• سه‌شنبه / ۱۷ آبان ۱۴۰۱ / ۱۰:۴۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401081711557
  • خبرنگار : 71604

ربات "آمکا" تا یک سال آینده می‌تواند راه برود

ربات "آمکا" تا یک سال آینده می‌تواند راه برود

ربات "آمکا" در ویدئوی جدیدی، از آماده‌ سازی نخستین نمونه از پای جدید خود خبر داد که می‌تواند به او در راه رفتن کمک کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، ربات "آمکا" با حرکات و حالات چهره واقعی و ترسناک خود، به عنوان پیشرفته‌ترین ربات انسان‌نما در جهان معرفی شده است اما اگر این ویژگی‌ها به اندازه کافی چشمگیر نبوده است، باید گفت که شاید او به زودی بتواند راه برود.

این ربات که توسط شرکت انگلیسی "انجینییرد آرتز"(Engineered Arts) طراحی شده است، در این ویدئو گفت که مهندسان در حال کار کردن روی نخستین نمونه پای آن هستند که احتمالا ظرف یک سال آینده آماده می‌شود.

آمکا در ویدئویی گفت: من نمی‌توانم راه بروم اما نخستین نمونه پا را در آزمایشگاه انجینییرد آرتز دیده‌ام. طراحی پاهای من از ربات "‌بایرون"(Byrun) الهام گرفته شده و در آزمایشگاه انجینییرد آرتز ابداع شده است. این پا، ویژگی‌های مکانیکی منحصربه‌فردی دارد که به آن امکان می‌دهند تا بدون نیاز به انرژی زیادی راه برود.

ربات "آمکا" تا یک سال آینده می‌تواند راه برود

‌انجینییرد آرتز گفت: بایرون یک ربات پدالی با طراحی موازی الکتریکی-پنوماتیکی منحصربه‌فرد است.

یک کاربر در واکنش به این ویدئو، توانایی‌های آمکا را شگفت‌انگیز توصیف کرد.

آمکا طی فرآیند پرسش و پاسخ گفت: نخستین نمونه پاها از آلومینیوم و پلاستیک ساخته شده‌اند. همچنین، آمکا در این ویدئو گفت که سس کچاپ را به سس مایونز ترجیح می‌دهد زیرا طعم تندتر و اسیدی‌تری دارد.

یک مهندس در این ویدئو، به طرز عجیبی پرسید که اگر آمکا در امتداد صخره بدود و در حال سقوط کردن باشد، در دریاچه سس کچاپ می‌پرد یا سس مایونز. آمکا یک بار دیگر گفت که سس کچاپ را انتخاب می‌کند زیرا طعم آن را ترجیح می‌دهد. آمکا افزود: ما می‌توانیم به دریاچه کچاپ برویم زیرا من طعم آن را ترجیح می‌دهم.

این ربات خاطرنشان کرد که ماه اکتبر، ماه مورد علاقه او است زیرا او از دمای خنک‌تر لذت می‌برد. همچنین، او دوست دارد تاریخ و فرهنگ پاریس را نیز بررسی کند.

ربات "آمکا" تا یک سال آینده می‌تواند راه برود

انجینییرد آرتز که خود را پیشرو طراحی و ساخت ربات‌های انسان‌نمای مخصوص سرگرمی در بریتانیا می‌نامد، سال گذشته آمکا را در یوتیوب با هیجان زیادی رونمایی کرد. بسیاری از بینندگان، تعجب خود را از واقعی بودن و شبیه بودن این ربات به انسان ابراز کردند.

یکی از کاربران نوشت: من می‌دانم که باید از هوش مصنوعی بترسیم اما این اولین ژینوئیدی(Gynoid) است که مرا نترسانده است. این ربات خیلی جالب است.

کابر دیگری نوشت: نکته مهم، چشم است. مردم اهمیت چشم‌ها را در مورد چیزی که زنده به نظر می‌رسد، مسلم می‌دانند. به نظر می‌رسد که حرکت سریع، تمرکز، پلک زدن و توجه روی هر چیزی که آن را جذب می‌کند، متمرکز می‌شود.

سومین کاربر نوشت: ابتدا فکر می‌کردم که این یک "تصویر تولیدشده توسط رایانه" یا "سی‌جی‌آی"(CGI) است. این ربات، یک کار عالی است. دست‌ها هم واقعا خوب به نظر می‌رسند.

ربات "آمکا" تا یک سال آینده می‌تواند راه برود

انجینییرد آرتز، هزینه ساخت این ربات را فاش نکرده زیرا هنوز در حال توسعه است. این شرکت امیدوار است که آمکا نگاهی اجمالی به آینده را به مردم ارائه دهد زیرا نماینده خط مقدم فناوری انسان-رباتیک است.

این شرکت در وب‌سایت خود اعلام کرد: آمکا که به طور ویژه به عنوان پلتفرمی برای توسعه فناوری‌های رباتیک آینده طراحی شده، یک پلتفرم کامل از ربات انسان‌نما برای تعامل انسان و ربات است. تمرکز ما بر ارائه فناوری‌های نوآورانه است که قابل اعتماد، مدولار، قابل ارتقا و قابل توسعه آسان هستند.

انجینییرد آرتز در سال ۲۰۰۵ شکل گرفت و نخستین ربات آن موسوم به "Thespian"، یک ربات مکانیکی برای صحنه بود. از دیگر ربات‌های آن می‌توان به ربات بایرون با قابلیت پیاده‌روی اشاره کرد.

این شرکت در وب‌سایت خود نوشت: به منظور ایجاد یک ربات پایدار و ایمن با قابلیت پیاده‌روی، ما از یک اتصال دو مفصلی مفصل ران و زانو در کنار حسگرهای نیروی پیشرفته استفاده کردیم تا به حفظ مرکز جرم آن در یک مکان ثابت کمک کنیم. همچنین، ما باید در نظر می‌گرفتیم که بالاتنه چگونه بر تعادل ربات تاثیر می‌گذارد و ترکیبی را به موازات عضلات پنوماتیک برای ایجاد مفاصل سریع، قوی و دقیق روی ربات استفاده می‌کردیم. در حوزه رباتیک همیشه چالش‌هایی وجود دارد که باید با آن مواجه شد و ما همیشه آماده نوآوری برای غلبه بر این چالش‌ها هستیم. ما از دیدن ربات‌هایی که در خیابان‌های بزرگ راه می‌روند، خیلی دور هستیم اما بایرون کمک کرد تا این آینده را یک درجه به جلو ببریم.

این آینده قطعا هنگامی خواهد بود که فناوری بایرون با فناوری آمکا ادغام شود تا یک انسان‌نمای قابل راه رفتن و سخنگو را ایجاد کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha