• چهارشنبه / ۲۲ تیر ۱۴۰۱ / ۱۶:۰۳
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1401042215450
  • خبرنگار : 30188

ساختار و عملکرد باتری در خودروهای الکتریکی

ساختار و عملکرد باتری در خودروهای الکتریکی

امروزه استفاده از خودروهای الکتریکی در حال افزایش است و دلیل این امر جز بیشتر شدن آلودگی‌های زیست محیطی و همچنین کمبود منابع سوخت نیست. اما موضوع با اهمیت درباره‌ی خودروهای الکتریکی این است که قطعات به‌کار رفته در آن‌ها باید از کیفیت فوق العاده‌ای برخوردار باشند که از جمله می‌توان به باطری ماشین اشاره کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از ایران باتری، به‌طور کلی همان‌طور که می‌دانید بیشتر خودروهای الکتریکی از باتری لیتیومی بهره می‌برند که از مهم‌ترین ویژگی‌های این نوع باطری‌ها یعنی قابل شارژ بودن آن‌ها، مورد توجه قرار گرفته است. ضمن اینکه هر کدام از باتری خودروهای الکتریکی از چندین باطری کوچک تشکیل شده است که به نام سلول شناخته می‌شوند. حال اجازه دهید در ادامه‌ی این متن، توضیحات بیشتری را درباره‌ی باطری ماشین الکتریکی ارائه دهیم.

ساختار باطری‌ خودروهای الکترونیکی

به‌طور کلی ساختارهای مختلفی برای باتری‌ خودروی الکتریکی وجود دارد که طبیعتاً هر کدام از این ساختارها معایب و مزایای خاص خودشان را دارند. در همه‌ی باطری‌ها سه لایه به‌عنوان لایه‌های اصلی وجود دارد که از جمله می‌تواند به‌ آند، جدا کننده و کاتد اشاره کرد. زمانی که بار به ترمینال باطری وصل می‌شود؛ جریان راه‌اندازی شده و برعکس این موضوع نیز وجود دارد.  برای عملکرد یک باطری باید یک واکنش شیمیایی انجام شود که با عنوان اکسایش-کاهش خوانده می‌شود. این واکنش میان آند و کاتد خواهد بود که با استفاده از جداکننده رخ می‌دهد. در واقع در باطری ماشین الکترونیکی، آند برای بدست آوردن الکترون تلاش می‌کند که در واقع واکنش اکسیداسیون رخ می‌دهد و در طرف مقابل، کاتد علاقه به از دست دادن الکترون دارد که منجر به کاهش خواهد شد. در نتیجه اعمال انجام شده، یون‌ها با بکارگیری جدا کننده از سمت کاتد به آند انتقال داده می‌شود که در نهایت یون‌های بیشتر در آند جمع خواهد شد و به جهت خنثی سازی، الکترون‌ها باید به سمت کاتد فرستاده شود و از آنجایی که یون‌ها باید از راه جدا کننده جریان داشته باشند و مانع حرکت الکترون از آند به کاتد می‌شود؛ لذا باطری ماشین برقی چاره‌ای جز انتقال الکترون از راه ترمینال بیرونی نخواهد داشت. دقیقا این موضوع، عملکرد کلی این نوع باتری‌ها را نشان می‌دهد که با وصل شدن بار به ترمینال‌های باتری، الکترون‌ها به جریان می‌افتند.

انواع باطری ماشین

حال که با نحوه‌ی عملکرد این نوع باطری‌ها آشنا شده‌اید؛ سعی خواهیم کرد تا انواع آنها را نیز به شما معرفی کنیم تا در صورت نیاز به خرید با اطلاعات بیشتری اقدام نمایید:

  • لیتیوم یونی: بیشترین خودروهای الکترونیکی که در حال حاضر تولید می‌شوند؛ از این نوع باطری استفاده می‌کنند. از ویژگی‌های باطری لیتیوم یونی می‌توان به ظرفیت مناسب، شارژ با سرعت بالا و چگالی انرژی عالی اشاره کرد. البته عمر چندانی ندارند و هزینه‌های زیادی را به جهت تولید بر جای می‌گذارند.
  • باطری اسیدی: بکارگیری از این باطری ماشین هزینه‌های کمتری نسبت به بقیه‌ی خودروها خواهد داشت و از ویژگی‌های آن نیز می‌توان به قابلیت شارژ شدن اشاره کرد. البته از طرفی این باطری میزان انرژی کمی را می‌تواند در خود ذخیره کند و فقط به دلیل هزینه‌های زیاد و عرضه‌ی بیشتر، مورد توجه قرار گرفته است.

ساختار و عملکرد باتری در خودروهای الکتریکی

  • باطری نیکل- کادمیم: از دیگر باطری‌های قابل شارژ خودروهای برقی، این نوع باطری است که البته خیلی کم از آن استفاده می‌شود.  که در حال حاضر این باطری برای بکارگیری در گوشی‌های تلفن‌ همراه در نظر گرفته می‌شود.
  • باطری نیکل-هیدرید فلز: این نوع باطری ماشین برقی به نسبت لیتیوم یونی کم هزینه‌تر بوده و در حال حاضر بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. از مزیت‌های بکارگیری از این نوع باطری می‌توان به مقاومت فوق العاده، پایداری مناسب، ایمنی بهتر اشاره کرد. البته معایبی نیز دارد که اندازه بزرگ و وزن بیش از اندازه‌ی آن مهم‌ترین آنهاست.
  • باطری نیکل- آهن: این باطری قابل شارژ با توجه به ساختار مناسبی که دارد؛ از اتلاف انرژی و شارژ جلوگیری می‌کند. از مزیت‌های فوق‌العاده‌ی این باطری خودروی برقی می‌توان به عمر مناسب آن که حداکثر 20 سال اشاره کرد. در حال حاضر خودروهای برقی زیادی هستند که از این نوع باطری استفاده می‌کنند که از جمله می‌توان به نیسان لیف اشاره کرد.

هزینه تعویض باطری خودروهای برقی

بسته به نوع باطری مورد استفاده در خودروها، هزینه تعویض نیز متفاوت خواهد بود. البته اکثر باطری‌های خودروهای برقی تا 10 سال دوام می‌آورند که اگر مشکل خاصی پیش نیاید؛ خیلی نباید نگران تعویض باطری شد. با این حال برای این منظور حتماً باید از طریق مراکز مجاز اقدام کرد تا از بهترین نوع باطری ماشین استفاده شود. 

ساختار و عملکرد باتری در خودروهای الکتریکی

خرید انواع باطری ماشین از ایران باتری

حال سوای موارد عنوان شده در این مطلب، چنانچه دارای خودرو هستید و در حال حاضر نیاز مبرم به باطری ماشین دارید؛ کافی است که از یک سایت معتبر استفاده کنید. پیشنهاد ما برای این منظور بکارگیری از خدمات مجموعه‌ی ایران باتری است. این مرکز تخصصی ارائه دهنده‌ی باطری خودرو، این محصول را در برندهای مختلف عرضه کرده است که به راحتی می‌توانید پس از بررسی هر کدام، مناسب‌ترین آنها را انتخاب کنید. از مزیت‌های استفاده از فروشگاه اینترنتی ایران باتری می‌توان به قیمت فوق‌العاده عالی باطری‌ها و همچنین کیفیت فوق‌العاده‌ بالای‌شان اشاره کرد که همه‌ی این موارد منجر به رضایت اکثریت مشتریان مجموعه‌ی ایران باتری شده است. حال برای اینکه بتوانید از کلیه محصولات این فروشگاه تخصصی استفاده کنید؛ کافی است که با استفاده از راه‌های ارتباطی در نظر گرفته شده در سایت شرکت ایران باتری به آدرس اینترنتی https://iranbatri.com/  با مدیران یا مشاوران این مجموعه در تماس باشید.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha