• شنبه / ۶ آذر ۱۴۰۰ / ۱۱:۰۸
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1400090604018
  • خبرنگار : 71560

رئیس کمیته برق کمیسیون انرژی:

چاره ای جز اصلاح الگوی مصرف مشترکان پرمصرف در کوتاه مدت نداریم

چاره ای جز اصلاح الگوی مصرف مشترکان پرمصرف در کوتاه مدت نداریم

یک عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اتلاف بالای انرژی در واحدهای مسکونی، عدم استفاده از لوازم گرمایشی و سرمایشی استاندارد و عدم اتخاذ سیاست های قیمتی مناسب را از جمله علل رشد مصرف تلقی کرده و تاکید کرد که چاره ای جز مدیریت مصرف و اصلاح الگوی مصرف مشترکان پرمصرف در کوتاه مدت نداریم.

پرویز محمدنژاد در گفت و گو با ایسنا با اشاره به گزارشات واصله در خصوص رشد مصرف گاز و راهکارهای بهینه سازی مصرف، بیان کرد: موضوع تراز منفی گاز و برق از حدود یک سال گذشته در کمیسیون انرژی مجلس مورد بررسی قرار گرفته و هشدارهای لازم به وزیر نیرو و وزیر نفت داده شده است. زمانی که از تراز منفی صحبت می کنیم یعنی میزان تولید ما با میزان مصرف همخوانی ندارد. بر اساس آمار کارشناسان ما در حوزه برق حدود ۱۳ تا ۱۴ هزارمگاوات و در حوزه گاز نیز با حدود ۱۰۰ میلیون مترمکعب تراز منفی روبه رو هستیم.

رئیس کمیته برق کمیسیون انرژی در ادامه اظهار کرد: به طور طبیعی نیز سالانه حدود ۸ درصد رشد مصرف گاز را در کشور داریم. اولین تاثیر این ناترازی در حوزه گاز به نیروگاه های تولید برق می رسد که با عدم تامین سوخت ای نیروگاه ها خاموشی ها رقم می خورد. کمیسیون انرژی این موضوع را دنبال کرده تا بهترین مدیریت در این حوزه رقم بخورد. تنها راه حل پیش روی ما مدیریت مصرف است؛ چراکه افزایش بهره برداری عملا در کوتاه مدت ممکن نیست. خوشبختانه با اقدامات انجام شده تا به امروز حدود ۷۵ درصد مخازن نیروگاه ها با سوخت مایع پرشده است و این امر می تواند تا حدی از خاموشی ها جلوگیری کند.

نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به تمام وزارتخانه ها و دستگاه های اداری تاکید شده تا مصرف خود را به میزان حداقل ۵۰ درصد کاهش دهند. به تمام صنایع بزرگ نیز تاکید شده تا حداقل بخشی از برق مورد نیازشان را خودشان تولید کنند. آنچه در اولویت قرار دارد تامین گاز خانگی است چراکه قطعی در بخش خانگی مشکلات زیادی برای مردم به دنبال دارد.

وی در ادامه تاکید کرد: از ادوار گشته تا به امروز هر ساله ما شاهد رشد مصرف گاز و برق در بخش خانگی بوده ایم که چندان وضعیت مناسبی نیست. امروز در دنیا رشد مصرف انرژی مربوط به صنایع و بخش های تولیدی است اما در کشور ما برعکس اتفاق افتاده و بیشترین مصارف مربوط به بخش خانگی است. بخشی از این موضوع به توزیع عادلانه برق و گاز در سطح کشور باز می گردد. امروز حدود صد در صد از روستاها و شهرهای ما تحت پوشش برق بوده و حدود ۹۰ درصد از روستاها و شهرهای ما گاز دارند. در حالی که در برخی از کشورهای دنیا ۲۰ تا ۲۵ درصد از روستاهای آنان به گاز یا برق دسترسی ندارند.

وی افزود: اما از دیگر عوامل موثر در این حوزه نحوه مهندسی ساختماها می باشد. متاسفانه امروز اتلاف انرژی در خانه های ما بسیار بالا بوده و نکات استانداری که باید در خصوص پنجره ها، دیوارها و سیستم های گرمایشی و سرمایشی در ساخت و ساز منازل لحاظ شود، مورد توجه قرار نمی گیرد. وزارت راه و شهرسازی باید در این زمینه ورود داشته باشد. از سوی دیگر یکی از مواردی که عموما مشکل ساز می باشد استفاده از لوازم پرمصرف در زمان های پیک مصرف است که متاسفانه فرهنگ سازی درستی در این زمینه صورت نگرفته است.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: متاسفانه ما شاهد هستیم که یارانه فوق العاده ای در این حوزه به مشترکان پرمصرف داده شده و این افراد انگیزه ای برای اصلاح الگوی مصرف خود ندارند. عده ای که تعداد آنها نیز محدود است بی مهابا مصرف خود را افزایش داده و در خانه های لاکچری برای تامین برق یا گاز خدمات لاکچری نظیر استخر و سونا و جکوزی از نرخ یارانه استفاده می کنند. در حالی که در همه جای دنیا این مشترکان باید هزینه برق را با قیمت تمام شده پرداخت کنند. مشترکانی که در قالب الگوی مصرف از برق یا گاز استفاده می کنند باید پول آن را نیز با نرخ یارانه ای بدهند اما مشترکان پرمصرف که انگیزه ای برای اصلاح الگوی خود نیز ندارند باید بر اساس نرخ تمام شده تولید یا متوسط نرخ تولید تجدیدپذیر هزینه مصرف خود را پرداخت کنند.

وی در پایان بیان کرد: ما راهی جز مدیریت مصرف و اصلاح الگوی مصرف مشترکان پرمصرف نداریم. اگر ما بهترین شرایط و امکانات را داشته باشم ساخت یک نیروگاه برق۱۰۰۰ مگاواتی حدود چهار سال زمان می برد حال آنکه برای تامین سوخت آن نیز باید تدبیری داشته باشیم. ما در تابستان و زمستان سال آینده نیز با این مشکل روبه رو خواهیم بود. لازم است دولت به طور جدی به این موضوع ورود پیدا کند. خوشبختانه تعامل خوبی بین کمیسیون انرژی مجلس و وزارت نفت و نیرو شکل گرفته است و ما این موضوع را با جدیت دنبال خواهیم کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha