مدیر جهاد کشاورزی بابلسر:

بیشترین مصرف سم در گندم و برنج رخ می دهد

مدیر جهاد کشاورزی بابلسر گفت: از بین محصولات بیشترین مصرف سموم در  گندم و برنج روی می دهد و خیار مخرب‌ترین محصول دارای سم است.

به گزارش ایسنا، حسن رزاقی در جلسه کارگروه امنیت و سلامت غذایی بابلسر با بیان اینکه پنج درصد محصولات کشاورزی دارای سموم هستند، اظهار کرد: بر اساس آزمایشات وزارت بهداشت 2.7 درصد از تولیدات برنج کشور از حد مجاز سموم دنیا بالاتر بود و این رقم در مازندران به 1.5 درصد رسیده است.

وی با بیان اینکه عموم محصولات تولیدی، سالم و 95 درصد از آنها هیچ مشکلی ندارند، افزود: یکی از مهم‌ترین مشکلات اساسی در تولید محصول سالم،  آگاهی نداشتن کشاورزان به شیوه‌های کنترل مبارزه با آفات است و باید اصل آموزش جدی گرفته شود.

رزاقی افزود: سازمان حفظ و نباتات کشور متولی کنترل و مبارزه با آفات و بیماری‌های نباتی است. روش‌های متفاوتی برای مبارزه با آفات مطرح است. هدف وزارت کشاورزی، حداکثر کردن تولید است. 

مدیر جهاد کشاورزی بابلسر تصریح کرد: یکی از عوامل خسارات محصولات، تولید آفات است که باید به طرق مختلف کنترل شود. روش‌های متفاوتی برای مبارزه با آفات مطرح است که آخرین شیوه و حربه مبارزات شیمیایی است. کشور یکی از کشورهای پیشرو در اجرای مبارزات تلفیقی محسوب می‌شود.

این مسئول با بیان اینکه در شهرستان بابلسر برای مبارزه با آفات از روش مکانیکی با استفاده از تله‌ها استفاده شد، خاطرنشان کرد: امسال در 50 هکتار از مزارع برنج بابلسر برای کنترل آفات از هورمون‌های اخلال‌گر جنسی استفاده شد و در 2600 هکتار از مزارع مبارزه بیولوژیک انجام شد.

رزاقی با بیان اینکه میزان مصرف سموم کشور از میزان مصرف دنیا کمتر است، بیان کرد: میانگین مصرف سم در دنیا هزار گرم در هر هکتار است اما این مقدار در کشور 562 گرم در هر هکتار است.


انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۰ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۶:۳۸
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 95050112849
  • خبرنگار :

برچسب‌ها