یک کارشناس در استان مرکزی خواستار تسریع در تدوین سند امنیت غذایی کشور شد

کارشناس مسوول تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی، گفت: لازم است هرچه سریع‌تر در کشور سند امنیت غذایی تدوین شود.

کارشناس مسوول تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی، گفت: لازم است هرچه سریع‌تر در کشور سند امنیت غذایی تدوین شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه مرکزی، نسرین یادگاری در نشست مطبوعاتی که به مناسبت هفته ملی بسیج آموزش همگانی تغذیه برگزار ش، اظهار کرد: درخصوص اصلاح تغذیه مردم برنامه‌های بسیاری صورت گرفته است و در این راستا بسیج همگانی آموزش تغذیه با شعار سلامتی با مصرف صحیح نمک و روغن در نظر گرفته شده است.

وی با تأکید براینکه باید امروز به بحث امنیت غذایی توجه بسیاری شود، افزود: توسعه ملی از طریق توسعه انسانی ایجاد خواهد شد و توسعه انسانی نیز از طریق امنیت غذایی محقق می‌شود و وجود و بروز هر نوع سوء تغذیه این امنیت و توسعه یافتگی را با خطر مواجه خواهد کرد.

یادگاری تغییر شیوه زندگی را عامل بروز سوء‌تغذیه دانست و گفت: مصرف چای بعد از غذا، کم‌تحرکی، مصرف نمک و روغن بسیار، همگی به سوء‌تغذیه کمک کرده است و براساس گزارش‌ها بدخوری و زیادخوری در جامعه باعث شده که از هر 800 مرگ 300 مرگ به علت بروز مشکلات قلبی که ناشی از تغذیه نادرست است اتفاق افتد.

وی تصریح کرد: امروز افراد 30 درصد بیشتر از میزان توصیه شده چربی و 40 درصد بیشتر از استاندارد، نمک مصرف می‌کنند در صورتی که این سبد غذایی باید استاندارد باشد.

وی اضافه کرد: مصرف روغن به صورت استاندارد باید 35 تا 40 گرم باشد اما مردم استان 44 گرم مصرف می‌کنند و در مصرف مواد قندی که باید 40 تا 50 گرم باشد زیاده‌روی می‌شود به طوری که این رقم امروز به 65 گرم رسیده است و این امر قطعا امنیت غذایی را با خطر مواجه می‌سازد.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان با بیان اینکه مردم از نظر آگاهی از خطرات مواد چربی و قندی چندان غنی نیستند و لازم است که در این عرصه اقدامات بسیاری صورت گیرد، اضافه کرد: در حال حاضر در استان، خانواده‌ها روزانه 30 درصد و به صورت هفتگی 40 درصد کره، خامه و سرشیر مصرف می‌کنند که این امر خود به مصرف چربی و خطرات ناشی از آن کمک می‌کند و علاوه بر آن نیز 84 درصد خانوارها روزانه مصرف مواد قندی داشته و 27 درصد خانوارها نیز از روغن جامد استفاده می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه مصرف نمک باید روزانه پنج گرم باشد ولی در کشور این رقم به 10 تا 15 گرم رسیده است، اظهار کرد: اخیرا مصرف نمک دریا در بین مردم رواج یافته است که به جای نمک یددار از آن استفاده می‌کنند؛ در حالیکه این اقدام کاملا اشتباه است زیرا نمک دریا حاوی املاح سنگین است و از سوی وزارت بهداشت نیز به تأیید نرسیده است و به هیچ عنوان مصرف آن توصیه نمی‌شود.

یادگاری تأکید کرد: امروز باید تمام تلاش و اقدامات خود را معطوف به تغییر باورهای غلط مردم کنیم چراکه این باورها تغذیه مردم و سلامتی‌شان را با خطر مواجه می‌کند. مردم ما هنوز عادت ندارند که تاریخ تولید و انقضای کالا را بررسی کنند و یا هنوز نسبت به استفاده از روغن حیوانی و یا روغن جامد اقدام می‌کنندکه با توجه به این موارد باید در راستای تغییر این باورها گام برداشته شود و یکی از اقدامات در این حوزه تدوین سند امنیت غذایی است که لازم است هر چه سریع‌تر تهیه و تدوین شود.

کدخبرنگار: 10130

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۵ دی ۱۳۹۲ / ۱۶:۱۶
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 92101508199
  • خبرنگار :