• دوشنبه / ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۱۸:۲۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1401021912308
  • خبرنگار : 30057

پیشنهاد ارائه کمیته عالی تسهیلات در راستای توسعه دیپلماسی علمی

پیشنهاد ارائه کمیته عالی تسهیلات در راستای توسعه دیپلماسی علمی

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه مرجعیت علمی، پیش شرط ورود ما به حوزه بین‌المللی است، پیشنهاد ایجاد کمیته عالیِ تسهیلاتی، اجرایی و سیاستگذاری با محوریت وزارت امور خارجه را ارائه کرد.

به گزارش ایسنا، علیرضا زالی در نشست تخصصی دیپلماسی علمی و فناوری؛ فرصت‌ها،  چالش‌ها و راهکارها که امروز در دانشگاه شهیدبهشتی برگزار شد، با بیان اینکه سال ۹۲ مقام معظم رهبری برای نخستین بار موضوع دیپلماسی علمی را مطرح کردند، گفت: ایشان فرمودند توسعه دیپلماسی علمی با سه شرط بصیرت، آگاهی و توجه به پیش برود.

وی با تاکید بر اینکه با شیوع کرونا یک عطوفت ملی ایجاد شده است، اظهار کرد: در بحران ویروس کرونا، عطوفت جهانی شکل گرفت و باید؛ قدر این عطوفت بین المللی را بدانیم؛ چرا که دل ها در سایه تلخکامی کرونا به هم نزدیک شد.

زالی با تاکید بر ضرورت توسعه دیپلماسی علمی، تاکید کرد: دیپلماسی علمی باید ذیل دیپلماسی عمومی به رسمیت شناخته شود و برای این موضوع، مسیر جدید بسازیم و بازمهندسی کنیم. در این زمینه، امور دانشی را به دانشگاه‌ها واگذار کنیم و امور اجرایی هم بر عهده وزارت امور خارجه است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مهمترین دستاورد دیپلماسی علمی را رسیدن به قدرت نرم دانست و ادامه داد: با بین‌المللی‌سازی دانشگاه‌ها، قدرت نرم حاصل می‌شود.

وی با بیان اینکه با وجود همه بحران‌های اقتصادی، سه میلیون یورو بورس آراسموس همچنان پابرجا است، گفت: با وجود وزرای علوم و بهداشت و همچنین معاون علمی‌وفناوری رییس‌جمهوری، کمیته عالیِ تسهیلاتی، اجرایی و سیاستگذاری با محوریت وزارت امور خارجه شکل بگیرد.

زالی درباره راه‌اندازی بخش آکادمیک در سفارتخانه‌ها، اظهار کرد: اقدامی که در حال حاضر نهادهای فرهنگی در سفارتخانه‌های ایران انجام می‌دهند، به نیابت از بخش آکادمیک نیست.

وی همچنین با بیان اینکه دانشگاهی که بالنده نباشد، در حوزه بین‌المللی‌سازی هم ابتر می‌ماند، خاطر نشان کرد کرد: در قانون برنامه توسعه هفتم باید با نگاه فرادستی، بین‌المللی‌سازی و استقلال دانشگاه‌ها را با هم ببینیم. همچنین، ایجاد مرجعیت علمی، پیش شرط ورود ما به حوزه بین‌المللی است که این امر برعهده دانشگاه‌ها است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha