• شنبه / ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۱۲:۴۱
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1401022415709
  • خبرنگار : 30057

برگزاری اولین همایش بین‌المللی غذای طیب/آخرین مهلت ارسال مقالات

برگزاری اولین همایش بین‌المللی غذای طیب/آخرین مهلت ارسال مقالات

اولین همایش غذای طیب با همکاری مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و مؤسسه کیفیت رضوی وابسته به آستان قدس رضوی در آبان ماه برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، اولین همایش بین‌المللی غذای طیب با هدف ارائه آخرین دستاوردهای علمی و راهکارهای عملی، تبادل آراء اندیشمندان، پژوهشگران و مدیران سازمان‌ها و نهادهای دولتی و غیر دولتی در داخل و خارج از کشور در محورهای مختلف برگزار خواهد شد.

دکتر حسین زمانی، دبیر اجرایی همایش بین‌المللی غذای طیب، با بیان اینکه ایده اولیه تولید غذای طیب در مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی شکل گرفت، گفت: به منظور اجرایی کردن این طرح با همکاری آستان قدس رضوی، مؤسسه کیفیت رضوی تاسیس شد.

زمانی با اشاره به تفاوت غذای طیب و حلال، توضیح داد: غذای حلال حداقل‌های شرعی را در تولید محصول مد نظر قرار می‌دهد، اما در تهیه غذای طیب، صرفا حلال شرعی مد نظر قرار نمی‌گیرد، بلکه علاوه بر رعایت اصول شرعی، تمام قوانین و استانداردهای مرتبط چون "اصل سلامت" که کلیه جنبه‌های بهداشتی، ارگانیک و استانداردها را در بر می گیرد، "اصل اصالت" که اصیل بودن و درست بودن گواهی‌ها، اصل بودن آن در مقابل تقلبی بودن، خلوص محصول در مقابل ناخالص بودن و مطابقت آن با ذائقه افراد، باید مدنظر قرار گیرد.

وی ادامه داد: حدود ۷۰ سال طول کشید تا غذای حلال با حمایت دولتمردان کشور مالزی به جایگاه فعلی رسیده است، اما متاسفانه موارد بسیاری مشاهده شده که به دلیل سودجویی برخی افراد در دنیا نظارت لازم بر تولید آن وجود ندارد. این امر سبب متفاوت بودن لوگوی حلال در کشورهای مختلف شده است و این موضوع از ضعف‌های برند حلال به شمار می‌رود. بر اساس استعلام از مراجع عظام به غیر از کشورهای اسلامی در سایر کشورها صرفا وجود لوگوی حلال بر روی بسته بندی نمی‌تواند قابل استناد باشد، چراکه موارد بسیاری مشاهده شده که به علت نبود نظارت، محصولات بدون رعایت استانداردهای حلال تولید شده‌اند.

عضو هیات علمی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در مورد خصوصیات نشان طیب، اظهار کرد: این نشان علاوه بر مباحث حلال، ارگانیک بودن محصولات، نظام آراستگی 5S، قوانین کوشر و سایر موارد را در بر می‌گیرد و باعث شده که طرفداران این محصولات صرفا مسلمانان نباشند.

دبیر اجرایی همایش افزود: تاکنون مراکز علمی و پژوهشی در کشورهای مالزی، سوئیس، کره جنوبی، پاکستان، قزاقستان و برونئی برای حضور و همکاری در این همایش اعلام آمادگی کرده‌اند. همچنین دانشگاه‌های معتبر کشور نیز حمایت خود را از همایش با ارسال لوگوی این دانشگاه‌ها اعلام کرده‌اند و تاکنون بیش از ۳۰ نشست با این دانشگاه‌ها برگزار شده است.

وی تاکید کرد: با توجه به رسمیت برگزاری این همایش، کلیه مقالات پذیرش شده در این همایش در پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC) و سیویلیکا (CIVILICA) نمایه خواهند شد و لذا علاقه‌مندان به حضور می‌توانند مقالات خود را به دبیرخانه این همایش ارائه کرده و با دریافت گواهی، از امتیازات علمی ارائه مقاله برخوردار شوند. همچنین مقالات پژوهشی که کیفیت آن‌ها مورد تایید کمیته داوری قرار گیرد، در مجلات معتبر پژوهشی به چاپ خواهند رسید.

به نقل از روابط عمومی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، آخرین مهلت ارسال مقالات ۳۱ شهریور ماه و زمان برگزاری این همایش در روزهای ۱۸ و ۱۹ آبان ماه جاری در مشهد اعلام شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha