• سه‌شنبه / ۲۴ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۴:۴۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400122419429
  • خبرنگار : 71607

ماهواره هواشناسی آمریکا به مدار زمین ثابت رسید

ماهواره هواشناسی آمریکا به مدار زمین ثابت رسید

ماهواره پیشرفته هواشناسی جدید ناسا موسوم به "GOES-T" در تاریخ اول مارس سال ۲۰۲۲ پرتاب شد و حال که به مدار زمین ثابت رسیده است، با نام "GOES-۱۸" شناخته می‌شود. در ۱۴ مارس ۲۰۲۲ این ماهواره به مدار زمین ثابت در فاصله ۲۲ هزار و ۲۳۶ مایلی از زمین رسید.

به گزارش ایسنا و به نقل از تی ای، این ماهواره پیشرفته هواشناسی جدید ایالات متحده از مجموعه پرتاب فضایی ۴۱ با موشک "اطلس ۵"(Atlas V) چندی پیش به مدار زمین پرتاب شد و حال به مدار زمین ثابت رسیده است. گفتنی است که عبارت "GOES" در نام این ماهواره‌ها، مخفف عبارت "ماهواره محیطی عملیاتی زمین‌ثابت" است.

مدیران ماموریت GOES-T تایید کردند که آرایه‌های خورشیدی آن ۱۴ مارس در ساعت ۸:۲۸ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی با موفقیت مستقر شدند. اکنون ماهواره با قدرت تمام کار می‌کند. این ماهواره به اندازه یک اتوبوس مدرسه است و بیش از شش هزار پوند وزن دارد. این ماهواره بر آتش‌سوزی‌های ویرانگر، رعد و برق، طوفان‌های مبتنی بر اقیانوس آرام، مه غلیظ و سایر خطراتی که ساحل غربی، هاوایی و آلاسکا را تهدید می‌کنند و فعالیت خورشیدی و آب و هوای فضا نظارت خواهد کرد.

این ماهواره توسط شرکت "لاکهید مارتین" ساخته شده است. ماهواره یاد شده سومین از چهار ماهواره پیشرفته آب و هوایی است که برای برآورده کردن نیازهای پیش‌بینی هواشناسی ایالات متحده تا سال ۲۰۳۶ طراحی شده است. آنها بخشی از مجموعه ماهواره‌های ۱۱.۷ میلیارد دلاری اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده هستند که ابتدا ماهواره هواشناسی "GOES-۱۶" را در سال ۲۰۱۶ به فضا پرتاب کرد و سپس ماهواره "GOES-۱۷" را در سال ۲۰۱۸ پرتاب کرد و اکنون نیز ماهواره "GOES-۱۸" پرتاب شده است.

ابزار اصلی این ماهواره، تصویربردار پیشرفته آن است که دوربینی برای ردیابی آب و هوا، اقیانوس‌ها و محیط زیست زمین است. این ماهواره جدید همچنین دارای اولین ابزار در نوع خود به نام "نقشه‌بردار صاعقه زمین‌ثابت" است تا رعد و برق‌های شدید را زودتر و قبل از ایجاد بادهای مخرب، تگرگ یا حتی گردباد شناسایی کند.

این ماهواره همچنین دارای چهار ابزار دیگر برای نظارت بر آب و هوای فضا است. یک تصویربردار فرابنفش خورشیدی تصاویری از خورشید می‌گیرد در حالی که یک حسگر فرابنفش و یک حسگر اشعه ایکس، شراره‌های خورشیدی را تشخیص می‌دهند. همچنین یک مغناطیس‌سنج و ابزاری برای ردیابی ذرات پرانرژی و تغییرات میدان مغناطیسی زمین بر اثر رویدادهای آب و هوای فضا در این ماهواره تعبیه شده است.

این مشاهدات به هواشناسان کمک خواهد کرد تا پیش بینی‌ها را توسعه دهند و شکل‌گیری، رشد، شدت و حرکت سیستم‌های آب و هوایی خطرناک را پیش‌بینی کنند.

GOES-۱۸ همراه با GOES-۱۶، اولین ماهواره سری جدید زمین ثابت اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا، در موقعیت GOES شرقی کار خواهند کرد. هر دو ماهواره، با کمک یکدیگر بیش از نیمی از کره زمین (از سواحل غربی آفریقا تا نیوزیلند و از آلاسکا تا قطب جنوب) را رصد خواهند کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha