• دوشنبه / ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۰:۴۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401031610733
  • خبرنگار : 71607

جزییات اقامت ۶ ماهه چینی‌ها در فضا

جزییات اقامت ۶ ماهه چینی‌ها در فضا

ماموریت "شنژو-۱۴"(Shenzhou XIV) که نهمین پرواز فضایی سرنشین‌دار چین بود، یکشنبه از مرکز پرتاب ماهواره جیوچوان در شمال غربی صحرای گبی به فضا پرتاب شد و اکنون فضانوردان این ماموریت در ایستگاه فضایی چین به نام تیانگونگ حضور دارند.

به گزارش ایسنا، به گفته آژانس فضایی سرنشین دار چین(CMSA) خدمه ماموریت شنژو-۱۴ در ساعت ۲۰:۵۰ روز یکشنبه به وقت پکن وارد ماژول اصلی موسوم به "تیانه" در ایستگاه فضایی "تیانگونگ" شدند.

فضاپیمای ماموریت شنژو-۱۴ چین بعد از ظهر یکشنبه به وقت پکن با موفقیت به ترکیبی از ماژول اصلی این ایستگاه فضایی، فضاپیمای باری تیانژو ۳ و تیانژو ۴ در ساعت ۵:۴۲ متصل شد.

به گفته آژانس فضایی سرنشین‌دار چین کل فرآیند تقریبا هفت ساعت طول کشید. سه فضانورد این ماموریت به نام‌های "چن دونگ"(Chen Dong) فرمانده ماموریت و سرهنگ ارشد "لیو یانگ" (Liu Yang) و "کای ژوژه"(Cai Xuzhe) سرهنگ ارشد طبق زمان برنامه‌ریزی شده وارد ماژول تیانه شدند.

فضانوردان این ماموریت اهداف زیادی برای تکمیل در ایستگاه فضایی دارند. لیو یانگ، فضانورد زن این ماموریت گفت خدمه ماموریت شنژو-۱۴ برنامه فشرده‌ای را آغاز خواهند کرد که شامل انجام عملیات‌های پیچیده متوالی در طول این سفر شش ماهه فضایی است.

جزییات اقامت ۶ ماهه چینی‌ها در فضا

لیو در مصاحبه‌ای با تلویزیون مرکزی چین که روز شنبه پخش شد گفت که با دختر و پسرش درباره سفر شش ماهه خود صحبت کرده است.

وی گفت: من توضیح دادم که چرا مادر آنها باید در این پرواز فضایی شرکت کند و چرا نیم سال از خانه دور خواهم بود. همچنین به آنها گفتم که در طول مدت ماموریت من چه کاری باید انجام دهند. در ابتدا آنها چندان از این موضوع راضی نبودند. اما بالاخره گفتند که درکم کرده‌اند. آنها به من گفتند که تا حد امکان تصاویری را از فضا ثبت کنم تا بتوانند صحنه‌های زیبای کیهانی را با همکلاسی‌های خود به اشتراک بگذارند.

کای که اولین پرواز فضایی خود را انجام می‌دهد، گفت که در اوقات فراغت خود برنامه‌های تلویزیونی را تماشا خواهد کرد، به موسیقی گوش خواهد داد و چند کتاب بخواند. او همچنین قصد دارد با استفاده از دانه‌هایی که به ایستگاه فضایی برده است، گیاهانی را پرورش دهد.

از دیگر وظایف فضانوردان می‌توان به نصب و پیکربندی تجهیزات، انجام آزمایش‌های علمی و نمایش فناوری و حفظ عملیات معمول ایستگاه تیانگونگ اشاره کرد. فضانوردان دو تا سه راهپیمایی فضایی را انجام خواهند داد و برای دانشجویان سخنرانی‌های علمی خواهند داشت.

در نیمه دوم دوره ماموریت، فضاپیمای باری تیانژو ۵ و خدمه ماموریت شنژو ۱۵ قرار است به این ایستگاه عظیم برسند. به گفته مسئولان، خدمه ماموریت شنژو ۱۴ و شنژو ۱۵ با یکدیگر در ایستگاه فضایی چین ملاقات خواهند کرد. پیش از ورود این گروه از فضانوردان به ایستگاه خدمه دو ماموریت شنژو ۱۲ و شنژو ۱۳ نیز که هر کدام شامل سه فضانورد بودند در آنجا حضور داشتند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha