طارم یکی از شهرستانهای مستعد استان زنجان در حوزه کشاورزی است که سالانه سهم بسیار زیادی در حوزه تامین مایحتاج کشاورزی استان ایفا میکند.
تنوع بالای آب و هوایی هندوستان ایران سبب شده است که این شهرستان از ظرفیت بالایی در کشت انواع محصولات برخوردار باشد، تا جایی که کشاورزان طارمی سالانه بیش از ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات را روانه بازار میکنند که در این بین سهم زیتون از همه محصولات بیشتر است. عبور رودخانه قزلاوزن بهعنوان شاهرگ حیاتی از این شهرستان، توانمندیهای کشاورزی را دو چندان کرده و باعث رشد، توسعه و رونق اقتصادی منطقه شده، تا حدی که به عنوان قطب کشاورزی مخصوصاً در زمینه تولید محصول زیتون این استان بهشمار میرود.
به گزارش ایسنا، سهم شهرستان طارم در صدور محصولات کشاورزی استان بسیار قابل توجه بوده و حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد برآورد میشود. کل اراضی قابل کشاورزی این شهرستان ۴۶ هزار هکتار و وسعت کل اراضی زیر کشت ۳۲ هزار هکتار است که سالانه در حدود ۱۷ هزار هکتار از اراضی به زیرکشت محصولات زراعی اختصاص مییابد که قسمتی از آن به صورت دو یا سه مرحله کشت میشود و ۸۲ درصد اراضی شهرستان آبی و مابقی دیم است. میزان سطح باغات طارم ۱۸۰۰۰ هکتار بوده و محصولات عمده این شهرستان سیر، گوجهفرنگی، سیبزمینی، گندم، جو، پیاز، کلزا و عمده محصولات باغی نیز شامل زیتون، انار، انجیر، فندق، زردآلو و گیلاس است.
از مهمترین ویژگیهای بخش کشاورزی شهرستان طارم میتوان به فعالیت اکثر جمعیت فعال شهرستان در بخش کشاورزی، اتکای کامل اقتصاد شهرستان به درآمد کشاورزی با توجه به وضعیت اشتغال در بخش کشاورزی، دارا بودن مقام اول کشوری در زمینه تولید زیتون، وجود باغات مادری به عنوان پشتوانه ژنتیکی زیتون کشور برای استحصال قلمه طرح محوری زیتون، تنوع منحصر به فرد محصولات زراعی و باغی با بیش از ۵۰ نوع محصول و نزدیکی به بازار مصرف استانهای همجوار و وجود ۲۷ رودخانه فصلی و دائمی اشاره کرد.
این روزها کشاورزان طارمی مشعول کاشت محصول سیبزمینی هستند و طبق گفته کارشناسان جهادکشاورزی این شهرستان، عملیات کاشت این محصول توسط ۲۶۰۰ بهرهبردار طارمی در ۲۲۰۰ هکتار از زمینهای زراعی این شهرستان آغاز شده است. عملیات کاشت این محصول از اواخر آذرماه شروع و در اواخر خردادماه نیز عملیات برداشت انجام میشود که پیشبینی میشود امسال ۴۸ هزار و ۴۰۰ تن سیبزمینی توسط کشاورزان طارمی تولید و روانه بازار مصرف شوند. کیفیت بالای محصول سیبزمینی طارم، صاحبان صنایع تبدیلی را مشتری پر و پا قرص آن کرده است، تا جایی که بخشی از این محصول در قالب چیپس روانه بازار میشود. سیبزمینی طارم علاوه بر تأمین نیاز شهرستان و استان به سایر نقاط کشور و نیز کشورهای همسایه صادر میشود.
به گزارش ایسنا، از عمده ارقام سیبزمینی کشت شده در هندوستان ایران میتوان به آگریا، سانته، میلوا، ایلونا و کایزر اشاره کرد که کشت آن در طارم از بهمنماه آغاز و خردادماه برداشت میشود. مردم روستاهای انذر، جزلا، دستجرده و برخی دیگر از روستاهای حاشیه جنوبی رودخانه قزلاوزن در کشت سیبزمینی فعالیت میکنند. برخی نبود صنایع تبدیلی در حوزه سیبزمینی در شهرستان طارم را از مشکلات اصلی بازار این محصول میدانند و این امر در حالی است که برخی کارشناسان میگویند ایجاد صنایع تبدیلی در مناطق روستایی علاوه بر اشتغالزایی و ارتقای وضعیت معیشتی روستائیان، سبب مهاجرت معکوس شده و از طرفی فرصتهای تکمیلی در کنار فعالیتهای داخل مزرعه کشاورزی برای بهرهبرداران این بخش فراهم میکند.
انتهای پیام