• چهارشنبه / ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۷:۲۰
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1400121108832
  • خبرنگار : 71234

واکنش ها به تعبیر یک نماینده برای فعالان فضای مجازی

واکنش ها به تعبیر یک نماینده برای فعالان فضای مجازی

یک عضو هیات رییسه کمیسیون مشترک طرح صیانت از حقوق کاربران از فضای مجازی مطلبی در صفحه توییتر خود درباره لزوم قانونمند شدن فضای مجازی نوشت که ادبیات این متن و عبارات به کار گرفته شده در آن با واکنش های گسترده ای مواجه شد.

به گزارش ایسنا، عصر روز گذشته مهرداد ویس کرمی نماینده خرم آباد و عضو کیمسیون کمیسیون مشترک طرح صیانت از حقوق کاربران از فضای مجازی در تبیین دلایل مخالفت های صورت گرفته با طرح صیانت نوشت:

«فضای مجازی؛
به دلیل اهمیت، موضوعی حاکمیتی و محتاج قانونگذاری است.
‏۲. در کشورهای پیشرفته قانونمند است.
‏۳. چند وجهی، پیچیده و نیازمند مدیریت فراقوه ای است.
‏۴. گرگ های مجازی و  ⁧سگهای قلاده بلند‬⁩ غربگرا از قانونمندی آن می‌ترسند.
‏۵. قانونمندی، به نفع کسب و کارهای سالم مجازی است.»

استفاده از دو عبارت «گرگ های مجازی و سگ های قلاده بلند‬⁩» در این توییت با واکنش های متعددی در فضای مجازی روبرو شد تا جایی که ویس کرمی ساعاتی بعد توییت دیگری برای ارائه توضیحاتی منتشر کرد و نوشت:

«سگ های قلاده بلند‬⁩ توهین نیست بلکه تعبیری است که ⁧‫ریچارد المان‬⁩ (رئیس قدیم سازمان سیا) در مورد کسانی به کار می برد که کورکورانه و بدون مزد و مواجب، مقلد و مروج تفکر لیبرال دموکراسی آمریکایی هستند؛ بلند بودن قلاده به این معناست که نمی دانند با چند واسطه و نامحسوس، کنترل می شوند!»

اما این پایان ماجرا نبود چه اینکه انتقادات کاربران فضای مجازی به این توییت شدت گرفت و مجددا ویس کرمی دو ساعت بعد از آخرین توییتش، برای بیان توضیحاتی دوباره در توییت دیگری نوشت:

«من هم مخالف فیلتر کردن ⁧‫فضای مجازی‬⁩ هستم چون با یک توئیت می توانم به نوکران لیبرال دموکراسی آمریکایی در هر کشوری اطلاع دهم که ریچارد المان آنها را ⁧‫سگ قلاده بلند‬⁩ می داند باشد که به خود آیند.

‏پس آفرین بر مردم شریف ایران که امثال او و « نظام لیبرال دموکراسی آمریکایی» را تحقیر کرده اند.»

امروز در واکنش به این موضوع تعدادی از نمایندگان مطالبی را در صفحات شخصی خود در توییتر منتشر کردند؛ جلیل رحیمی جهان آبادی نماینده تایباد و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نوشت:

«طرح صیانت‬⁩ مخالف و موافق دارد و باید نظر همه شنیده شود اما اینکه برخی موافقان به مردم و نمایندگانی که مخالف طرح هستند توهین کنند مبنای قانونی واخلاقی ندارد. هرچه می خواهید توهین کنید اما بدانید ما صدای مردم خود در بهارستانیم و با طرح صیانت و محدود سازی حق ارتباطات مردم مخالفیم.»

جلال رشیدی کوچی نماینده مرودشت و عضو کمیسیون مشترک طرح صیانت از حقوق کاربران از فضای مجازی هم این طور واکنش نشان داد:

«توهین آشکار یکی از موافقین جدی طرح ⁧‫صیانت‬⁩ به منتقدین، که دست بر قضا کل آحاد ملت شریف ایران را شامل می‌شود، بسیار تاسف برانگیز و مایوس کننده بود! و تاسف‌بار تر توجیهات بعد از آن بود.

‏کاش به جای صغری و کبرای چیدن، یک جمله عذرخواهی می‌کردند. قطعا ملت بزرگ ایران بخشنده هستند.»

روح الله حضرت پور نماینده ارومیه و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز گفت:

«مردم حق دارند در مورد تمام مسائل کشور صحبت یا مخالفت کنند.این حق را قانون به آن‌ها داده و یک نماینده مجلس که از طریق همین قانون بر صندلی بهارستان نشسته، اجازه ندارد به این حقوق تعرض کند. اگر نماینده مجلس بداند که وکیل ملت است نه قیم آن‌ها، خیلی از مسائل رفع می شود.»

کریم حسینی نماینده اهواز نیز گفت:

«فضای مجازی‬⁩
‏۱. نیازمند قانونگذاری است اما اولین قانون از دیدگاه رسول خدا(ص) ⁧‫مکارم اخلاق‬⁩ است.
‏۲.مخالفین نظر شما لزوماً درنده نیستند! مردمی اند که به برکت جمهوری اسلامی ورای آنهادر این جایگاهید.
‏۳.امیدوارم اگر سخنگاه و بلندگویی یافتید گردنتان آنقدر دراز باشد که هر سخنی را بر زبان نیاورید.»

مجتبی توانگر نماینده تهران نیز گفت:
«رهبر حکیم انقلاب همین امسال در ارتباط تصویری با نمایندگان مجلس بر ضرورت توجه به عقلانیت، طمأنینه لازم و آرامش عقلانی و پرهیز از رفتار هیجانی و حرفهای غیر مسئولانه تاکید کردند.
با حرف‌های نسنجیده و هیجانی، ⁧‫مجلس‬⁩ را در مقابل صاحبان اصلی انقلاب یعنی مردم قرار ندهیم.»

به گزارش ایسنا، چندی پیش کمیسیون مشترک طرح صیانت از حقوق کاربران از فضای مجازی کلیات طرح صیانت را تصویب کرد. معاونت قوانین مجلس در نامه ای به هیات رییسه ایراداتی بر نحوه تصویب کلیات مطرح کرد و به دنبال آن هیات رییسه مجلس با برگزاری جلسه ای، این ایرادات را پذیرفت.

در همین باره سیدنظام موسوی سخنگوی هیات رییسه مجلس اعلام کرد که در جلسه هیات رییسه برای بررسی ایرادات معاون قوانین مجلس بر نحوه تصویب کلیات طرح نظام تنظیم خدمات فضای مجازی در کمیسیون مشترک، اعضای هیات رئیسه مجلس پس از استماع نظرات طرفین، ایرادات معاونت قوانین را وارد دانستند. تصمیم گیری نهایی درباره این طرح به بعد از تصویب لایحه بودجه موکول شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۲-۱۲ ۱۰:۳۷

پاسخ این تعابیر را مردم در دوره بعدی انتخابات خواهند داد

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۱۳ ۱۳:۵۱

آقای ویس کرمی اگر سگ قلاده بند توهین نیست پس ما هم شما را با همین نام صدا می زنیم ...

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۱۶ ۱۸:۱۶

دقیقا