• پنجشنبه / ۳ آذر ۱۴۰۱ / ۱۰:۰۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1401090301636
  • خبرنگار : 30057

رییس سازمان فضایی ایران به ایسنا خبر داد

گام‌های سازمان فضایی برای ایجاد منظومه ماهواره‌ها/طرحی که منجر به ارائه اینترنت می‌شود

گام‌های سازمان فضایی برای ایجاد منظومه ماهواره‌ها/طرحی که منجر به ارائه اینترنت می‌شود

رییس سازمان فضایی ایران از جزئیات برنامه‌های این سازمان در زمینه منظومه ماهواره‌ای خبر داد و گفت: اجرای این طرح با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان خواهد بود.

دکتر حسن سالاریه در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه اجرای طرح منظومه ماهواره‌ها یکی از برنامه‌های در دستور کار سازمان فضایی است، افزود: سازمان فضایی ایران در خصوص ساخت منظومه‌های ماهواره‌ای برنامه مشخصی را دنبال می‌کند. با توجه به تعداد بالای مورد نیاز در منظومه ماهواره‌ای یکی از مهمترین پیش نیازها توانمندسازی بخش خصوصی و شکل‌گیری و فعال‌سازی شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه و افزایش سرمایه‌گذاری روی آنها است. به همین منظور سازمان فضایی از طریق اجرای مناقصات و فراخوان‌هایی برای طراحی و ساخت ماهواره و یا ارائه تصاویر فضا پایه حاصل از ماهواره‌های بومی و یا خدمات اینترنت اشیاء، شرکت‌های خصوصی فعال در بخش طراحی و ساخت ماهواره به‌ویژه میکرو و نانو ماهواره‌ها را شناسایی و فعال می‌کند. این شرکت‌ها به مرور بزرگ می‌شوند و قابلیت خواهند داشت که به صورت فردی یا کنسرسیوم در پروژه‌های بزرگی نظیر منظومه‌های پهن باند خدمات اینترنت، حضور داشته باشند.

وی ادامه داد: برای این منظور به‌زودی برای رسیدن به یک منظومه ماهواره‌ای با قابلیت ارائه خدمات اینترنت اشیاء (IOT) از طرف سازمان، مناقصه‌ای برای ورود بخش خصوصی به این عرصه برگزار خواهد شد.

سالاریه اظهار کرد: گام بعدی ماهواره‌های باند پهن است که حتما در این بخش به همکاری‌های بین‌المللی نیاز داریم. اجرای این طرح منجر به ارائه اینترنت خواهد شد. هم‌اکنون در حال تکمیل مطالعات تعریف ماموریت و شناسایی گلوگاه‌های تکنولوژی مربوطه هستیم. همچنین در حال پیگیری مذاکراتی با کشورهای علاقه‌مند به همکاری هستیم. طبیعتاً با رشد شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه فضایی ایران و پیشرفت مطالعات و مذاکرات مذکور در این حوزه نیز می‌توانیم با قدرت، حرکت و نقش‌آفرینی کنیم.

رییس سازمان فضایی ایران خاطر نشان کرد: مشارکت بین‌المللی در زمینه طراحی و ساخت منظومه‌های پهن باند از سه جنبه مهم است، اول اینکه به لحاظ اقتصادی ارائه سرویس پهن باند به‌ویژه در ارتفاع پایین به مشتریان بین‌المللی نیاز دارد، زیرا این سرویس به صورت محلی صرفا قابلیت ارائه ندارد یا به بیان دقیق‌تر اقتصادی نیست، دوم اینکه به لحاظ تعداد زیاد ماهواره مورد نیاز و ظرفیت محدود حال حاضر کشور در ساخت ماهواره، نیاز است که از مشارکت و همکاری کشورهای توانمند در این حوزه بهره ببریم. سوم به لحاظ تعداد بالای پرتاب و مدارگذاری و توانمندی حال حاضر کشور از نظر تعداد پرتاب در یک سال لازم است باز هم از مشارکت بین‌المللی بهره مند شویم.
 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha