یک کارشناس صنایع غذایی گفت: مصرف مداوم گردو در رژیمغذایی به پایین آوردن کلسترول کلی و همچنین کلسترول بد(LDL) و افزایش کلسترول خوب(HDL) در خون کمک میکند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه اصفهان و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، علی اکبر کمالی اردکانی با بیان اینکه گردو منبعی عالی از انرژی است که موادمغذی، موادمعدنی، آنتیاکسیدان و ویتامینهای پرفایده بسیاری در خود دارد، افزود: گردو سرشار از اسیدهای چرب اشباعشده مونو مثل اسید اولئیک است و منبعی عالی از اسیدهای چرب ضروری امگا ۳مثل اسید لینولئیک و اسید آلفا لینولئیک و اسیدهای آراشیدونیک است.
این کارشناس صنایع غذایی اظهار کرد: مطالعات نشان میدهد که رژیمغذایی مدیترانهای که سرشار از اسیدهای چرب اشباع مونو و اسیدهای چرب امگا۳ است، به پیشگیری از بیماری قلبی کرونری و سکته کمک میکند. مصرف حدود ۲۵گرم گردو در روز ۹۰درصد از اسیدهای چرب امگا۳ ضروری را فراهم میکند.
وی خاطرنشان کرد: گردو منبعی عالی از مواد فیتوشیمی مثل ملاتونین، اسید الاژیک، ویتامینE، کاروتینوئید و ترکیبات پلیفنولیک است که با خاصیت آنتیاکسیدانه بودن آن در ارتباط است. این ترکیبات اثرات بالقوهای برعلیه سرطان، پیری، التهاب و بیماریهای نورولوژیکی دارند.
کمالی ادامه داد: گردو منبعی بسیار خوب از ویتامینE است. همچنین گردو حاوی بسیاری ویتامینهای گروهB نیز است.
این کارشناس صنایع غذایی با بیان اینکه گردو منبع بسیار قوی از مواد معدنی مثل منگنز، مس، پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، زینک و سلنیوم است، افزود: آلرژی به گردو نوعی واکنش حساسیتزا به موادغذایی است که در آن از این ماده استفاده میشود. به دلیل حساس شدن سیستم ایمنی بدن توسط مواد حساسیتزای موجود در گردو است که علائم جسمی مثل دلدرد، استفراغ، تورم لبها و گلو، پدید میآید. در نتیجه، توصیه میشود افرادی که آلرژی به گردو در آنان تشخیص داده شده است، از مصرف هر نوع از آن در موادغذایی خودداری کنند.
انتهای پیام