار سال گذشته وجود دارد را در فضایی دوستانه توضیح بدهم. همچنین اگر کمکی نیاز باشد، از مدیران جدید و سازمان سینمایی دریغ نخواهم کرد وگرنه من کارمند صداوسیما هستم و به آنجا بازمی‌گردم و البته به فیلمسازی‌ام هم ادامه خواهم داد.

وی همچنین از اصحاب رسانه و فیلمسازانی که طی چهار سال اخیر با همراهی‌ها و یا انتقادهایشان وی را یاری کردند، تشکر کرد.

بر اساس این گزارش، پس از سخنان آقامحمدیان، سیدمهدی طباطبایی‌نژاد حکم مدیرعاملی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی را از دستان حجت‌الله ایوبی دریافت کرد و گفت: همه ما برای حضورمان در این جلسه دلایلی داریم ولی اگر بخواهم صادقانه صحبت کنم، باید بگویم اگر قرار نبود به دلیل معارفه‌ام به این جلسه بیایم، حتما به خاطر عرض خسته‌ نباشید خدمت دوست خوبم آقای آقامحمدیان و همکارانشان در اینجا حاضر می‌شدم. در تمام این سال‌ها همواره در کنار دوستانم آقایان آقامحمدیان و میرعلایی هر جا که لازم بوده با افتخار به عنوان سرباز عرصه فرهنگ در خدمتشان بوده‌ام.

وی ادامه داد: به هر حال کار در جایی مثل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سخت بوده و ممکن است نگاه‌های افراد، مدیران و فیلمسازان با یکدیگر متفاوت باشد اما نباید این تفاوت نگاه موجب گلایه شود و همه باید سعه‌صدر داشته باشیم.

مدیرعامل جدید مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در ادامه سخنانش با بیان پروسه تحویل گرفتن مدیریت این مجموعه گفت: سال 88 که از مرکز گسترش رفتم، با خود عهد کرده بودم که دیگر به عرصه مدیریت دولتی بازنگردم. در روزهای اولی که آقای ایوبی ریاست سازمان سینمایی را به عهده گرفتند، آقای ارد عطارپور با من تماس گرفت و گفت ما قصد داریم شما را برای پذیرفتن مسئولیت معرفی کنیم اما من قویا چنین چیزی را رد کردم. پس از چندی وقتی که از سر صحنه فیلم بازیگران از مشهد باز می‌گشتم از دفتر آقای ایوبی تماس گرفتند و ما را برای ملاقاتی خواستند.

وی ادامه داد: در فاصله‌ای که به دفتر ایشان بروم، آیه بسیار زیبای سوره فصلت (آیه 39) آمد و موجب نشاطم شد. پس از این تفأل تصمیم گرفتم اگر کاری بود به آقای ایوبی کمک کنم اما در صحبت با ایشان گفتم اگر مسئولیتی در حد مشاوره یا حضور در شوراها باشد قبول می‌کنم که چند روز قبل متوجه شدم ایشان حکم مرکز گسترش را برایم زدند و احساس کردم در این زمینه باید به خدمت بپردازم.

طباطبایی‌نژاد در پایان، خطاب به سینماگران حاضر در جلسه تصریح کرد: حدیثی از پیامبر اکرم (ص) وجود دارد که می‌گوید اگر به کاری تفأل زدید، در انجام آن اهتمام بورزید. در همین جا عهد می‌کنم که در عمل به سفارش رسول اکرم (ص) در این تفأل خیر کوشا باشم.

به گزارش ایسنا، در این مراسم حسین ترابی، مرتضی رزاق‌کریمی، محمد آفریده، امیرحسین علم‌الهدی، ناصر صفاریان، سهیل جهان‌بیگلری، ابراهیم داروغه‌زاده، علیرضا رضاداد، محسن علی‌اکبری، محمد احسانی (معاون آثار جدید سازمان سینمایی)، بهمن حبشی، اکبر حر، جعفر صانعی‌مقدم، بیژن میرباقری، رسول صادقی، نادر مقدسیان و ... حضور داشتند.

از حاشیه‌های این مراسم می‌توان به اعتراض علی‌محمد قاسمی به دوران مدیریت شفیع آقامحمدیان در مرکز گسترش اشاره کرد که موجب تعجب اکثر حاضران شد.

پس از آنکه آقامحمدیان لوح سپاس خود را دریافت و سخنانی را ایراد کرد، قاسمی از انتهای سالن با در دست داشتن یک صفحه از آگهی‌های روزنامه همشهری روی سن آمد و پشت میکروفن، آگهی فروش یک خانه مسکونی را خواند و گفت: به خاطر پروژه شهید اندرزگو و پول بهره‌ای که گرفتم مجبور شدم خانه‌ام را بفروشم تا پول مرکز را پس بدهم!

این سخنان قاسمی، تعجب حجت‌الله ایوبی، آقامحمدیان و سایر حضار را برانگیخت.

محمد آفریده و جعفر صانعی‌مقدم

علی محمد قاسمی و طباطبایی‌نژاد

علیرضارضاداد و حجت‌الله ایوبی در تودیع و معارفه مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی

تودیع و معارفه مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی

انتهای پیام

  • شنبه/ ۳۰ شهریور ۱۳۹۲ / ۲۰:۰۰
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 92063019236
  • خبرنگار : 71408