کارشناس ارشد کشاورزی عنوان کرد؛

دیم کاری در ایلام، گرفتار دیمی‌کاری

یک کارشناس‌ارشد کشاورزی معتقد است در در حوزه کشت دیم برنامه راهبردی نداریم و در استان نسبت به دیم‌کاری، دیمی‌کاری می‌شود.

مهندس «خدابخش داودی‌نصر» ، با حضور در ایسنا، اظهار کرد: میزان کشت دیم در سال زراعی ۹۶ -۹۷ ، 135 هزار هکتار بوده و از میزان سطح زیر کشت تنها 100 هزار تن محصول زراعی تولید شده است.

وی میزان کل سطح زیر کشت استان را ۲۲۳ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: ما در حوزه کشت دیم برنامه راهبردی نداریم و در استان به جای دیم‌کاری، دیمی‌کاری می‌کنیم. کشاورزی دیم مراحل مختلفی دارد و مراحل مختلفی در آن دخیل هستند و متاسفانه ما آنها را رها کرده‌ایم و به آنها بی‌توجه هستیم.

داودی نصر شناسایی بافت خاک، اجرای نقشه جامع خاک کشور، کاربرد به موقع نهاده‌ها و بهره‌گیری علمی از ماشین آلات را از جمله شاخص‌های توجه به کشت دیم عنوان کرد و ادامه داد: میانگین تولید ما در گندم دیم در استان هم اکنون ۷۰۰ کیلو گرم در هکتار است، در حالی که در سال زراعی 97- 96  میزان تولید ۱۴۰۰ کیلوگرم بوده که این وضعیت نشان از نوعی بی‌برنامگی دارد.

این کارشناس ارشد کشاورزی افزود: در قالب اجرای برنامه اقتصاد مقاومتی اگر فقط ۱۰۰ کیلوگرم تولید محصولات زراعی دیم را افزایش دهیم به سرجمع محصولات زراعی استان  13هزار و ۵۰۰ تن افزوده می‌شود.

وی ابراز عقیده کرد: حلقه گمشده کشت دیم در استان نبود عزم مسئولان، مورد توجه قرار نگرفتن اقتصاد مقاومتی، نداشتن نگاه دانش بنیان است.

 داودی نصر به بهره‌وری پایین تولید در بخش آبی اشاره کرد و گفت: برای ۷۰۱ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، ۷۰۰ میلیون متر مکعب آب مصرف شده که این رقم منهای  بارندگی‌های سال قبل است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۶ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۳:۲۲
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 99030602916
  • خبرنگار :