• چهارشنبه / ۴ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۸:۵۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1400120403611
  • خبرنگار : 30057

جایزه علمی ای که خود به دنبال برترین محققان می گردد

جایزه علمی ای که خود به دنبال برترین محققان می گردد

به گفته دبیر ششمین دوره جایزه ثبوتی-خواجه پور، محققان خود را برای این جایزه کاندیدا نمی کنند، بلکه اعضای این جایزه به دنبال محققانی هستند که در حوزه کاری خود تحقیقات برجسته ای را در ایران و یا سطح بین المللی اجرایی کرده باشند.

به گزارش ایسنا، دکتر فرهادی ثبوتی دبیر ششمین جایزه ثبوتی-خواجه پور در مراسم تقدیر از برگزیدگان این دوره از جایزه، با بیان اینکه این جایزه برای تجلیل از پژوهشگران جوان از سوی اعضای هیات علمی دانشگاه تحصیلات تکمیلی برگزار می شود، گفت: فکر برگزاری این جایزه مربوط به ۱۰ سال قبل مقارن با پایان فعالیت بنیانگذاران دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان می شود.

وی اضافه کرد: در آن زمان گروهی از اعضای هیات علمی این دانشگاه تصمیم گرفتند جایزه‌ای به نام دو استاد بنیانگذار دانشگاه یعنی دکتر ثبوتی و دکتر خواجه پور برگزار شود و از همان ابتدا مقرر شد تا این جایزه به پژوهشگران جوان اعطا شود.

ثبوتی، ایجاد محیطی برای فعالیت پژوهشگران جوان با آرامش و بدون دغدغه را از اهداف اعطای این جایزه نام برد و یادآور شد: با چنین رویکردی جایزه ثبوتی-خواجه پور برای تقدیر از پژوهشگران جوان بنیان گذاشته شد.

دبیر ششمین دوره جایزه ثبوتی این مراسم را مراسم پنجمین و ششمین دوره جایزه دانست و توضیح داد: پنجمین دوره مربوط به سال ۹۸ است که به دلیل شیوع کرونا این برنامه کنسل شد و سال ۹۹ نیز این روند بود و در نهایت امروز دو دوره پنجم و ششم برگزار شد.

وی با اشاره به اسامی برندگان دوره‌های اول تا چهارم این جایزه، خاطر نشان کرد: این جایزه از افراد نمی خواهد که خودشان را کاندیدا کنند، بلکه خودش به دنبال کاندیدا می گردد؛ از این رو یا اعضای اجرایی این جایزه کاندیداها را معرفی می کنند و یا از صاحبنظران و دانشگاهیان شناخته شده برای معرفی کاندیداها دعوت به عمل می آورد.

ثبوتی ادامه داد: پس از بررسی رزومه های کاندیداها، تعداد ۳ نفر انتخاب و به هیات امنای جایزه معرفی می شوند و کاندیداها بر اساس شاخص‌هایی چون رزومه علمی آنها، تعداد و کیفیت مقالات، تعداد ارجاعات آنها و به مرجعیت آنها مورد ارزیابی قرار می گیرند. ولی مهمتر از همه سعی می شود که آیا فرد در زمینه تحقیقاتی مشخصی، در جامعه علمی شناخته شده است و همچنین تحقیقات برجسته در ایران و دنیا اجرایی کرده باشد.

دبیر این جایزه با تاکید بر اینکه برگزیدگان همراه از میان افرادی که دارای تحقیقات برجسته هستند، انتخاب می شوند، ادامه داد: بعد از بررسی های فراوان طی این دو سال، برگزیدگانی انتخاب شدند که به این شرح است:

برندگان دوره پنجم شامل

دکتر محمد مهدی نجف‌ پور از دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم‌پایه زنجان در رشته شیمی، دکتر فاطمه سوری از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در رشته‌ علوم زیستی

برندگان دوره ششم

دکتر داود میرزائی از دانشگاه اصفهان در رشته‌ ریاضی، دکتر مهدی زارعی از دانشگاه شیراز در رشته‌ علوم زمین، دکتر یاسر عبدی از دانشگاه تهران و دکتر حمیدرضا افشار از دانشگاه فردوسی مشهد مشترکا در رشته‌ فیزیک.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha