آغاز برداشت نیشکر در قدیمی ترین خانه این محصول در گیلان   

مدیر جهاد کشاورزی صومعه‌سرا گفت: برداشت نیشکر در شهرستان صومعه سرا که خانه قدیمی با قدمت بیش از صد ساله این محصول در گیلان است، آغاز شد.

احمد پادیاب در گفت و گو با ایسنا از آغاز برداشت نیشکر در این شهرستان خبر داد و گفت: نیشکر همه ساله در اردیبهشت ماه کشت و اواخر آذر برداشت آن آغاز می شود و این برداشت تا پایان دی ادامه دارد.

وی با اشاره به اینکه ۲۲ هکتار از اراضی این شهرستان زیر کشت این محصول در شهرستان صومعه‌سرا اختصاص دارد، افزود: پیش بینی می‌شود، امسال نیشکرکاران صومعه‌سرائی ۲۵ تن شکر سیاه تولید و به بازار مصرف عرضه کنند.

پادیاب ادامه داد: ۷۵ خانوار صومعه‌سرایی در کنار کشت برنج به کشت نیشکر مشغول هستند.

مدیر جهاد کشاورزی صومعه‌سرا گفت: نیشکرکاران صومعه سرایی برای مبارزه با آفات این محصول کشاورزی در زمان کاشت، داشت و برداشت از هیچگونه سمی استفاده نمی کنند و محصولات به دست آمده از نیشکر مانند، شکرسیاه، دوشاب و کف‌شکر کاملا سلام و بهداشتی است و به همین دلیل از بازار پسندی بالایی برخوردار است.

وی اظهار کرد: شیره درون نی‌ها، ساعت‌های زیادی روی دیگ می‌جوشد تا به شکرسیاه تبدیل شود و این محصول به قدری طرفدار دارد که اغلب مردم برای خرید آن سر دیگ و در حال جوش این محصول را خریداری می‌کنند.

پادیاب خاطرنشان کرد: مرم حتی از شهرستان های شرق گیلان نیز برای خرید محصولات نیشکرکاران به صومعه‌سرا می‌آیند و هر روز بر طرفداران این محصولات افزوده می‌شود، زیرا برای سلامتی بدن فواید بیشماری دارد.

پادیاب تصریح کرد: برای توسعه مشاغل خانگی از جمله نیشکر امسال ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی به کشاورزان صومعه سرایی پرداخت شده است. و ما برنامه داریم تا سطح زیر کشت این محصول افزوده است که البته امسال به دلیل بارندگی زیاد در اردیبهشت ماه موفق به توسعه کشت نشدیم.

وی گفت: نیشکر یکی از قدیمی ترین محصولات کشاورزی صومعه سرا است که قدمت بیشتر از صد ساله دارد و اغلب نیشکرکاران از اجداد خود تولید این محصولات را یاد گرفته اند و به فرزندان خود نیز آموزش می‌دهند.

انتهای پیام 

  • چهارشنبه/ ۲۶ آذر ۱۳۹۹ / ۱۲:۱۰
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 99092620322
  • خبرنگار :