• یکشنبه / ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۳:۲۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401011406352
  • خبرنگار : 71654

آزمایش حیاتی موشک غول‌پیکر ماه امروز به پایان می‌رسد

آزمایش حیاتی موشک غول‌پیکر ماه امروز به پایان می‌رسد

ناسا در روز جمعه یک آزمایش دو روزه حیاتی برای بررسی موشک "سامانه پرتاب فضایی"(SLS) غول‌پیکر خود آغاز کرده است. این آزمایش با یک شمارش معکوس شبیه‌سازی شده کامل می‌شود و این آژانس برای ارسال دوباره بشر به ماه آماده می‌شود.

به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، این آزمایش موسوم به "تمرین لباس خیس"(wet dress rehearsal) آخرین آزمایش مهم ماموریت آرتمیس ۱ بوده است که قرار است در تابستان سال جاری به انجام برسد. آرتمیس ۱ یک ماموریت بدون سرنشین است که در نهایت به ماموریتی با خدمه در سال ۲۰۲۶ به قمر زمین ختم می‌شود.

ناسا در روز اول آوریل در ساعت ۱۷:۰۰ به وقت منطقه زمانی شرقی(۱:۳۰ بامداد به وقت تهران) در پستی در صفحه خود نوشت: شمارش معکوس در حال انجام است.

داده‌های این آزمایش که اواسط بعد از ظهر روز یکشنبه به پایان می‌رسد برای نهایی کردن تاریخی مشخص برای به انجام رساندن ماموریت آرتمیس ۱ مورد استفاده قرار خواهد گرفت. ناسا اعلام کرده بود که ماه مه می‌تواند اولین پنجره پرتاب باشد اما اکنون به نظر می‌رسد که این ماموریت دیرتر به انجام برسد.

این آزمایش از آن جهت "تمرین لباس خیس" نامیده می‌شود که در آن هیدروژن و اکسیژن مایعی که به شدت سرد هستند، درست مانند آنچه در پرتاب واقعی رخ می‌دهد از سیستم‌های زمینی وارد موشک "SLS" می‌شوند.

این موشک ۹۸ متری که انتظار می‌رود در زمان عملیاتی شدن تبدیل به پر قدرت‌ترین موشک تاریخ شود، حدود دو هفته قبل به مجتمع پرتاب فضایی ۳۹B کندی در فلوریدا منتقل شد.

تیم‌های این ماموریت اکنون در حال پر کردن یک سیستم سرکوب صوت با آب هستند که برای کاهش انرژی صوتی در حین پرتاب مورد استفاده قرار خواهد گرفت. آنها هر عملیاتی که در پرتاب اصلی انجام خواهد گرفت را تمرین خواهند کرد.

موشک سامانه پرتاب فضایی و کپسول خدمه اوریون که بر روی آن قرار گرفته است در مجموع با ۲.۶ میلیون لیتر سوخت پر می‌شوند.

آنها موتورهای "RS-۲۵" موشک را که پیش از این مورد آزمایش قرار گرفته بودند مشتعل نمی‌کنند. در عوض آنها شمارش معکوس را برای شبیه‌سازی تاخیر در پرتاب به دلیل مشکلات فنی یا آب‌وهوایی ۱۰ ثانیه پیش از پرتاب متوقف می‌کنند.

سوخت تخلیه می‌شود و با گذشت چند روز، این موشک و کپسول اوریون به تاسیسات مونتاژ تجهیزات منتقل می‌شوند تا آنچه انجام شده است مورد بررسی قرار بگیرد.

نقاط عطف این آزمایش در وبلاگ ناسا منتشر می‌شود. این آژانس قصد دارد تا در روز دوشنبه یک کنفرانس مطبوعاتی برای ارائه اطلاعات بیشتر برگزار کند.

با این حال ناسا امکان گوش کردن به صدای داخلی مرکز کنترل به صورت زنده را فراهم نمی‌کند.

"تام ویت مایر"(Tom Whitmeyer)، مقام ارشد ناسا علت آن را وجود اطلاعاتی کلیدی از جمله توالی‌های زمانی بیان کرده است که می‌تواند به سایر کشورهایی که به دنبال توسعه موشک‌های دوربرد بالستیک و مغایر با مقررات تجارت بین المللی اسلحه(ITAR) هستند، ‌ کمک کند.

این تصمیم باعث ایجاد سردرگمی‌هایی نیز شده است زیرا شرکت‌های پرتاب تجاری به طور معمول صدای شمارش معکوس خود را در دسترس قرار می‌دهند و موشک‌های بالستیک بین‌قاره‌ای نیز برخلاف موشک‌های تجاری با سوخت جامد کار می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha