• یکشنبه / ۱۳ تیر ۱۴۰۰ / ۱۲:۲۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400041309001
  • خبرنگار : 71654

چتر نجات مریخ‌نورد "اگزومارس" به مشکل خورد+فیلم

چتر نجات مریخ‌نورد "اگزومارس" به مشکل خورد+فیلم

سخت‌ترین بخش ارسال سطح‌نورد به مریخ سفر آن در دل فضا نیست بلکه فرود آرام آن روی سطح این سیاره است و این کار با چتر نجات امکان پذیر است. آژانس فضایی اروپا فیلمی از آزمایش چتر نجات مریخ‌نورد خود منتشر کرده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیجیتال ترندز، جو سیاره‌ی سرخ استفاده از چتر نجات را دشوار می‌کند و به همین‌ دلیل است که در ماموریت‌های سفر به مریخ از چترنجات‌های پیشرفته و بسیار بزرگ استفاده می‌شود تا به کمک آن سطح‌نوردها به آرامی‌ روی مریخ فرود بیایند.

آژانس فضایی اروپا و سازمان فضایی فدرال روسیه مریخ‌نورد اگزومارس(ExoMars) را در سال ۲۰۲۲ به مریخ خواهند فرستاد. آن‌ها به تازگی آزمایش در ارتفاع بالای چترنجات این مریخ‌نورد را به انجام رسانده‌اند. در این آزمایش مشکلاتی نیز رخ داد و یکی از دو چتر نجات آسیب دید. تیم این مریخ‌نورد در حال بررسی داده‌ها هستند و امیدوارند این مشکل تا انجام آزمایش بعدی حل شود.

آژانس فضایی اروپا دو آزمایش در تاریخ‌های ۲۴ و ۲۵ ژوئن انجام داد و این چتر نجات را تا ارتفاع ۲۹ کیلومتری به وسیله‌ی یک بالن هلیومی بالا برد و رها کرد در حالی که شبیه‌ساز مریخ‌نورد با اندازه و وزن یکسان به آن متصل بود.

این چتر دو بخش دارد: بخش اولیه ۱۵ متری که مادامی که مریخ‌نورد با سرعت فراصوت در حال حرکت است باز می‌شود و یک بخش ۳۵ متری که به کاهش سرعت مریخ‌نورد کمک می‌کند.

تیری بلانکوآرت(Thierry Blancquaert) رهبر برنامه اگزومارس می‌گوید: ما خوشحالیم که اعلام کنیم بخش اول به خوبی کار می‌کند. ما یک چتر ماوراء صوت داریم که می‌تواند به مریخ سفر کند.

وی در ارتباط با مشکل ایجاد شده برای بخش دوم افزود: عملکرد چترنجات دوم خیلی خوب نبود اما بهبود یافته بود. پس از خارج شدن آرام آن از کیسه، ما شاهد جدا شدن غیرمنتظره‌ این چتر بودیم که احتمالا به این معنی است که سایبان اصلی چتر در قسمت‌های خاصی تحت فشار بیشتری قرار گرفته است. با این حال ماژول کاهش ارتفاع در وضعیت خوبی قرار داشت.

این گروه امیدوارند تا ماه اکتبر یا نوامبر که آزمایش بعدی را انجام خواهند داد این مشکل را حل کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha