• یکشنبه / ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ / ۱۰:۲۶
  • دسته‌بندی: اندیشه امام و رهبری
  • کد خبر: 1401053021560
  • منبع : مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت

سلسله یادداشت های تبیین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت

برآیند انسان-اجتماع‌شناختی در سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت

برآیند انسان-اجتماع‌شناختی در سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت

یک استاد دانشگاه گفت: طراحی و تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت طبق فرموده‌ی رهبر معظم انقلاب دستور کار قطعی نظام جمهوری اسلامی است و تولید الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی لازمه تحقق تمدنِ اسلامی است.

به گزارش ایسنا، سعید وکیلی در یادداشتی به تبیین جایگاه اجتماعی انسان در سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت پرداخت.

او در این یادداشت نوشت: «در مبانی دین شناختی سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت آمده است:  اسلام، نظام جامع معرفتی معیشتی است که خداوند متعال برای تربیت انسان و تأمین کمال و سعادت دنیوی و اخروی او نازل فرموده است. از این رو ماهیت پیشرفت، کمال‌ورزانه و از سنخ اجتماعیات و امور دنیوی است و شامل عرصه‌های نظر و عمل و همه عرصه‌های حیات انسان مانند علم و معرفت، عبودیت و معنویت، فرهنگ، سیاست، اقتصاد، صنعت، محیط زیست و منابع و غیر آن می‌شود.

نظریه اسلامی پیشرفت، مبتنی بر مبانی دین‌شناختی همچون جامعیت، کارآمدی، روزآمدی، انعطاف‌پذیری و فهم‌پذیری دین است، منبع‌ نظریه اسلامی، مشیت تکوینی و تشریعی الهی است. به همین دلیل طراحی و تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت طبق فرموده‌ی رهبر معظم انقلاب: دستور کار قطعی نظام جمهوری اسلامی است و تولید الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی لازمه تحقق تمدنِ اسلامی است.

 در این موضوع، پژوهشی به انجام رسیده که با دو هدف اصلیِ شناسایی نظریه اسلامی پیشرفت و شناسایی برآیند مبانی انسان- اجتماع شناختی پیشرفت‌ورزی در نظریه اسلامی پیشرفت به انجام رسانید خلاصه ای از این پژوهش در ادامه می آید.

در این پژوهش برای شناسایی نظریه اسلامی پیشرفت از بیانات و مکتوبات رهبر معظم انقلاب اسلامی از سال ۱۳۹۵-۱۳۶۸ استفاده و از روش نظریه داده‌ بنیاد (گرانددتئوری) بهره برده و با بهره‌گیری از داده‌های حاصل از مصاحبه با اساتید و صاحبنظران، تأثری که نظریه اسلامی پیشرفت از مبانی انسان- اجتماع‌شناختی پیشرفت‌ورزی می‌گیرد، شناسایی کرده است. در نتایج پژوهش علاوه بر مفهوم و اهداف پیشرفت: ۱۰ مضمونِ پیشرفت(ابعاد)، ۳۴ مقوله‌ پیشرفت(۳۴ مولفه)، ۲۹۶ مفهوم پیشرفت(۲۹۶ شاخص) و همچنین ارکان پیشرفت استخراج و نظریه اسلامی پیشرفت همراه با استعاره‌ای برای آن و همچنین مدلی از این نظریه بر اساس رهیافت نظریه داده‌بنیاد ارائه شده است.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha