• یکشنبه / ۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۳:۴۴
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1400020503063
  • خبرنگار : 71624

احتمال انتقال یک نوع عفونت خاص با مصرف غذای دریایی خام

احتمال انتقال یک نوع عفونت خاص با مصرف غذای دریایی خام
عکس تزئینی است

نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد غذاهای دریایی خام می‌توانند منابع بالقوه عفونت توکسوپلاسما و انتقال دهنده این عفونت به انسانها باشند.

به گزارش ایسنا، آلودگی به توکسوپلاسما گوندیی از شایع‌ترین عفونت‌های انگلی انسان در جهان است.

اووسیست‌های (تخم) این انگل، که از گربه‌های آلوده دفع می شوند،خاک را آلوده می کنند. اووسیست‌های موجود در خاک با جریان سیلاب ناشی از بارش باران و کانال های زهکشی آب شیرین، به رودخانه‌ها و سپس به آب های ساحلی منتقل می شوند. به دلیل آلودگی آب های شیرین و آب دریا با انگل توکسوپلاسما، احتمال آلودگی صدف ها، پستانداران دریایی و حیوانات دریایی خونسرد وجود دارد.

بر اساس اعلام پایگاه نتایج پژوهش‌های سلامت کشور، نتایج یک مرور نظام‌مند مطالعات اولیه صورت گرفته در نقاط مختلف جهان با موضوع « عفونت توکسوپلاسما در حیوانات خونسرد و نرم‌تنان» نشان داد که صدف ها و حیوانات خونسرد می توانند منابع بالقوه عفونت توکسوپلاسما و انتقال آن به انسانها یا سایر میزبان‌هایی که از آنها تغذیه می‌کنند باشند.

محققان این مطالعه اعلام کردند: آگاه کردن افراد جامعه نسبت به خطر خوردن غذاهای دریایی خام ضرورت دارد. همچنین اجرای مطالعات اولیه بیشتر برای برآورد دقیق شیوع عفونت توکسوپلاسما گوندیی در حیوانات خونسرد و نرم‌تنان پیشنهاد می شود.

این پژوهش توسط توران نیری، شهاب‌الدین سروی و احمد دریانی از دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شده است و نتایج آن در مجله Parasitology به چاپ رسیده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha