به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، سرویس مطبوعات دفتر ریاست جمهوری زیمبابوه در بیانیهای اعلام کرد: ژنرال کنستانتینو چیونگا، فرمانده سابق ارتش زیمبابوه و کمبو موهادی، وزیر امنیت کشور به عنوان دو معاون امرسون منانگاگوا در حزب حاکم "زانو – پیاف" منصوب شدند.
چیونگای 61 ساله که یک ژنرال بازنشسته است و به تازگی از سمت خود در ارتش استعفا داده، کودتای اخیر زیمبابوه را رهبری کرد که باعث شد رابرت موگابه 93 ساله پس از 37 سال حکومت از راس قدرت کنارهگیری کند و منانگاگوا به عنوان رئیسجمهور روی کار آید.
انتصاب چیونگا و موهادی نخستین گام به سمت ترفیع آنها به سمت معاونین رئیسجمهور است.
تحلیلها حاکی از آن است که این تحولات سند دیگری از میزان نفوذی است که ارتش در حال حاضر در سیاست زیمبابوه به دست آورده است.
به گفته یکی از تحلیلگران، کاملا مشخص بود که چیونگا به چنین سمتی میرسد چراکه وی نقش کلیدی در گذار از موگابه به منانگاگوا ایفا کرده و راه دیگری برای قدردانی و تشکر از وی وجود ندارد جزء انتصابش به عنوان معاون رئیسجمهور.
دو تن دیگر از مقامات ارشد ارتش زیمبابوه نیز اوایل ماه جاری میلادی در راس پستهای وزارتی قرار گرفتند.
زیمبابوه قرار است تا ژوئیه سال آتی میلادی انتخابات پارلمانی برگزار کند.
منانگاگوا از زمانی که قدرت را به دست گرفته متعهد شده تا روابط خدشهدار با غرب را بهبود بخشد و برنامههایی را نیز برای احیای اقتصاد این کشور مشخص کرده است.
انتهای پیام