• شنبه / ۵ تیر ۱۴۰۰ / ۱۰:۳۶
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1400040502926
  • خبرنگار : 30054

چگونه متخصص غدد و متابولیسم را بیابیم؟

چگونه متخصص غدد و متابولیسم را بیابیم؟

به پزشکی که با عملکرد غدد مختلف بدن و اختلالات هورمونی آشنا است، متخصص غدد و متابولیسم گفته می شود. متخصص غدد از طریق معاینه فیزیکی، آزمایش خون یا ادرار، نمونه برداری و روش های مختلف تصویربرداری بیماری ها را تشخیص می دهد. این پزشکان به درمان بیماری های زیادی مثل دیابت، سندرم تخمدان پلی کیستیک و پوکی استخوان کمک می کنند.

به گزارش ایسنا بنابر اعلام سایت پی جو، غدد درون ریز با ترشح هورمون بخش های مختلف بدن را تحت تاثیر قرار می دهند. به همین دلیل، اختلال عملکرد آن ها به بروز طیف گسترده ای از بیماری ها منجر می شود. متخصص غدد با عملکرد غدد مختلف آشنا بوده و مشکلات هورمونی مرتبط با آن ها را درمان می کند.

این پزشکان بعد از دوره پزشکی عمومی، 4 سال در زمینه بیماری های داخلی تحصیل کرده و سپس وارد دوره فوق تخصص می شوند. در حقیقت، دکتر غدد همان متخصص داخلی است که 2 سال در زمینه بیماری های غدد به کسب مهارت پرداخته است.

چه تعداد غدد درون ریز در بدن وجود دارد؟

بدن انسان از تعداد زیادی غدد درون ریز تشکیل شده که عبارتند از:

· غدد آدرنال: غدد آدرنال (غدد فوق کلیه) همان طور که از نام آن مشخص است در بالای کلیه قرار دارند. این غدد کورتیکواستروئیدها، اپی نفرین، نوراپی نفرین، آلدوسترون و آندروژن ها را ترشح می کنند. از وظایف این هورمون ها می توان به تنظیم فعالیت سیستم ایمنی، عملکرد کلیه و کنترل استرس اشاره کرد.

· هیپوتالاموس: این غده که بالای ساقه مغز قرار دارد، عملکردهای غیر ارادی بدن مثل تنفس و ضربان قلب را تنظیم می کند.

· تخمدان ها و بیضه ها: تخمدان ها استروژن و پروژسترون و بیضه ها تستوسترون ترشح می کنند. این هورمون ها در بلوغ، رفتارهای جنسی و باروری نقش دارند.

· پانکراس: پانکراس (لوزالمعده) انسولین، گلوکاگون و سوماتواستاتین ترشح می کند. اختلال عملکرد این غدد باعث دیابت و مشکلات گوارشی می شود.

· پاراتیروئید: این غدد کوچک در گردن قرار داشته و هورمون پاراتیروئید ترشح می کنند. این هورمون در تنظیم کلسیم و فسفر خون موثر است.

· غده پینه آل: این غده که در مغز قرار دارد، با ترشح ملاتونین الگوی خواب را کنترل می کند. همچنین در تنظیم هورمون های تولید مثل نقش دارد.

· هیپوفیز: این غده به هیپوتالاموس در پایه مغز متصل است. هورمون های ترشح شده توسط هیپوفیز فعالیت سایر غدد بدن را تنظیم می کنند.

· تیموس: این غده که در زیر استخوان جناغ قرار دارد، به عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک می کند.

· تیروئید: 2 هورمون تیروئید به نام های تیروکسین (T4) و تری یدوتیرونین (T3) در تنظیم متابولیسم، دمای بدن، ضربان قلب و فشارخون نقش دارند. هورمون کلسی تونین این غده کلسیم بدن را تنظیم کرده و به تقویت استخوان ها کمک می کند.

لیست کامل پزشکان فوق تخصص غدد و متابولیسم در شیراز  و سایر شهرهای ایران را در سایت پی جو می‌توانید مشاهده نمایید.

درمان بیماری های تیروئید توسط متخصص غدد

متخصص غدد و متابولیسم چه بیماری هایی را درمان می کند؟

متخصص غدد طیف وسیعی از بیماری ها را درمان می کند که رایج ترین آن ها عبارتند از:

· دیابت: در مبتلایان به این بیماری به دلیل کاهش ترشح انسولین یا نقص در عملکرد این هورمون قند خون بالا می رود.

· بیماری های تیروئید: به کاهش هورمون های این غده کم کاری تیروئید و به افزایش آن ها پرکاری تیروئید گفته می شود.

· پوکی استخوان: تغییر میزان هورمون های بدن که با افزایش سن رخ می دهد، یکی از دلایل ابتلا به این بیماری است.

· سندرم تخمدان پلی کیستیک: این بیماری در بروز اختلالات قاعدگی، ناباروری، آکنه و رشد موهای زائد در صورت نقش دارد.

· کاهش تستوسترون: اختلالات هورمونی و مصرف بعضی داروها باعث کاهش تستوسترون در مردان می شوند.

· سرطان غدد درون ریز: اگر هر کدام از غدد درون ریز درگیر سرطان شوند، بیمار باید به منظور تنظیم هورمون های بدن به متخصص غدد مراجعه کند.

متخصص غدد چگونه بیماری ها را تشخیص می دهد؟

دکتر غدد از شما سوالاتی درباره علائمی که دارید، داروهایی که مصرف می کنید و سابقه خانوادگی مشکلات هورمونی می پرسد. سپس نبض، ضربان قلب و فشارخون و وضعیت پوست، مو و دندان های شما را بررسی می کند. چون اختلالات هورمونی می توانند روی آن ها تاثیر داشته باشند. گاهی اوقات متخصص غدد برای تشخیص دقیق تر آزمایش خون یا ادرار، نمونه برداری، سونوگرافی یا سی تی اسکن را پیشنهاد می دهد.

چگونه متخصص داخلی و غدد خوب پیدا کنیم؟

با توجه به تعداد زیاد هورمون های بدن، همه ما در مقطعی از زندگی نیاز پیدا می کنیم که به متخصص غدد مراجعه کنیم. با توجه به اینکه متخصصان زیادی در اقصی نقاط ایران مشغول به فعالیت هستند، پیدا کردن دکتر غدد خوب می تواند سخت باشد.

سایت پی جو با هدف رفع این مشکل اقدام به جمع آوری مشخصات متخصصان داخلی و غدد سراسر کشور کرده است. کافی است به این سایت مراجعه کرده و با توجه به شهر محل سکونت خود مانند پزشکان فوق تخصص غدد در اصفهان و سایر شهرهای ایران پزشک مناسب را بیابید. در سایت پی جو هر پزشک پروفایل اختصاصی دارد که می توانید از این طریق به اطلاعات کامل وی شامل آدرس، شماره تلفن، شبکه های اجتماعی و نوع خدمات ارائه شده دست پیدا کنید.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha