• دوشنبه / ۲۷ دی ۱۴۰۰ / ۱۶:۵۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400102720375
  • خبرنگار : 71607

شناسایی یک مکانیسم ژنتیکی عامل ناباروری مردان

شناسایی یک مکانیسم ژنتیکی عامل ناباروری مردان

محققان دانشگاه نیوکاسل انگلستان در مطالعه اخیرشان یک مکانیسم ژنتیکی را که می‌تواند باعث ناباروری مردان شود، شناسایی کرده‌اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از تی ای، محققان انگلیسی در مطالعه اخیر خود درباره علت اصلی ناباروری مردان، توضیحاتی را ارائه داده‌اند. دانشمندان مکانیسم ژنتیکی جدیدی را کشف کرده‌اند که می‌تواند باعث نوع حاد ناباروری در مردان شود.

جهش‌هایی در طول فرآیند تولید مثل(زمانی که دی ان ای هر دو والد تکثیر می‌شود)، رخ می‌دهد که این امر می‌تواند در مراحل بعدی زندگی به ناباروری در مردان منجر شود.

اسپرماتوژنز(Spermatogenesis) فرآیند رشد سلول‌های اسپرم است. تقریبا ۲۹ مورد از جهش‌ها مستقیما بر ژن‌هایی که در این فرآیند یا سایر فرآیندهای سلولی مرتبط با تولید مثل نقش دارند، تاثیر می‌گذارند. اسپرماتوژنز یا زامه‌زایی، روندی است که طی آن اسپرماتوگونیا به اسپرماتوزوآی بالغ(اسپرم) تبدیل می‌شود. انجام صحیح این روند برای باروری مردان بسیار ضروری است.

شناسایی یک مکانیسم ژنتیکی عامل ناباروری مردان

دانشمندان در مطالعات پیشین دریافته بودند که ژن "RBM۵" نقش کلیدی در ناباروری مردان دارد. طی این مطالعه نیز دانشمندان ژن RBM۵ را در چند مرد نابارور شناسایی کردند. آنها دریافتند این جهش‌ها به طور قابل توجهی باعث نوعی ناباروری غالب می شوند که در آن فقط یک ژن مورد نیاز است.

پروفسور "جوریس ولتمن"(Joris Veltman) رئیس موسسه علوم زیستی دانشگاه نیوکاسل، بریتانیا گفت: اگر بتوانیم تشخیص ژنتیکی را به طور صحیح انجام دهیم، آنگاه می‌توانیم مشکلات ناباروری مردان را بهتر درک کنیم و دریابیم چرا برخی از مردان نابارور هنوز هم اسپرمی تولید می‌کنند که می‌تواند با موفقیت برای کمک باروری استفاده شود. با اطلاعات ما و تحقیقاتی که دیگر محققان انجام می‌دهند، امیدواریم پزشکان بتوانند مشاوره بهتری برای زوج‌ها ارائه کنند و بهترین اقدامات برای باردار شدن را به آنها توصیه کنند.

حال دانشمندان در حال برنامه‌ریزی برای شناسایی و درک بهتر نقش این ژن‌های جهش یافته جدید شناسایی شده در اسپرماتوژنز و باروری کلی انسان هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha