• شنبه / ۷ آبان ۱۴۰۱ / ۱۷:۵۹
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1401080704684
  • خبرنگار : 30188

چطور در بورس بر مدار سود حرکت کنیم؟

چطور در بورس بر مدار سود حرکت کنیم؟

دریافت کد بورسی حتما به معنای خرید مستقیم سهام شرکت‌های مختلف نیست! بعد از دریافت کد بورسی می‌توانید بدون هر گونه دانش و تجربه‌ای از طریق صندوق درآمد ثابت و سبدگردانی در بورس، سرمایه‌گذاری کنید.

به گزارش ایسنا به نقل از کارگزاری فارابی، در این مطلب با روش‌هایی آشنا می‌شوید که کمک می‌کنند بدون برخورداری از دانش سرمایه‌گذاری در بورس، بر مدار سود حرکت کنید.

روش‌های سرمایه‌گذاری در بورس

سرمایه‌گذاری در بورس به دو شیوه مستقیم و غیرمستقیم امکان‌پذیر است. سرمایه‌گذاری مستقیم به حالتی اشاره می‌کند که سرمایه‌گذاران پس از دریافت کد بورسی، از طریق سامانه معاملاتی کارگزاری‌ها نسبت به خرید و فروش سهام به صورت مستقیم اقدام می‌کنند؛ یعنی افراد با تحلیل و انتخاب خودشان سهام شرکت‌های مختلف را برای سرمایه‌گذاری انتخاب می‌کنند. این شیوه از سرمایه‌گذاری در بورس به شیوه مستقیم معروف است، نیازمند برخورداری از دانش مالی است و افراد برای موفقیت در سرمایه‌گذاری به این روش باید با اصول تحلیل بنیادی، تحلیل تکنیکال و تابلوخوانی آشنا باشند تا بتوانند ضمن شناسایی سهام بنیادی بازار، قیمت و زمان مناسب برای خریداری سهم مورد نظر را تعیین کنند.

سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بورس

در مقابل شیوه مستقیم سرمایه‌گذاری در بورس که نیازمند برخورداری از سطح بالایی از دانش مالی و سرمایه‌گذاری است، روش دیگری نیز برای ورود به این بازار و کسب سود از آن وجود دارد. سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بورس شامل تمام روش‌هایی است که سرمایه‌گذارن به شیوه‌ای مدیریت سرمایه خود را به افرادی با سابقه فعالیت حرفه‌ای در بورس می‌سپارند. تمامی این خدمات که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌شود باید در قالب خدمات مدیریت دارایی توسط شرکت‌های سبدگردانی دارای مجوز از سازمان بورس ارائه شوند؛ یعنی نمی‌توان سرمایه را به‌دست هرکسی که ادعای حرفه‌ای بودن در بازار را دارد سپرد!

سبدگردانی در بورس و سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها دو مورد از مرسوم‌ترین شیوه‌های سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بورس به شمار می‌رود. در ادامه هر یک از این روش‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

سبدگردانی در بورس، روشی برای سرمایه‌گذاری اختصاصی

سبدگردانی در بورس روشی است که در آن متقاضیان می‌توانند با مراجعه به یک شرکت سبدگردان معتبر مانند شرکت سبدگردان فارابی، برای مدتی مشخص که عموما یک سال است، مدیریت دارایی خود را به سرمایه‌گذاران خبره بازار بسپارند. در این روش پیش از عقد قرارداد سبدگردانی لازم است تعدادی سوال را پاسخ دهید که در نهایت باعث مشخص شدن درجه ریسک‌پذیری شما می‌شود. همین مسئله در کنار تخصیص یک مدیر سرمایه‌گذاری، باعث اختصاصی شدن خدمات سبدگردانی در بورس می‌شود، چرا که در این شیوه مدیران شرکت سبدگردان برای شما سبدی از دارایی‌ها را تشکیل می‌دهند که به طور کامل با ویژگی‌ها و اهداف مالی شما همخوانی دارد. مثلا اگر شما فردی محتاط باشید، مدیران سبدگردان منابع مالی شما را صرف سرمایه‌گذاری در دارایی‌های بدون ریسکی مانند اوراق با درآمد ثابت، سپرده‌های بانکی و مواردی از این دست می‌کنند. در مقابل دارایی‌های افراد ریسک‌پذیر صرف سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌های بورسی و دارایی‌های دیگری می‌شود که اگرچه ریسک بالاتری دارند، اما از بازدهی بالاتری نیز برخوردار هستند. لازم به ذکر است با توجه به هزینه‌بر بودن این دست خدمات، شرکت‌های سبدگردان حداقل سرمایه‌ای برای ارائه خدمات سبدگردانی در بورس تعیین می‌کنند؛ به‌ عنوان مثال حداقل سرمایه مورد نیاز برای استفاده از خدمات سبدگردانی فارابی معادل یک میلیارد تومان تعیین شده است. اگر قصد دارید با مبلغی کمتر از این میزان به صورت غیرمستقیم سرمایه‌گذاری کنید، می‌توانید سراغ صندوق‌های سرمایه‌گذاری نظیر صندوق سهامی فارابی و صندوق قابل‌ معامله سلام بروید.

سرمایه‌گذاری متناسب با میزان ریسک‌پذیری شما

مهم‌ترین مزیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری نسبت به خدمات سبدگردانی، این است که برای سرمایه‌گذاری در آن‌ها حداقل سرمایه‌ای تعریف نشده است. به‌عنوان مثال افراد می‌توانند حتی با یک هزار تومان در صندوق درآمد ثابت فارابی (صندوق دوم اکسیر فارابی) سرمایه‌گذاری کنند. اما این صندوق‌ها چه انواعی دارند و چگونه می‌توان در آن‌ها سرمایه‌گذاری کرد؟

انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری

صندوق‌های سرمایه‌گذاری انواع متعددی دارند که از میان آن‌ها می‌توان به صندوق درآمد ثابت، صندوق سهامی، صندوق مختلط، صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه و … اشاره کرد. صندوق درآمد ثابت و سهامی رایج‌ترین انواع این صندوق‌ها هستند. صندوق درآمد ثابت برای سرمایه‌گذاران محتاط و افرادی مناسب است که طی مدتی کوتاه به سرمایه خود نیاز خواهند داشت. در مقابل صندوق سهامی برای سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر گزینه بهتری به‌شمار می‌رود. اما در نظر داشته باشید مجبور نیستید تمام سرمایه خود را در یکی از انواع این صندوق‌ها سرمایه‌گذاری کنید و می‌توانید کل مبلغی را که برای سرمایه‌گذاری در نظر گرفته‌اید، بسته به ترجیحات و میزان ریسک‌پذیری خود بین انواع مختلف صندوق‌ها تقسیم کنید.

نهایتا فراموش نکنید برای سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها یا حتی استفاده از خدمات سبدگردانی در بورس، مانند سرمایه‌گذاری مستقیم در بورس باید پیش از آغاز نسبت به دریافت کد بورسی و احراز هویت سجام اقدام کرده باشید. 

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha