• دوشنبه / ۲۱ آذر ۱۴۰۱ / ۱۴:۰۱
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1401092114136
  • خبرنگار : 71560

در نشست دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی

ایزدخواه: جنبش دانشجویی همواره از جریان‌های بیرون دانشگاه ضربه خورده است

ایزدخواه: جنبش دانشجویی همواره از جریان‌های بیرون دانشگاه ضربه خورده است

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: متاسفانه در طول این سال‌ها همواره جریان دانشجویی از بیرون گول خورده و آسیب دیده و بازی خورده و به حاشیه رفته است.

به گزارش ایسنا، روح الله ایزدخواه در نشست مطالبه و پرسش و پاسخ دانشجویی به همراه علی خضریان نماینده تهران که از سوی بسیج دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه شهید بهشتی بعد از ظهر امروز برگزار شد، بیان کرد: جنبش دانشجویی در کشور ما از سال‌ها قبل فعال و بیدار بوده است، اما این بدین معنا نیست که آسیب نداشت. خیلی از حرکت‌ها مبتکرانه ابتدا انقلاب اساسا با موثرین نهضت ها دانشجویی شکل گرفت؛ مانند جهاد سازندگی. سپس جهاد دانشگاهی اساسا در خود بستر دانشگاه شکل گرفت. حتی امروز در حوزه دانش بنیان نیز دانشجوها حضور فعال‌تری نسبت به استادها در دانش بنیان دارند. یکی از بزرگ‌ترین آسیب جنبش دانشجویی این بوده از بیرون منحرف می شده و گروه‌هایی از بیرون دوست داشتند سوار بشوند بر جنبش ها دانشجویی و صورت مسئله واقعی جنبش دانشجویی را به مسائل کذب و بی اساس تبدیل کنند. 

وی در ادامه اظهار کرد: مثلا در سال ۸۱ بحث عدالت خواهی و مبارزه با فقر و تبعیض در بدنه دانشجویی جدی شد. بنده دانشجو ارشد بودم. به یکباره اتفاقی افتاد و آقایی بحث‌های پرتی در خصوص ائمه (ع) کرد و یک آقایی حکم اعدام زد. کلی تشکل‌های دانشجویی زد و خورد داشتند سر یک بحث پرتی که یک آقایی کرد و یک قاضی هم حکم اعدام داد. در حالی که مملکت در آن دوران موضوعات مهم تری داشت؛ زمان تلف شد. همواره از بیرون جریان دانشجویی گول خورده و آسیب دیده و بازی خورده و حاشیه رفته است. 

نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: شاه کلید پیشرفت کشور در دست دانشجویان و جنبش‌های جوانان است. نگاه کاریکاتوری که در ذهن ما می‌کنند که با یک کلید کشور پیشرفت می‌کند غلط است. ما باید برای رسیدن به این پیشرفت تلاش کنیم. هماهنگی بین دستگاه‌های مختلف ایجاد کرده و نهاد علم را به نهاد علم مسئله تبدیل کنیم. حال مسئله می شود اختلاط سلف؟ آیا این آرمان است که برای آن بجنگیم؟ این از چه قاموس آرمان خواهی برخاسته که شعار دانشجو شود؟ در دانشگاه‌های خارج نیز پوشش حدی دارد. دانشگاه محیط علم و پژوهش است. این است آزادی که دنبال آن بودیم؟ هنوز کشور در استثمار خام فروشی وارداتی است. دانشجو باید برخیزد که این باور را در مسئولان بخشکاند که چاه نفت را ببندد. 

وی در ادامه تاکید کرد: دانشگاه باید دیدبان پیشرفت باشد. باید از سیاست زدگی و رای های احساسی در بیاییم. مردم باید به برنامه واقعی رای دهند. این‌ها نیاز به روشن گری دارد. این روشنگری بر عهده دانشجو است. عدالت خواهی از کف دانشگاه به وجود آمد. اعتراض و انتقاد باید محکم گفته شود، اما اینکه عده ای انگیزه و عدالت خواهی دانشجو را به مزخرف ترین و پست ترین خواسته ها تبدیل می‌کنند اشک آور است. خواهر عزیزی که موهای خود را در محیط دانشگاه بیرون می اندازد آیا فضایی برای علم آموزی باقی می گذارد؟ 

دانشجویی گفت: سلف مختلط هدف دانشجو نیست. فضای پژوهشی دانشگاه هم با بیرون بودن موی یک خانم برهم نخواهد خورد بلکه با ممنوع الورود شدن هم کلاسی‌اش این اتفاق رقم می‌خورد. امنیت دانشگاه با ورود لباس شخصی‌ها به محیط دانشگاه  از بین می‌رود.

ایزدخواه بیان کرد: بنده با هرگونه اقدامی که محیط دانشگاه را از آزاد اندیشی دور کند مخالف هستم. آسیب‌هایی که بعضا در دانشگاه ایجاد می‌شود باید با مکانیزم خود دانشگاه حل کرد نه با مکانیزم غیردانشگاهی. دانشگاه یکی از معدود نهادهایی است که همچنان ارزش‌مدار باقی مانده است. بنده معتقدم به هیچ وجه نباید محیط دانشگاه محیط امنیتی شود. البته محیط خشونت هم نباید شود. دانشجو باید  هم بر دهان کسی بکوبد که می‌خواهد فضای دانشگاه را به خشونت بکشد و هم بر دهان کسی بکوبد که دانشگاه را امنیتی می‌کند. 

