• شنبه / ۴ تیر ۱۴۰۱ / ۱۴:۴۵
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1401040402374
  • خبرنگار : 30165

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه تاکید کرد

پژوهشگاه‌­ها و دانشگاه‌­ها باید اتاق فکر نظام باشند

پژوهشگاه‌­ها و دانشگاه‌­ها باید اتاق فکر نظام باشند

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در چهارمین جلسه مجمع پژوهشگاه‌های ملی کشور با بیان این‌که پژوهشگران باید به مسائل و مشکلات جامعه بپردازند، تاکید کرد: یک شهروند از اعضای هیأت علمی انتظار دارد که به مسائل و مشکلاتشان فکر کنند. پژوهشگاه‌­ها و دانشگاه‌­ها می‌بایست اتاق فکر نظام باشند.

به گزارش ایسنا، چهارمین جلسه مجمع پژوهشگاه‌های ملی کشور با حضور دکتر محمد خدابخشی؛ نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و رئیس فراکسیون توسعه متوازن مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

در ابتدای این نشست که در سالن شهید سلیمانی مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی برگزار شد، دکتر علی باقر طاهری‌نیا رئیس مؤسسه و دبیر مجمع پژوهشگاه‌های ملی کشور ضمن معرفی پیشینه، اهداف، ماموریت‌ها و دستاوردهای مؤسسه از دکتر خدابخشی به دلیل قبول دعوت و حضور در این نشست قدردانی کرد.

در ادامه خدابخشی، ضمن تاکید بر تدوین برنامه هفتم بر اساس توسعه متوازن، گفت: پس از انقلاب ۶ برنامه توسعه تصویب و اجرا شده و برخی از احکام و بندهای مصوب برنامه­‌ها به دلیل شرایط کشور اجرا نشده، ماحصل این برنامه‌­ها حل برخی مسائل کشور بوده اما برخی بحران‌ها مانند بحران آب، محیط زیست، اشتغال و نظام بانکی کشور به‌دلیل شرایط خاص کشور مرتفع نشده است. هم‌اکنون کنار ابرچالش‌های قبلی، مسائل و مشکلات دیگری هم اضافه شده است که در برنامه هفتم باید مدنظر قرار گیرد.

وی ضمن درخواست از دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها برای کمک فکری بیشتر به مجلس و دولت برای حل مسائل جامعه، اضافه کرد: پژوهشگران ما در دانشگاه‌­ها و پژوهشگاه‌­ها راه­شان را از مسائل و مشکلات جامعه جدا نکنند و با پژوهش‌های خود به مسائل و مشکلات جامعه بپردازند. یک شهروند از اعضای هیأت علمی انتظار دارد که به مسائل و مشکلاتشان فکر کنند. پژوهشگاه‌­ها و دانشگاه‌­ها می‌بایست اتاق فکر نظام باشند.

دکتر خدابخشی در ادامه با اشاره به فرآیند تدوین برنامه‌های توسعه، گفت: در تدوین برنامه توسعه هفتم باید اصل همگرایی ایجاد شود و رشد در همه زمینه‌ها با یک تعادل مناسبی صورت گیرد.

وی ادامه داد: برای برنامه­‌های توسعه کشور یک فرایند سه مرحله‌­ای طی می­‌شود؛ اول تخمین متغیرهای کلان، دوم ایجاد بخش‌های مختلف اقتصادی و سوم تعریف طرح‌هایی که توجیه اقتصادی دارند.

خدابخشی ادامه داد: در بررسی‌های صورت گرفته اغلب طرح‌های صنعتی مکان‌یابی درستی نداشته‌اند و مکان‌یابی آن‌ها براساس لابی‌گری بوده است.

وی در پایان طرح‌های مطالعات آمایش سرزمین را یکی از راه‌حل‌های اساسی رفع مشکلات دانست و از اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها خواست در این زمینه‌ها به مجلس و دولت مشاوره بدهند.

در ادامه رؤسای پژوهشگاه‌های عضو مجمع نیز دیدگاه‌های خود را در خصوص توسعه کشور بیان کردند که مهم‌ترین محورهای آن بدین شرح است:

- عدم استفاده مناسب مسئولان از نتایج طرح‌های تحقیقاتی تدوین شده در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها

- توجه جدی به آمایش آموزش عالی در تدوین برنامه هفتم توسعه

- ایجاد باورمندی در مسئولین نسبت به توانمندی  دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها

- توجه بیشتر به اسناد تدوین شده

- اصلاح مدل ارتباط صنعت با دانشگاه

بنابر اعلام روابط عمومی وزارت علوم، در این نشست همچنین از پوستر معرفی مجمع پژوهشگاه‌های ملی کشور رونمایی شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha