به گزارش ایسنا، خوردن غذاهای سالم برای بزرگسالان مهم است اما پیدا کردن غذاهای سالم و خوشمزه برای رشد و نمو کودکان امری حیاتی است.
درست کردن برنامه غذایی سالم و دلچسب برای کودک میتواند بسیار دشوار باشد چرا که کودکان درباره آنچه میخورند حساس و انتخاب گر هستند. با این حال نیازهای تغذیهای مشخصی هستند که باید برآورده شوند بنابراین شناخت فواید بالقوه غذاها برای کودکان اهمیت بالایی دارد.
امروزه یکی از دغدغههای اساسی والدین، تغذیه مناسب کودکان آنها است. این نگرانی با شروع شدن فصل مدرسه و نزدیک شدن به ماه مهر دو چندان میشود، به خصوص اینکه با تغییر گرایش کودکان به غذاهای فست فودی نیمی از نیازهای اساسی و تغذیهای کودکان برآورده نمیشود و این موضوع تاثیر سویی بر روند یادگیری آنها خواهد داشت.
به مناسبت روز جهانی غذا و آشنایی کودکان و والدین آنان با غذاهای سالم، جشنواره تهیه غذای سالم و ایمن در یک مهدکودک در بیرجند برگزار شد.
جشنواره ای برای آشنایی با غذاهای سالم
پوران دخت عباسپور، مشاور تخصصی کودک و نوجوان در خراسان جنوبی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: جشنواره تهیه غذای سالم و ایمن با هدف ترویج تغذیه سالم، معرفی غذاهای سالم و ایمن، رعایت رژیم غذایی متناسب با شرایط سنی هر فرد و پرهیز از استفاده از غذاهای آماده و فریز شده برگزار شد.
وی غذای سالم و ایمن را تهیه شده از مواد اولیه سالم و ایمن دانست و افزود: رژیم غذایی سالم، نیازهای اساسی بدن به املاح، ویتامینها و مواد مغذی را بدون تهدید به اضافه وزن و ایجاد بیماری فراهم میکند.
این مدیر مهدکودک در خراسان جنوبی ادامه داد: غذاهای سنتی ایرانی مشروط به رعایت طبخ سالم(کم چرب، کم نمک و آب پز) به دلیل تنوع و تعادل با معیارهای تغذیه سالم انطباق بیشتری دارند.
عباسپور بیان کرد: در این جشنواره، غذاها علاوه بر طعم و مزه از نظر سالم بودن شامل؛ سنجش میزان پایین نمک، شکر و روغن نیز مورد ارزیابی قرارگرفت.
وی با بیان اینکه این جشنواره غذا با حضور 50 نفر از والدین کودکان برگزار شد، افزود: مربیان از دو هفته قبل از برپایی جشنواره، براساس واحد کار کلاسی تغذیه سالم، کودکان را با انواع غذاهای سالم و ناسالم آشنا کردند و در ادامه نمایشگاهی در این راستا برای کودکان برپا شد.
این مشاور تخصصی کودک و نوجوان اظهار کرد: این جشنواره در راستای اجرای طرح سلامت و امنیت غذایی در مهد کودک و اهمیت تغذیه مناسب کودکان برگزار و از مادران نونهالان خواسته شد با پخت غذای سالم و سنتی با در نظر گرفتن کیفیت غذا و داشتن ارزش غذایی در جشنواره غذای سالم شرکت کنند.
عباسپور ادامه داد: عادات غذایی نقش مهمی در ابتلا به بیماریهای مزمن از قبیل دیابت و سرطان دارد و ذائقه کودکان از سن زیر پنج سال شکل میگیرد بنابراین باید از زمان آغاز غذای کمکی ذائقه کودکان را به غذاهای سالم عادت داد.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین راههای کنترل رژیم غذایی کودکان، تهیه نکردن مواد غذایی غیرمفید و با ارزش غذایی کم است، تصریح کرد: یکی از عادتهای غذایی نادرست در کودکان مصرف شیرینی زیاد است.
این مدیر مهدکودک با اشاره به اینکه مادران باید تنقلات با ارزش از قبیل مغزها و خشکبار را جایگزین شکلات، کیک و مواد غیرضروری کنند، اظهار کرد: مهمترین سرمایه کودکان سلامتی آنها است و لازم است با بالا بردن آگاهی و صرف وقت این سرمایه گرانبها را باید به کودکان هدیه داد.
ذائقه کودکان را با غذای سالم عادت دهیم
عباسپور تصریح کرد: با توجه به شکل گیری عادات غذایی در سنین پایین، لازم است والدین از همان کودکی ذائقه کودکان را به غذاهای سالم عادت بدهند.
وی با تاکید بر استفاده از روغنها به مقدار کم در غذا، بیان کرد: همچنین باید روغنهای مایع از جمله روغن کنجد و زیتون، با انواع و اقسام سبزیجات خام و پخته غذا تزئین شود تا اشتهای کودکان افزایش یابد.
این مشاور تخصصی کودک و نوجوان خاطرنشان کرد: والدین باید نمک را از سر سفره بردارند و دوغ را جایگزین نوشابه بکنند.
عباسپور یادآور شد: با رعایت تمام این نکات تغذیهای کودکی به دور از تمام بیماریها رشد یافته و کودکی خوبی را تجربه خواهد کرد.
انتهای پیام