• یکشنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۰۹:۱۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401022516284
  • خبرنگار : 71654

به صدای تصویر سیاهچاله کهکشان راه‌شیری گوش دهید

به صدای تصویر سیاهچاله کهکشان راه‌شیری گوش دهید

صوتی‌سازی اولین تصویر از ابرسیاهچاله کهکشان راه شیری به تازگی انجام شده و اکنون می‌توان به صدای این تصویر گوش داد.

به گزارش ایسنا، روز پنجشنبه اولین تصویر از ابرسیاهچاله‌ی مرکز کهکشان راه‌شیری موسوم به "کمان ای*"(Sagittarius A*) منتشر شد و اکنون این تصویر با استفاده از روش‌های مخصوص صوتی‌سازی شده است.

این یک اسکن رادار مانند است که در جهت عقربه‌های ساعت حرکت می‌کند. روشنایی تصویر میزان بلندی صدا و فاصله از مرکز زیروبمی این صوت را کنترل می‌کند. موادی که به افق رویداد نزدیک‌تر هستند سریع‌تر حرکت می‌کنند و زیروبمی بالاتری دارند. این سیاهچاله ظاهری دونات‌شکل دارد اما شما می‌توانید تغییر را در سه بخش روشن‌تر آن احساس کنید. این سیاهچاله به ستاره‌شناسان کمک کرد تا تشخیص دهند که ما سیاهچاله‌ها را تقریباً از بالا می‌بینیم.

جرم این سیاهچاله چهار میلیون برابر خورشید است و اندازه‌ی حلقه آن با پیش‌بینی‌های مبتنی بر نسبیت عام اینشتین مطابقت دارد. سیاهچاله "کمان ای*" ۱۵۰۰ برابر کوچک‌تر از سیاهچاله کهکشان "مسیه ۸۷" (M۸۷*) است که در سال ۲۰۱۹ از آن تصویربرداری شد و نسبت به آن  ۲۰۰۰ برابر به زمین نزدیک‌تر است. بنابراین وضوح دو تصویر مشابه است. تصویربرداری از سیاهچاله‌ی  "کمان ای*" کار دشواری است زیرا این سیاهچاله هر ساعت سوسو می‌زند.  

این فرآیند راهی جدید برای تجربه داده‌ها فراهم می‌کند. "صداسازی" به افراد نابینا و کم‌بینا کمک می‌کند تا به صدای تصاویر کیهانی گوش فرا دهند.

سیاهچاله ناحیه‌ای در فضا-زمان با گرانشی بسیار نیرومند است که هیچ چیز حتی ذرات و تابش‌های الکترومغناطیسی مانند نور نمی‌توانند از میدان گرانش قدرتمند آن بگریزند. نظریه نسبیت عام آلبرت اینشتین بیان می‌کند که یک جرم به اندازه کافی فشرده شده، می‌تواند سبب تغییر شکل و خمیدگی فضا-زمان و تشکیل سیاهچاله شود. مرز این ناحیه از فضازمان که هیچ چیزی پس از عبور از آن نمی‌تواند به بیرون برگردد را افق رویداد می‌نامند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۲-۲۵ ۲۳:۲۷

خیلی جالب بود، جایی که روشن بود صدا بلندتر و جای تاریک تر صدا ضعیف تر به گوش میرسه، این موضوعات خودش واقعا یه سلسله خداشناسی و خلقت شناسی رو در بر داره....