یک فعال کارگری:

"قراردادهای نانوشته" بلای جان کارگران شده‌ است

یک فعال کارگری قراردادهای موقت و شرکت‌های پیمانکاری تأمین نیروی کار را مهمترین عامل مشکل ساز برای قشر کارگری دانست.

جواد اکبری در آستانه روز کار و کارگر در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، کارگران را از سخت‌کوش‌ترین و مظلوم‌ترین اقشار جامعه دانست و گفت: این قشر امروز با مشکلات اقتصادی و اجتماعی متعددی دست و پنجه نرم می‌کنند.

وی مشکلات اقتصادی را مهم‌ترین معضل کارگران اعلام کرد و افزود: اگرچه امسال افزایش ۳۶.۵ درصدی نرخ دستمزد برای کارگران در نظر گرفته شد که بیشتر از سال‌های گذشته بود، اما همین افزایش در برابر تورم چند ۱۰ درصدی که شاهد آن هستیم به هیچ وجه جوابگوی نیازهای زندگی و افزایش هزینه خانوارهای کارگری نیست و حتی نیمی از هزینه‌های این خانوارها را نیز پوشش نمی‌دهد.

به گفته اکبری، همین افزایش دستمزد نیز در برخی از موارد از سوی برخی از کارفرمایان که انصاف ندارند رعایت نمی‌شود.

رئیس کانون بازنشستگان کارگری استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: بارها درخواست کردیم بخشی از افزایش دستمزد کارگران به صورت بن کالا و سبد اقلام اساسی باشد اما این کار صورت نگرفت.

وی با بیان اینکه بخش اعظم کارگران کشور در بخش خصوصی فعالیت دارند، یادآور شد: بخش خصوصی متأسفانه عامل اصلی افزایش هزینه‌های خود را بالا رفتن نرخ دستمزد کارگران می‌بیند و این در حالی است که سهم دستمزد کارگر حتی ۱۰ درصد هزینه‌های تولید هم نیست.

کارگرانی که با قرارداد نانوشته مشغولند!

رئیس کانون بازنشستگان کارگری استان کرمانشاه معضل دیگر کارگران را عدم امنیت شغلی آنها و قراردادهای موقت دانست و تاکید کرد: از آنجایی که در کشور ما عدم توازن بین نیروی کار و بازار کار وجود دارد، برخی از کارفرمایان از این موضوع سوءاستفاده می‌کنند و قراردادهای سفید امضا برای کارگران در نظر می‌گیرند.

اکبری اضافه کرد: در برخی موارد کارگران حتی با یک قرارداد نانوشته مشغول به کارند و اگر قراردادی هم نوشته می‌شود اسم کارگر درآن نمی‌آید و کارفرما می‌تواند به صورت یک طرف آن را نقض کند.

این فعال کارگری با بیان اینکه بر اساس قانون کار نباید برای کارهایی که ماهیت دائمی دارند قراردادهای کوتاه مدت در نظر گرفته شود، خاطرنشان کرد: هم اکنون بیش از ۸۰ درصد کارگران در ایران قراردادی هستند و تعداد کمی از کارگران دائم که در کشور داریم نیز هم اکنون در شرف بازنشستگی هستند.

اکبری با اشاره به اینکه اکنون گاهی یک کارگر بعد از چند ماه یا یک سال از کاری که در آن مشغول است خراج می‌شود، گفت: با اخراج یک کارگر ۱۰ نفر حاضرند به دلیل مشکلات اقتصادی به جای او سر کار بیایند و این امر باعث می‌شود کارگران مجبور باشند در هر شرایط سخت و ناعادلانه ای کار کنند.

شرکت‌هایی که کارگر دلالی می‌کنند

وی وجود واسطه‌ها و دلالان برای تأمین نیروی کار را نیز مشکل دیگری برای قشر کارگری برشمرد و اظهار کرد: فعالیت شرکت‌های پیمانکاری برای تأمین نیروی کار و کارگر از اول هم اشتباه بود.

وی گفت: این شرکت‌ها از دستگاه‌های مختلف پول بیشتری می‌گیرند و مقدار کمی از آن را به کارگر پرداخت می‌کنند و به نوعی مشغول دلالی و واسطه گری در تأمین نیروی کار هستند.

رئیس کانون بازنشستگان کارگری استان کرمانشاه ادامه داد: حذف این شرکت‌ها هم به سود دستگاه‌ها است و هم به معیشت کارگران. کمک می‌کند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۰:۵۰
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 98020904512
  • خبرنگار :