مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان گفت: نحوه پخت سنتی چندین خوراک اصیل گیلان به همراه مراسم و مهارت های این استان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
رضا علیزاده در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه گیلان گفت: استان گیلان با داشتن جاذبههای گردشگری بی نظیر و اصالتی ممتاز در سطح کشور و خارج از مرزهای جغرافیایی دارای شهرت و محبوبیت است.
وی با بیان اینکه حفظ هویت و تلاش برای احیای سنتها از دیرباز در گیلان مرسوم بوده است، اضافه کرد: در راستای صیانت از میراث معنوی و ارزشمند نیاکانمان، کارشناسان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان ثبت چندین پرونده در فهرست آثار ملی را دنبال کردند.
علیزاده از ثبت بازارهای هفتگی گیلان و شیوه کسب و کار سنتی در آنها به شماره 1142 در فهرست آثار ملی خبر داد و گفت: مهارت سنتی سفالگری گیلان نیز با شماره 1149 در این فهرست به ثبت رسیده است.
این مقام مسئول به ثبت پروندههای "تهیه زیتون پرورده گیلان" به شماره1143، "شیوه پخت باقالا قاتق" به شماره 1144، "شیوه سنتی پخت میرزا قاسمی" به شماره 1145، "شیوه سنتی پخت اناربیج" به شماره 1146و نیز "شیوه سنتی پخت مرغ ترش" به شماره 1147 در فهرست آثار ملی اشاره کرد و افزود: در کنار بحث خوراک اصیل گیلان، "مراسم علم بندی روستای فوشازده آستانه اشرفیه" به شماره 1148 بعنوان میراثی ناملموس در این فهرست به ثبت رسید.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان در پایان ثبت ملی "مهارت سنتی گلیم بافی در منطقه تالش" به شماره 1150 را از دیگر افتخارات کسب شده برای استان خواند و خاطرنشان کرد: پروندههای مذکور در تاریخ 24 اسفند به ثبت رسیدهاند.
انتهای پیام