• شنبه / ۲۳ مهر ۱۴۰۱ / ۰۶:۰۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401072311715
  • خبرنگار : 71607

آواز پرندگان چه تاثیری بر سلامت روان افراد دارد؟

آواز پرندگان چه تاثیری بر سلامت روان افراد دارد؟

محققان انجمن ماکس پلانک در مطالعه اخیرشان از اثرات مثبت آواز پرندگان بر سلامت روان افراد خبر داده‌اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از تی ان، هنگامی که صدای آواز و جیک جیک شاد پرندگان را می‌شنوید، باید بایستید و گوش دهید، چراکه محققان مؤسسه ماکس پلانک و دانشگاه هامبورگ-اپندورف(UKE) در آخرین یافته‌های خود نشان داده‌اند که آواز پرندگان اضطراب و افکار غیرمنطقی را کاهش می‌دهد.

در این مطالعه، محققان با انجام یک آزمایش آنلاین تصادفی با حضور ۲۹۵ شرکت‌کننده بررسی کردند که چگونه سر و صدای ترافیک و آواز پرندگان بر خلق و خو، پارانویا و عملکرد شناختی تأثیر می‌گذارد.

بدگُمانی یا پارانویا (Paranoia) در تعریف عام آن، غریزه یا فرایندی از فکر است که تحت تأثیر اضطراب یا ترس به حالتی غیرمنطقی و وهم آلود در می‌آید. افراد پارانوئید معمولاً فکر می‌کنند که دیگران برای آزار و اذیت آن‌ها می‌کوشند یا فکر می‌کنند که دیگران به دنبال توطئه علیه آن‌ها هستند. توهم توطئه زیر شاخه پارانویا است.

شرکت کنندگان در مطالعه مذکور ۶ دقیقه صدای معمولی ترافیک و صدای ترافیک زیاد و صدای آواز پرندگان را شنیدند. قبل و بعد از شنیدن کلیپ‌های صوتی، شرکت کنندگان پرسشنامه‌هایی را برای ارزیابی سلامت روان خود پر کردند و آزمون‌های شناختی را نیز انجام دادند.

به گفته امیل استوب (Emil Stobbe) یکی از محققان این مطالعه، هرکسی استعداد روانی خاصی دارد. افراد سالم همچنین می‌توانند افکار مضطرب یا ادراکات پارانوئید موقت را تجربه کنند. پرسشنامه‌ها ما را قادر می‌کنند تا تمایلات افراد را بدون تشخیص افسردگی، اضطراب و پارانویا شناسایی کنیم و تاثیر صدای پرندگان یا ترافیک را بر این تمایلات بررسی کنیم.

نتایج مطالعه حاضر نشان داد که گوش دادن به آواز پرندگان باعث کاهش اضطراب و ادراکات پارانویا در شرکت کنندگان سالم می‌شود، اما به نظر نمی‌رسد که آواز پرندگان در این آزمایش تأثیری بر حالات افسردگی داشته باشد. با این حال، سر و صدای ترافیک به طور کلی حالات افسردگی را بدتر می کند، به خصوص اگر کلیپ صوتی شامل انواع مختلفی از صداهای ترافیکی باشد.

تأثیر مثبت شنیدن آواز پرندگان بر خلق و خو قبلاً شناخته شده است، اما این مطالعه اولین مطالعه‌ای است که در آن محققان به بررسی تأثیر آواز پرندگان بر حالات پارانوئید پرداختند. محققان همچنین دریافتند که نه آواز پرندگان و نه سر و صدای ترافیک بر عملکرد شناختی افراد تأثیر نمی‌گذارد.

به گفته محققان این مطالعه، آواز پرندگان همچنین می‌تواند برای جلوگیری از اختلالات روانی به کار رود. گوش دادن به یک سی دی صوتی راهی ساده و در دسترس برای این امر خواهد بود.

یافته‌های این مطالعه در مجله "Scientific Reports" منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha