«کلوای» نهاوند ثبت ملی شد

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان نهاوند از ثبت «کلوا»ی نهاوند در فهرست آثار ملی کشور خبر داد.

محسن جانجان در گفت‌وگو با ایسنا، بیان کرد: پرونده پخت کلوای نهاوند تهیه شد و پس از طی مراحل قانونی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

وی ادامه داد: این نان شیرین که کلوا نام دارد و از خانواده ی نان‌های فطیر است، بسیار خوشمزه و خوش عطر بوده و در گذشته این نان را در خانه و در تنور می‌پختند و بعد از آن به وسیله ساج که یک وسیله‌ تهیه نان است و مورد استفاده قرار می‌گرفت، تهیه می‌شد اما امروزه کدبانوهای نهاوندی این نان را داخل فر می‌پزند و در بازار نیز در تنورهای نانوایی صنعتی پخته می‌شود.

جانجان تصریح کرد: نان کلوا از ترکیبات آرد، شکر و تخم مرغ تهیه می‌شود و در قدیم رسم بر این بوده که در شب های عید مانند عید فطر، قربان، غدیر یا نوروز این نان را می‌پختند و به عنوان پیشکش برای تازه عروسان و دختران خانواده می‌فرستادند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۳:۳۴
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 99112116107
  • خبرنگار :