افغانستان 65 زندانی "خطرناک" بگرام را آزاد کرد/اظهار تاسف سفارت آمریکا

مقام‌های دولت کابل از آزادی 65 زندانی از زندان بگرام خبر دادند؛ زندانیانی که نیروهای آمریکایی مستقر در افغانستان آن‌ها را "مجرمانی خطرناک" قلمداد کرده‌اند.

مقام‌های دولت کابل از آزادی 65 زندانی از زندان بگرام خبر دادند؛ زندانیانی که نیروهای آمریکایی مستقر در افغانستان آن‌ها را "مجرمانی خطرناک" قلمداد کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نعمت‌الله خاکی، سخنگوی زندان بگرام به خبرگزاری شینهوا گفت: صبح امروز (پنج‌شنبه) 65 تن از زندانیان زندان بگرام که از اعضای طالبان بودند، آزاد شدند. این اقدام به دستور گروه بازبینی که از سوی حامد کرزای، رئیس‌جمهوری افغانستان منصوب شده است، صورت گرفت.

تصمیم آزادی این زندانیان در یک نشست به ریاست حامد کرزای که در ماه ژانویه برگزار شد، اتخاذ شده بود. در این نشست اعلام شد که مدرک کافی برای مجرم دانستن این زندانیان وجود ندارد و بنابراین آن‌ها تبرئه می‌شوند.

این در حالی است که ارتش آمریکا در افغانستان با اتخاذ این تصمیم برای آزادی زندانیان مخالفت کرد و افراد آزاد شده را مجرمانی خطرناک خواند.

نیروهای آمریکایی مستقر در افغانستان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کردند: دولت جمهوری اسلامی افغانستان 65 زندانی خطرناک را آزاد می‌کند که موجب نگرانی است.

در ادامه این بیانیه آمده است موضع نیروهای آمریکایی در افغانستان این است که مجرمانی که به افغانستان آسیب می‌زنند و فرآیند صلح را به خطر می‌اندازند، باید به خاطر جرایمشان در دادگاه حضور یابند.

در همین حال سفارت آمریکا در کابل با ارسال بیانیه‌ای برای رسانه‌های همگانی، از آزادی ۶۵ زندان طالبان از زندان بگرام در شمال کابل ابراز تاسف کرده و افزوده است که در میان این افراد تعدادی نیز هستند که باعث مرگ سربازان افغان، آمریکا، نیروهای بین‌المللی و غیر نظامیان افغان هستند.

در این بیانیه آمده است که شواهدی وجود دارد که تعدادی از این افراد مرتکب جرایم خطرناک شده‌اند و باید طبق قوانین افغانستان محاکمه و مجازات شوند.

سفارت آمریکا گفته که ایالات متحده خواستار بررسی تمامی پرونده‌هاست و افزوده است که شواهدی که در اثبات اتهامات این افراد وجود داشت به صورت جدی مورد توجه قرار نگرفته است.

در این بیانیه آمده است که رهایی این افراد مغایر تعهدات دولت افغانستان و موافقت‌نامه‌ای است که در سال ۲۰۱۲ میان افغانستان و آمریکا به امضاء رسید.

به گفته سفارت آمریکا، براساس این موافقت‌نامه تعهد کرده بود اقدامات لازم را اعمال دارد به نحوی که این زندانیان دیگر تهدیدی را متوجه امنیت افغانستان، نیروهای بین المللی و آمریکا نکنند.

در بیانیه سفارت آمریکا تاکید شده است که دولت افغانستان مسئولیت تبعات آتی این تصمیم خود را دارد.

سفارت ایالات متحده گفته است: ما امیدواریم اقدامات لازم صورت گیرد تا افرادی که رها می‌شوند مرتکب خشونت و اقدامات تروریستی در افغانستان نشوند و دولت باید تمام کسانی را که مرتکب چنین جرایمی می‌شوند سریعا محاکمه کند.

خبر آزادی این گروه از زندانیان در حالی گزارش می‌شود که رابطه بین دولت‌های افغانستان و آمریکا در ماه‌های اخیر رو به تیرگی گذاشته است.

به خصوص بعد از آنکه حامد کرزای، رئیس جمهوری، توافقنامه امنیتی میان افغانستان و آمریکا را امضاء نکرد تنش میان کابل و واشنگتن بیشتر شده است.

گفته می‌شود که کرزای در سالهای اخیر با بارک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا تماس کمتری داشته و حتی در مراسم خاکسپاری نیلسون ماندلا در آفریقایی جنوبی نیز این دو نفر به شکلی رسمی با هم برخورد کردند.

رسانه ها اخیرا گزارش دادند که کرزای به صورت پنهانی با رهبران طالبان ارتباط برقرار کرده و امیدوار است در ماه‌های پایانی زمامداری‌اش بتواند گره صلح افغانستان را باز کند.

نیروهای آمریکایی اکنون بزرگترین خروج خود از افغانستان را آغاز کرده و تنها در ماه ژانویه گذشته حدود ۳۰ هزار سرباز آمریکایی از افغانستان خارج شدند.

بعد از پیروزی اوباما، رابطه کابل با واشنگتن به سردی گرایید و خط تلفن ویژه تماس میان کابل و واشنگتن که در زمان ریاست جمهوری جورج بوش میان کاخ سفید و ارگ (کاخ) ریاست جمهوری افغانستان ایجاد شده بود فعالیت کمتری داشته است.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۴ بهمن ۱۳۹۲ / ۱۱:۱۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 92112416818
  • خبرنگار : 71417