• دوشنبه / ۱۴ تیر ۱۴۰۰ / ۱۲:۱۸
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1400041409829
  • خبرنگار : 71560

شریعتی: وزارت نیرو در کنترل خاموشی‌ها ناتوان است

شریعتی: وزارت نیرو در کنترل خاموشی‌ها ناتوان است

یک عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: به نظر می رسد مدیریت خاموشی ها نیز از کنترل مدیران مجموعه وزارت نیرو خارج شده و عدم برنامه ریزی منظم و منسجم برای خاموشی ها عملا مردم را دچار مشکل کرده است.

مالک شریعتی نیاسر در گفت و گو با ایسنا، با انتقاد از نحوه مدیریت خاموشی ها، بیان کرد: یک موضوعی که باید به آن پرداخته شود بحث علت خاموشی ها است که به کوتاهی در تولید برق باز می گردد. در واقع کمبود برق به کم کاری مجموعه وزارت نیرو در طی سالیان اخیر باز می گردد. وزارت نیرو ظرفیت تولید را بر اساس احکام مندرج در برنامه ششم افزایش نداده و در بحث انرژی های تجدید پذیر نیز به همین ترتیب بسیار کم تر از ظرفیت تکلیفی قانون برنامه ششم توسعه اقدام کرده است.

وی در ادامه اظهار کرد: این کوتاهی اکنون خود را نشان داده و بالغ بر ۱۰ هزار مگاوات برای تامین برق در زمان های پیک کمبود داریم. بحث دوم این است که ظاهرا مدیریت خاموشی نیز از کنترل مدیران مجموعه وزارت نیرو خارج شده است. متاسفانه برنامه ریزی منظم و منسجمی برای خاموشی ها وجود ندارد و عملا مردم دچار مشکل شده اند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بی برنامگی و بی نظمی در خاموشی ها هم منجر به آسیب به وسایل برقی مردم شده و هم در فرآیند کار امور اداری و صنعتی اخلال ایجاد کرده و هم دردسرهای زیادی برای دانشجویان در فصل امتحانات پایان ترم ایجاد کرده است.

وی در ادامه تاکید کرد: در بحث تاثیر استخراج رمزارزها بر خاموشی ها، مشکل اصلی رمزارزهایی هستند که به صورت غیرقانونی استخراج می شود. نکته اول این است که میزان برآورد استخراج غیر قانونی رمزارز زیر ۱۰۰۰ مگاوات است که درصد زیادی نسبت به کل نمی شود؛ گرچه باید با آن نیز برخورد شود.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس افزود: اما نکته اساسی این است که عمده رمزارزها در مکان هایی تولید می شود که قبلا واحد صنعتی بودند و باید برق آنان برای تولید تامین می شد اکنون همان برق برای تولید رمز ارز استفاده می شود و فقط قیمت مصوب برای استخراج رمز ارز نمی دهند و ضرر مالی دارد. از جهت تامین برق بار مضاعفی بر شبکه تحمیل نشده است. وزارت نیرو باید همین بار را برای آن صنعت تامین می کرد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه مشکل خاموشی ها به استخراج رمزارز ها باز نمی گردد، بیان کرد: در واقع به میان کشیدن این موضوع یک فرافکنی و توجیهی برای عدم افزایش ظرفیت تولید، عدم افزایش راندمان نیروگاه ها است که باید سیکل ترکیبی می شد و همچنین عدم توسعه انرژی های تجدید پذیر می باشد. در اینجا لازم است که تاکید کنم، باید به عنوان سیاست کلی این موضوع دنبال شود که نباید هیچ برقی از شبکه سراسری برای استخراج رمزارز تخصیص یابد بلکه باید از ظرفیت انرژی های تجدید پذیر برای این امر استفاده شود.

 شریعتی در پایان افزود: از سوی دیگر سیاست های قیمتی که مجلس برای مدیریت مصرف به وزارت نیرو در بودجه سال ۱۴۰۰ تکلیف کرده است، هنوز اجرایی نشده است و نظام(IBT) افزایش پلکانی که در بودجه ۱۴۰۰ آمده و باید اجرایی شود اما هنوز ابلاغ نشده است و باید منابع اجرای این طرح با اخذ پول از مشترکین پرمصرف تامین شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha