• شنبه / ۲۰ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۱:۰۰
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1401121813199
  • خبرنگار : 30188

آشنایی با شرایط احداث و نگهداری باغ‌های بادام

آشنایی با شرایط احداث و نگهداری باغ‌های بادام

اگر علاقه‌مند به احداث باغ بادام هستید و تصمیم به شروع کسب و کار در باغات بادام دارید و می‌خواهید از شرایط آب و هوایی، خاک مناسب کشت، نحوه آبیاری و گرده‌افشانی در کاشت نهال بادام اطلاعات کسب نمایید، با ما همراه باشید.

به گزارش ایسنا به نقل از اروم نهال، اکنون قصد داریم در این نوشته به بررسی شرایط احداث باغ بادام بپردازیم.

شرایط آب و هوایی کاشت نهال بادام

ایران در عرض جغرافیایی ۴۰ – ۲۵ درجه شمالی واقع شده است و اصولاً مناطق بادام کاری در دنیا در عرض ۵۵-۳۰ درجه شمالی واقع گردیده‌اند. به عبارتی به غیر از استان‌های جنوبی و شمالی کشور سایر مناطق کشور در صورت فراهم گردیدن سایر فاکتورهای آب و هوایی می‌توانند به کشت نهال بادام اختصاص یابند. بادام درختی است که در شرایط آب و هوای مدیترانه‌ای در نواحی‌ای که دارای تابستان‌های گرم و خشک و زمستان ملایم باشند به خوبی رشد می‌کند ولی این درخت را در مناطقی که دارای زمستان‌های سرد می‌باشد، پرورش می‌دهند تا نیاز سرمایی آن رفع شود.

درجه حرارت لازم برای آغاز فعالیت درخت و بیدار شدن از خواب زمستانی میانگین ۶ + درجه سانتی‌گراد می‌باشد، حداقل دمایی که درخت بادام می‌تواند تحمل کند ۲۲- درجه سانتی‌گراد می‌باشد.

بادام به سرمای دیروقت بهاره حساس است؛ لذا مصون بودن نسبی منطقه از سرمای بهاره دیروقت الزامی است.

خاک مناسب کاشت بادام

بادام در خاک‌های رسی سنگین و مرطوب رشد مناسبی ندارد، وجود خاک‌های نیمه سنگین از نوع شنی رسی و سنگلاخی برای پرورش بادام مناسب است و عمق خاک باید حداقل ۳ متر باشد. درختان بادام در خاک‌هایی با بافت لومی یک‌دست و با عمق زیاد بیشترین محصول را تولید می‌کنند. این خاک‌ها ترکیبی بهینه از نفوذپذیری همراه با حفظ آب و تهویه اطراف دارند. خاک‌های لومی نسبت به خاک‌های شنی به دلیل ویژگی حاصل‌خیزی آنها و حفظ بهتر رطوبت ارجح بوده و امکان مدیریت بهتر آبیاری را دارند؛ همچنین نسبت به خاک‌های رسی ـ لومی و خاک‌های سیلتی رسی، لومی و خاک‌های رسی برتری دارند.

نحوه آبیاری باغات بادام

قبل از انتخاب و طراحی سیستم آبیاری نباید زمین را آماده ساخت زیرا این عوامل بر دامنه تسطیح خاک‌ورزی مورد نیاز اثر می‌گذارد. سیستم‌های تحت فشار به‌ ویژه سیستم قطره‌ای در حداقل کردن محدودیت‌های فیزیکی خاک بسیار مؤثرتر از سیستم‌های آبیاری سطحی هستند.

دستیابی به یکنواختی در سیستم‌های آبیاری تحت فشار بیشتر به طراحی سیستم‌های هیدرولیک، توزیع هوایی آب مصرفی و نگهداری سیستم بستگی دارد. سیستم‌های قطره‌ای سطحی آب را به مقدار بسیار کم و با کنترل دقیق به کار می‌برند و بسیار بهتر با نفوذپذیری خاک انطباق می‌یابند. هنگامی که مقدار کم آب آبیاری در دفعات زیاد به طوری به کار رود که با مصرف آب گیاه انطباق یابد نتایج بهتری در برخواهد داشت.

نیاز آبی بادام بر حسب منطقه و رقم ۸-۶ هزار متر مکعب برای هر هکتار در سال می‌باشد. در آبیاری قطره‌ای نیاز آبی حدود ۶-۴ هزار متر مکعب برای هر هکتار در سال می‌باشد.

گرده‌افشانی درخت بادام

اکثر ارقام تجاری و عمده خود نابارده بوده و با حشرات و عمدتاً زنبور عسل دگر گرده‌افشانی می‌شوند؛ گرده‌افشانی بادام توسط باد قابل توجه نیست و استفاده از دسته گل‌های بادام برای گرده‌افشانی دگر سازگار نیز مؤثر است اما این روش‌ها گران می‌باشند.

آفات و بیماری‌های بادام

1- بیماری غربالی

در زمانی که هوای بهاری بارانی و آب یا آبیاری بارانی به صورت متوالی شاخ و برگ‌ها را مرطوب می‌کند بیشترین خطر بالقوه را نشان داده و گسترش می‌یابد. یک همه‌گیری اوایل فصل بیماری غربالی ممکن است منجر به ریزش شدید برگ‌ها و سقوط میوه‌ها شود.

2- زنبور مغزخوار بادام

این آفت مستقیماً به میوه حمله می‌کند و در اثر تخم‌ریزی این آفت میوه‌های جوان ریزش می‌کند میوه‌هایی که روی درخت باقی می‌مانند مومیایی شده و محل زمستان گذرانی لارو می‌شوند. برای مبارزه با آن حذف مکانیکی میوه‌های باقیمانده و جمع کردن و سوزاندن میوه‌های ریزش کرده روی زمین بهترین راه حل است. سم‌پاشی با سموم فسفره جذبی مثل فوزالن در مرحله اوج پرواز حشرات نیز مفید است.

3- سرشاخه خوار هلو

یک آفت عمده بادام و هلو است. این آفت به سایر میوه‌های هسته‌دار هم حمله می‌کند. سرشاخه خوار هلو به صورت اولین و دومین مرحله لاروی در سلول‌ها و عمدتاً در زیر پوست ضخیم تنه در محل اتصال چوب‌های یک تا سه ساله زمستانه گذرانی می‌کند. در خلال گل‌دهی و ریزش گلبرگ‌ها دوره‌های زمستان گذرانی کرده سرشاخه خوارها مهاجرت می‌کنند تا از برگ‌های جوان و جوانه‌ها تغذیه کند.

علاوه بر خسارت مستقیم ناشی از فعالیت تغذیه سرشاخه خوار هلو به مغزها به نظر می‌رسد که کرم پرتقال ناول ماده را جذب کرده و سبب تخم‌گذاری بر همان میوه می‌شود به این ترتیب خسارت سرشاخه خوار هلو ممکن است مسئول گسترش آلودگی کرم پرتقال ناول به درصدهای بالاتری از آنچه باشد که در غیاب آن اتفاق می‌افتد.

نهالستان اروم نهال یکی از معتبرترین نهالستان‌ها در آذربایجان غربی می‌باشد. برای تهیه نهال بادام و مشاوره قبل احداث باغ و نهال کاری با کارشناسان این مجموعه در تماس باشید.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha