طراحی نانو جاذب هیدروژنی با درصد ذخیره سازی بالا در دانشگاه اراک

در تحقیقی که اخیرا در قالب رساله دکتری در دانشگاه اراک انجام شد، نانو صفحه Be2N6 تزئین شده با لیتیوم بعنوان یک جاذب جامد با درصد وزنی ذخیره سازی هیدروژن برابر با 12.1 درصد با استفاده از محاسبات کوانتوم مکانیکی طراحی و معرفی شده است.

براساس اعلام روابط عمومی دانشگاه اراک، این نانو صفحه امکان سنتز دارد و ظرفیت ذخیره سازی هیدروژن در آن از بسیاری از نانو صفحه های طراحی شده مشابه بیشتر است.

با توجه به امکان ذخیره سازی مطلوب هیدروژن بر روی این نانو صفحه؛ شرایط استفاده از هیدروژن به عنوان سوخت پاک محقق می شود؛ لذا دیگر بحث آلایندگی سوخت های فسیلی با توجه به عدم توجیه برای استفاده از آنها وجود ندارد.

لازم به ذکر است که توانایی ذخیره سازی جاذب معرفی شده بیش از دو برابر هدف تعیین شده توسط دپارتمان انرژی امریکا ( 5.5 درصد وزنی تا سال 2020) است.

نتایج این تحقیق که در قالب رساله دکتری "رضوان رحیمی" و به سرپرستی پروفسور "محمد سلیمان نژاد" انجام شده، در مجله Q1؛International Journal of Hydrogen Energy
با ضریب تاثیر 4.1 در سال ۲۰۲۰ منتشر شده است.

با توجه به آلایندگی حاصل از سوخت های فسیلی، استفاده از هیدروژن به عنوان سوخت جایگزین می تواند وابستگی ما به سوخت های فسیلی را کاهش داده و یک منبع مناسب برای تولید انرژی پاک باشد. عمده ترین اشکالی که استفاده از هیدروژن را برای کاربردهای عملی محدود کرده است یافتن روش های مقرون به صرفه و قابل اعتماد برای ذخیره سازی هیدروژن است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۰۸:۱۶
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 99021510342
  • خبرنگار :