وی اظهار کرد: بنده متاسفم که مدیران دانشگاه شهید بهشتی به جایی رسیدند که دانشگاه را با نیروهای لباس شخصی اداره کنند. این موضوع را بنده در صحن مجلس تذکر می‌دهم. مگر یک خانواده ۵ نفره همواره بدون دعوا باهم زندگی می‌کنند؟ مگر از بیرون کسی می‌آید اختلاف این خانواده را حل کند؟ محیط دانشگاه محیط آزاد اندیشی است. با علم و پژوهش باید به راه حل برسیم. می‌خواهیم از استثمار و حماقت دربیاییم. بله دانشگاه باید فعال شود و بر روی مسائل واقعی کشور دست بگذارد. 

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: فکر کنید اگر نظام جمهودی اسلامی کنار برود و آمریکا اینجا یک نفر را بگذارد وضعیت کشور بهتر می‌شود؟ قطعا 10 برابر بدتر خواهد شد. نهاد علم باید به تصورات حمله کرده و راهکارهای علمی ارائه دهد. مسئله دانشجو باید این باشد. در مواجه با باورها غلط و عقب ماندگی ها اگر دانشجو فحش دهد بنده دستش هم می بوسم. آیا مسئله دختر و پسر ما این چیزهایی است که به غلط بعضی‌ها می‌گویند؟ مسیح علینژاد برای ما سخنگوی جهاد تبیین شده است؟ این عقب ماندگی دانشگاه است. دانشگاه نباید خوابش ببرد. دانشگاه نهاد علم و تحقیق و پژوهش است. 

وی با بیان این اعتقاد که «هنوز سازمان برنامه و بودجه ما به نسخه ۷۰ سال پیش برنامه ریزی می کند» ادامه داد: خود آن‌ها هم از جداول مسخره منابع و مصارف بودجه‌ای دست برداشتند. کی باید زیر این میز بزند؟ توسعه نرم‌افزارش ۱۰ برابر سخت افزارش اهمیت دارد. توسعه در هیچ کجای دنیا با بشکن درست نشده است‌. دانشجو منتقد و معترض باشید اما گول نخورید. بازی چند رسانه عقب ماندگی نخورید. مسئله مهم و اساسی را به مسئله کاریکاتوری نکنید. حیا برای فطرت انسان است. محیط علم اقتضا خود را دارد تالار عروسی هم اقتضا خود را دارد. در محیط علم باید تمرکز بر پژوهش و تحقیق باشد تا آواربرداری شود از باورها غلط که در جامعه جا افتاده است. 

دانشجویی هم پرسید: چرا هیچ چاره‌ای به جز خشونت نمی‌گذارید؟ اگر دانشجو نتواند در پشت تریبون حرف خودش را بزند در کجا باید حرف بزند؟ چرا دانشجو را به بیراهه می‌کشانید؟

ایزدخواه پاسخ داد: بنده معتقد هستم که وسیله برای اظهار نظر در دست دانشجو هست‌. سال ۸۱ عده قلیلی کف دانشگاه‌ها گفتند مسئله کشور چیست؟ فقر، فساد، تبعیض، عدالت خواهی. چون صدای‌شان بلند بود و مبتنی بر واقعیت حرف زدند شنیده شد. در سیاسی‌ترین انتخابات ریاست جمهوری با بیشترین مشارکت مردمی کسی رای آورد که شعارش عدالتخواهی بود. در شرایطی که مردم مشارکت حداکثری داشتند و دعوا ها و درگیری‌های سیاسی به وفور وجود داشت دانشجو گول نخورد و تلاش کرد و پیروز شد. رهبری در سال ۸۴ گفت این دولت محصول دانشگاه بود.

وی در ادامه ابراز عقیده کرد: اما سال ۹۲ یک آقا با ایجاد یک دو قطبی رای آورد؛ چراکه جنبش دانشجویی خوابش برده بود. دهه ۹۰ از دست رفت. همه ما آرمان‌خواه هستیم. این آرمان‌خواهی ذات دانشگاه است. بنده نگران هستم که این آرمان خواهی هدر نرود. این ذات آرمان خواهی دانشجو و دانشگاه در یک جامعه استبداد دیده و استعمار کشیده غنیمت است. رهبری فرمود خدا لعنت کند دست هایی که نمی‌خواهند دانشگاه ما سیاسی باشد.مگر ولی‌فقیه سیاست‌ها دولت را در ۲۰ وزارتخانه تصویب می‌کند؟ ما از کجا خوردیم؟ کدام تاریکخانه را باید شفاف کنیم که معلوم شود از کجا خورده‌ایم. این جوانی که امروز در خیابان سلاخی انجام می‌دهد اگر کار داشت این کار را می‌کرد؟ دانشجو نباید اجازه دهد بودجه دانشگاه هدر رود.

وی با طرح این سوال‌ها که »کدام دانشجو تحصن کرد که کی می‌خواهید از نفت فروشی دست بردارید؟ اقتصاد تک فروشی حتما تورم زده است. کی باید داد بزند و مطالبه کند که از این خام فروشی و تک فروشی دست برداریم؟ » ادامه داد: دو جریان در مقابل ارمان خواهی دانشجو ایستاده است؛ جریان استحاله و جریان تحجر. آیا در خانواده هر ناکارآمدی باشد پای پدر خانواده می‌نویسیم؟ دانشجو باید کشور را جلو ببرد. دانشجو خط را می شکند و آرمان را به میدان وصل می‌کند. برخی این خط شکنی را گمراه می‌کنند. جریان‌ها به دنبال این هستند تا دانشجو مسیر خود را گم کند. دانشجو است که باید پیشتاز و خط شکن باشد و جلوی مافیای فولاد و مافیای پتروشیمی بایستد. اسناد توسعه و آمایش داریم. این دانشجو و دانشگاه است که باید خط شکنی کند.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha