• شنبه / ۳ دی ۱۴۰۱ / ۱۱:۰۳
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1401100300989
  • خبرنگار : 30188

جدول محاسبه سطح مقطع کابل‌های مسی و آلومینیومی

جدول محاسبه سطح مقطع کابل‌های مسی و آلومینیومی

محاسبه سطح مقطع کابل از جمله مسائلی است که مهندسان برق با آن روبه رو هستند. قبل از خرید کابل توجه به سطح مقطع آن ضروری است. با محاسبه سایز کابل می‌توانید مناسب‌ترین کابل برق را تهیه فرمایید. شرکت خراسان افشارنژاد یکی از اولین و برترین تولیدکنندگان مطرح در تولید انواع سیم و کابل استاندارد محسوب می‌شود.

به گزارش ایسنا به نقل از تجهیزساختمان، این شرکت محصولات خود را توسط نمایندگان رسمی با نرخ مناسب ارائه می‌دهد. با خرید از تجهیز ساختمان، نماینده رسمی این شرکت علاوه بر کیفیت بالا همواره در وقت و هزینه نیز صرفه‌جویی به عمل می‌آورید. جهت مشاهده و بررسی لیست قیمت سیم و کابل خراسان افشارنژاد به این وب سایت مراجعه فرمایید.

هادی کابل چیست؟

به زبان ساده هادی کابل باعث هدایت جریان الکتریکی می‌شود. آن‌ها معمولا از جنس مس و آلومینیوم است. ممکن است این هادی به صورت افشان یا دایره‌ای باشد.

سطح مقطع چیست؟

در تعریف هندسی تقاطع یک شکل در فضای دوبعدی با خط یا جسم و همچنین در فضای سه بعدی با یک صفحه یا غیره می‌تواند سطح مقطع خاصی را ایجاد نماید. به تعریف ساده‌تر زمان بریدن یک جسم به چند قطعه، سطح مقطع‌هایی به صورت موازی ایجاد می‌شود. سطح مقطع کابل برق، زمانی که بخشی از کابل برق به صورت عمودی بریده می‌شود، می‌توان سطح مقطع کابل برق را مشاهده نمود. این سطح مقطع‌ها می‌توانند در اشکال مختلف به کار روند که سطح مقطع هادی به صورت دایره‌ای، سکتوری و قطاعی می‌باشد. حال به نحوه محاسبه سطح مقطع کابل بر اساس فاکتورهای مختلف خواهیم پرداخت.

جدول محاسبه سطح مقطع کابل‌های مسی و آلمینیومی

عوامل مؤثر در انتخاب سطح مقطع مناسب

نکات زیر جهت تعیین و محاسبه سطح مقطع کابل مناسب می‌باشد. توجه به این نکات ضروری می‌باشد.

  • تأثیر دمای محیط
  • جریان بار
  • طول کابل
  • افت ولتاژ
  • مقاومت اهمی

جدول محاسبه سطح مقطع کابل‌های مسی و آلمینیومی

محاسبه سطح مقطع کابل بر اساس جریان

برای به دست آوردن سطح مقطع کابل باید به جریان مجاز، جریان اتصال کوتاه و البته در نهایت حداکثر افت ولتاژ توجه کرد. بر اساس این موارد می‌توان سطع مقطع کابل مورد نظر را به دست آورد. اما تعیین مقاطع کابل‌ها بر اساس جریان مجاز خود در دو بخش مختلف از جمله مدار تک فاز و سه فاز مورد بررسی قرار می‌گیرد.

انتخاب سطح مقطع کابل بر اساس افت ولتاژ مجاز

افت ولتاژ مجاز طبق مقررات اتحادیه تولیدکنندگان نیروی برق از این قرار است:

  • در سیم‌های بین شبکه و کنتور منزل 0.5 درصد است.
  • در سیم‌های بین کنتور و لوازم روشنایی 5.1 درصد است.
  • در سیم‌های بین کنتور و الکتروموتورها 3 درصد است.

محاسبه سطح مقطع هادی‌های فشار ضعیف

جهت محاسبه سطح مقطع هادی‌های الکتریکی فشار ضعیف (دارای ولتاژ کمتر از 1 کیلوولت)، در چند مرحله باید محدودیت‌های مختلف در نظر گرفته شده و با محاسبه‌ی حدود و قیود، سطح مقطع مناسب برای کابل با در نظر گرفتن ملاحظات اقتصادی، طراحی شود. مهمترین این محدودیت‌ها حداکثر جریان قابل تحمل کابل و حداکثر افت ولتاژ قابل تحمل تجهیزات می‌باشد. همچنین در نظر گرفتن محدودیت‌هایی نظیر محدودیت جریان اتصال کوتاه، محدودیت مربوط به هارمونیک‌ها و .... نیز باعث افزایش دقت محاسبه‌ی سطح مقطع هادی‌های الکتریکی می‌شود. در ادامه به این محدودیت‌ها و نحوه محاسبه سطح مقطع کابل با در نظر گرفتن این عوامل، پرداخته خواهد شد. حداکثر سطح مقطع کابل‌های استفاده شده در حالت تک هسته 240 میلیمتر مربع و در حالت چند هسته 400 میلیمتر مربع خواهد بود.

جدول محاسبه سطح مقطع کابل‌های مسی و آلمینیومی

 

با توجه به مسافت و شدت جریان مجاز در سیستم سه فاز با ولتاژ نامی 380 ولت در شرایط محیط خاک و دمای ۲۰ درجه در انتخاب سطح مقطع مناسب باید به هر دو عامل افت ولتاژ و جریان مجاز توجه کرد. که البته برای مسافت‌های طولانی افت ولتاژ عامل اصلی است. در جدول زیر به هر دو عامل توجه شده است. ماکزیمم شدت جریان مجاز در هر ردیف جدول فوق در شرایط محیطی خاک و دمای 20 درجه است، در صورت تغییر دما ماکزیمم شدت جریان مجاز هر ردیف باید طبق جدول زیر اصلاح شود.

نتیجه:

در این مقاله با نحوه به دست آوردن سطح مقطع کابل و فرمول محاسبه سطح مقطع سیم مسی و آلومینیومی آشنا شدیم. لازم به ذکر است که علاوه بر پارامترهایی که در فرمول مورد محاسبه قرار گرفت، برخی عوامل دیگر همچون دما، محل استفاده از کابل و… نیز روی سطح مقطع اثرگذار هستند. در بازار می‌توان نرم‌افزار محاسبه سطح مقطع کابل را تهیه نمود. به یاد داشته باشید قبل از خرید سیم و کابل باید سطح مقطع، تعداد رشته، جنس هادی، نوع عایق، روکش نهایی و… را بررسی نمایید. جهت خرید و مشاوره می‌توانید با تیم متخصص تجهیز ساختمان در ارتباط باشید.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha